Overnattingstur 15. - 16. mai 2010

 

I begynnelsen av mai, når det ikke lenger står så mange løp og trening til løp på programmet vårt, syntes vi tiden var moden for å finne på noe med våre valpekjøpere igjen.

Vi har tidligere hatt valpekjøpertreff både i Rendalen (2 ganger) og på Hållbovallen i Sverige.

Denne gangen hadde vi lyst til å forsøke en ny plass. Vi tok derfor kontakt med vår valpekjøper Stian Kalnes for å høre om det fantes fine turområder i nærheten av der han bor. Planen var at vi skulle finne en plass å overnatte hvor vi også kunne ha mulighet for å gå tur eller kjøre med hund. Tilbakemeldingen fra Stian og Anniqa kom nesten før vi hadde tenkt ferdig tanken selv, dere kan komme til oss. Stian og Anniqa bor på Lunderseter, ikke langt fra Finnskogen turist og villmarkssenter hvor NAMK tidligere har hatt sine utstillinger. De stilte hele sin tomt til disposisjon og det var flotte muligheter for å slå opp telt eller lavvo, hele 20 mål kunne vi boltre oss på.

 

Invitasjonen kom sent ut, men likevel skulle vi ved opptelling være hele 22 personer og 35 hunder. Ikke dårlig med så kort varsel. Og med tanke på at dette var en langhelg hvor mange reiser bort, og i tillegg avsluttes med 17. mai, er vi imponert over at så mange tok seg tid og anledning til å være med.

 

Tomten til Stian og Anniqa var et eldorado både for liten og stor. De minste valpene, 5 i tallet, kunne løpe løse og leke med hverandre uten tanke for at de skulle komme i nærheten av trafikkfarlig område. De storkoste seg.

 

img_4009 img_3464

 

Vi skulle møtes lørdag ettermiddag. Da vi kom frem, var de fleste allerede ankommet og hadde slått opp sine telt/lavvoer.

 

pastedgraphic

Hunden ble satt ut av bilene og ettermiddagen ble brukt til det man måtte ønske av aktivitet.

 

malamute samling mai 2010 033

Arne og Cecilie hadde tatt med seg kano og tok en padletur med Ask og Embla. Det var fine muligheter for det hos Stian og Anniqa. Tomten hadde strandlinje, noe som gir mange muligheter for fine turer.

 

img_0129

Noen var av det litt tøffere slaget og badet selv, slik som Aslaug, Gunnleiv, Shila, Dixie og Toto.

De hadde tatt turen helt fra Vestlandet.

Ekstra moro var det at Astrid og Aslaug/Gunnleiv, som aldri tidligere har truffet hverandre, oppdaget at de har slekt fra samme sted.

 

malamute samling mai 2010 031

Noen var storfornøyde fordi de fikk masse ekstra kos, slik som Bison.

 

img_4010 malamute samling mai 2010 034

Og vi som ikke er så sjøvante eller badelystne, holdt oss på landjorda og hadde mange fine samtaler.

 

malamute samling mai 2010 045 malamute samling mai 2010 046

Selv brukte vi anledningen til å trene hund på de flotte grusveiene som startet ved huset til Stian og Anniqa. Området er et eldorado av grusveier og vi planlegger en ny tur til dette området for riktig å utforske alle mulighetene som finnes der. Det gleder vi oss til.

 

img_3487 img_4015

 

img_4012 img_3490

Lørdagskvelden ble brukt til bålkos og grilling.

 

Denne lørdagen var vi utrolig heldige med været. Det regnet før vi reiste hjemmefra, og vi fikk en kraftig regnskur underveis til Lunderseter også,

men solen tittet frem like før vi var framme, og resten av ettermiddagen og kvelden var det strålende vær.

 

Idet søndagen opprant, måtte vi innse at søndagens vær ikke var like fint som lørdagens. Søndagen gikk vi en runde rundt et vann, ca. 7 km,

 

malamute samling mai 2010 058 malamute samling mai 2010 059

 

og selv om det regnet, var vi likevel en fin gjeng som tok turen. De minste valpene var også med og derfor ble det mange stopp underveis.

Vel tilbake var både to- og firbeinte våte og møkkete, men det var likevel en fin tur.

 

Vi gleder oss til at det skal arrangeres en ny overnattingstur. Da skal vi informere dere tidligere, slik at enda flere kan få mulighet til å være med.

 

En stor takk til Stian og Anniqa for at de stilte sin eiendom til disposisjon og takk til alle dere som var med og ga oss en riktig hyggelig helg.

 

Bildene er tatt av Stian, Anniqa, Astrid, Aslaug, Gunnleiv og Torhild.