2017

25.02.2020

NP avd. Midt-Norge

Lykke, som fyller 11 år i november, tok sitt tredje og siste cert på Norsk Polarhundklubbs utstilling i Trøndelag i dag og kan nå kalle seg norsk utstillingschampion. Hennes fulle navn med titler er nå NUch SE (POLAR)CV NVV-16 Sturkberget's Tundra Tanana WTD WTDA WTDX. Lykke har tatt 3 cert i løpet av de 10 siste månedene, altså etter fylte 10 år. Hun avla også malamute test 1, enspanntesten i januar i år og da var hun 10 år og 2 måneder. Og nå, snart 11 år gammel, går hun fremdeles med i spannet og gjør en strålende jobb.

NKK Rogaland

Tenk at vår lille shiba frøken Honey i dag fikk storcert på NKK utstillingen på Orre i Rogaland. Først fikk vi inntrykk av at det ikke skulle gå veien men til slutt endte Honey opp som BIR og ikke minst ble hun norsk utstillingschampion. Honey kan nå kalle seg NUch Trap Line Ureshii Honey.

Lykke er nå snart 11 år gammel, men det forhindret ikke at hun tok sitt andre cert på utstilling i Bø i helgen.
Lykke er nå snart 11 år gammel, men det forhindret ikke at hun tok sitt andre cert på utstilling i Bø i helgen.

NKK Lillehammer

Endelig ble det Bison sin tur til å trekke det lengste strået og i dag ble han norsk utstillingschampion på NKKs utstilling på Lillehammer. Bison er nå norsk trekkhundchampion, svensk polarhundschampion og norsk utstillingschampion. Så vidt vi vet er han den eneste som er dobbel trekkhundchampion og i tillegg utstillinschampion. Hans fulle navn er nå som følger; NTch SE (POLAR)CH NUch Trap Line Daredevil Bison WTD WTDA.

Fotograf Bene Grepp
Fotograf Bene Grepp

Vålerbanen

Ellie ble BIR og fikk sitt siste cert. Hun ble dermed norsk utstillingschampion.

Oppdal hundeklubb

Helgens utstilling i Oppdal var en stor opptur for vår shiba frøken Honey. Den første dagen fikk hun sitt første cert, ble BIR og plasserte seg til og med i gruppen. Og det var ikke fordi det var få deltakere i gruppen fordi hele 21 raser stilte til bedømming. Litt av en drømmedag. Dag to fikk Honey sitt andre cert og ble BIR også denne dagen. Blixen ble stilt begge dager og ble andre beste tispe med CK den første dagen mens hun fikk very good dag 2.

NKK Tromsø

Wicca vant juniorklassen og ble tredje beste tispe. Booster fikk excellent og vant brukshundklassen.

Tromsø hundeklubb

 Booster ble BIM og fikk cert. Wicca fikk very good.

På NSHK sin utstilling stilte vi Wicca i juniorklassen. Hun vant klassen sin og fikk excellent og CK. Velbe stilte i unghundklassen og hun vant sin klasse og fikk excellent.

På Jubileumsutstillingen i NAMK, fikk Ellie ck, ble beste tispe i brukshundklassen og endte opp som BIM brukshund. Vesper ble beste tispe i championklasse og ble totalt 2. beste tispe. Cruiser fikk very good.

Ellie ble BIR og fikk cert på utstilling på Sunndalsøra
Ellie ble BIR og fikk cert på utstilling på Sunndalsøra
Petter har kjørt Rørosløpet denne helgen og kom inn til en flott 3. plass i 6-spann klassen på tiden 3.59.52. På spannet gikk Viraq, Trek, Milk, Doc, Lizzy og Galena.
Petter har kjørt Rørosløpet denne helgen og kom inn til en flott 3. plass i 6-spann klassen på tiden 3.59.52. På spannet gikk Viraq, Trek, Milk, Doc, Lizzy og Galena.
Ellie besto enspanntest på Gåsbu. Fotograf Anita Skagen
Ellie besto enspanntest på Gåsbu. Fotograf Anita Skagen

I år ble SM arrangert i Nornäs og hva er vel da mer naturlig enn å stille opp på løp. SM gikk over tre dager og vi var påmeldt i 6-spann sprint, 3 x 15 km.

Det ble et flott løp. Vi fikk selvfølgelig mange passeringer fordi 8-spann klassen for siberian husky startet bak oss, men det gikk strålende. Våre hunder gidder rett og slett ikke en gang å se på spannene som passerte.

Etter tre dagers løp og totalt 45 km, så ble slutt tiden 2.54.54. Det er vi utrolig fornøyde med.

På spannet gikk Rufus og Smykke i lead, Blixen og Booster i ledd 2 og bakerst gikk Mille og Cruiser.

Takk til Grete Haugen for bilde. Som vanlig glemmer vi å knipse bilder selv.

Vildmarksracet

I år fikk endelig Petter anledning til å stille til start på Vildmarksracet. Som tidligere år har oppkjøringen til løpet foregått mer på snøscooter enn på sleden, men slik er det jo når man skal være med på arrangørsiden. Spannet kom inn til en fin 9. plass av 20 startende. På spannet gikk Lizzi, Hope, Viraq, Doc, Acin, Trek, Milk og Galena.

NAMK Gomobu

Fantastiske Lykke, SE (POLAR)CH NVV-16 Sturkbergets Tundra Tanana besto Malamutetest 1 på Gomobu i dag. Ikke dårlig av "damen" som fylte 10 år i november. Takk til Lasse og Lene som har holdt "pensjonisten" i trening og som fikk henne gjennom testen.

NAMK Gåsbu

Kizz besto Malamute test 1 på tiden 57,29. Løypa var 12 km lang. Kizz har nå alle deltester til NTch.

Hamar hundekjørerfestival

Petter stilte til start i mellomdistanse, 6-spann klassen og kom inn på tiden 3.44.07. Det ble en fin tredjeplass med Trek, Milk, Viraq, Doc, Lizzy og Galena på spannet.