Nyheter 2015 og 2016

Nyhter 2012, 2013 og 2014

Nyheter 2010 og 2011

Nyheter 2009 og eldre

LogoV1

Du finner hjemmeside for vår butikk på www.toppetproducts.no

2016

24. desember 2016

Godjul

2016 nærmer seg nå slutten og vi benytter anledningen til å ønske våre valpekjøpere og hundevenner en riktig god jul.

 

20. november 2016

Årets siste utstilling, Dogs4All, bød på både oppturer og nedturer. Oppturen var at Lykke ble BIR veteran og andre beste tispe og hun kan nå titulere seg SE (POLAR)CH NVV-16 Sturkberget's Tundra Tanana WTD WTDA WTDX. Hun fikk også reservecert. Lykke er nå 10 år gammel og er i en fantastisk form. Aura ble 3. beste tispe i champion klassen og fikk CK. Det gikk ikke fullt så godt med Vesper, som fikk very good i championklassen, og Fjord, som fikk good i juniorklassen.

 

12. november 2016

Utstillingssesongen er ikke helt over og i dag hadde vi nok en stor dag. Bison fikk sitt andre cert og ble BIR på Kongsberg hundeklubbs utstilling i dag. Lykke som nå er nesten 10 år, fikk sitt første cert og ble andre beste tispe og BIR veteran. Ellie ble 3. beste tispe med ck.

Bison Kongsberg2016

 

22. oktober 2016

NAMK sin hovedutstilling er over for denne gang og vi er stolte over å kunne fortelle at Trap Line Lightfoot Hime ble beste tispe. Hun fikk sitt siste cert og ble dermed norsk utstillingschampion.

Kizz ble nummer to i championklassen og fikk ck. Hun ble til slutt 3. beste tispe. Mille fikk excellent og ble nummer to i bruksklassen. Bison fikk very good og ble nummer 3 i bruksklassen.

 

12. oktober 2016

Vi går nå inn i en periode som er viet trening med våre hunder og til tider vil det derfor være lengre mellom hver oppdatering. Det betyr imidlertid ikke at det ikke skjer noe hos oss. Det betyr bare at vi velger å bruke tiden på å være ute med hundene nå som temperaturen passer for trening.

På programmet står også at Cherry, Rakel, Clyde, Wicca, Blossom og Eddie skal får sine egne resultat og stamtavle sider. Det kommer om ikke så alt for lenge.

 

8. oktober 2016

Årets Vildmarkslunk var som tidligere år på ca. 30 km. Vi valgte å kjøre følgebil etter spannet slik at vi kunne bytte ut hunder etter hvert og da fikk også flere prøve seg kortere eller lengre distanser i spannet. Det ble litt varmt mot slutten av dagen, men vi fikk en god treningstur sammen med en rekke andre ekvipasjer og ikke minst fikk vi trent på mange forbikjøringer.

 

2. oktober 2016

Helgens barmarksløp, Natt & Dag, gikk over all forventning. På grunn av varmen i høst, har det ikke vært mulig å få trent. Likevel valgte vi å melde oss på og vi tenkte rett og slett å ta det som en treningstur. Rufus og Pippa gikk på spannet til Torhild mens Petter kjørte med sine siberian husky Trek, Milk, Hope og Doc. Rufus og Pippa fullførte på tiden 37,54 mens husky spannet fullførte på tiden 32,21. Vi er godt fornøyde med hundenes prestasjoner og gleder oss til fortsettelsen av løpssesongen.

 

24. september 2016

Vår prinsesse Vilikke, Trap Line X-Ultant Ellie, viste seg fra sin beste side i dag og fikk cert og ble BIM på dagens utstilling i Norsk Polarhundklubb avd. Midt-Norge. Våre to siberian husky tisper Lizzi og Gucci ble også stilt og fikk excellent.

 

16. september

I går fylte valpene til Delta og Balder 7 uker. Det er en aktiv gjeng som stortrives på sine daglige skogsturer og som utvider området sitt mer og mer. Det er ekstra stas med våre shiba og de tar gjerne turen hjem igjen på egenhånd for å hilse på Blossom, vår shiba valp, før de kommer tilbake til resten av gjengen.

Se bilder fra gårsdagens tur av valpene til Delta og Balder

 

Våre siberian husky valper etter Ivrig og Hope fylte 7 uker på tirsdag. Der er det høyt tempo og de er alltid klare for nye opplevelser. Mat og godbiter står høyt i kurs og de er aldri langt unna når de skjønner at det er mulig å få en ekstra godbit.

Se bilder fra gårsdagens tur av valpene til Ivrig og Hope

 

8. september

Valpene til Delta og Balder runder 6 uker i dag. Litt over gjennomsnittet matglade, til og med ormekur gikk ned for fullt. De daglige skogsturene er også spennende og de utvider sitt territorium mer og mer for hver dag som går.

Se bilder av valpene til Delta og Balder

 

6. september

Våre siberian husky valper etter Ivrig og Hope vokser til og er nå 6 uker gamle. De har fått sin ormekur nummer to, flyttet inn i ny hundegård og stortrives på de daglige skogsturene.

Se bilder av valpene til Ivrig og Hope

 

3. september

En hektisk uke er snart over. Denne uken har siberian husky valpene til Bjørk og Trek flyttet til sine nye hjem. Det samme har de fleste shiba valpene så nå føles det tomt her i forhold til hvordan det har vært de siste ukene.

Våre malamute valper vokser imidlertid til og de ble hele 5 uker på torsdag. Det er ikke noe å si på matlysten og nå er de også snart modne for sin første tur i skogen.

Se bilder av valpene til Delta og Balder

Husky valpene til Ivrig og Hope er allerede 5 og en halv uke gamle og utvikler seg flott. I starten av kommende uke vil de også være modne for sin første skogstur.

Se bilder av valpene til Ivrig og Hope

 

28. august

Pippa ble BIR og fikk cert begge dagene på Norsk Chow Chow klubbs utstilling i Bø. Vår amerikanske import, Masasyu's Fjord of Trapline, ble BIR valp begge dager. Booster fikk også være med på utstilling men likte seg ikke i ringen og fikk very good begge dagene. Takk til Lene Barlund og Lasse Evensen som stilte hunder for oss da det ble for hektisk på standen vår. Bildet under er av dommer Leni Finne, Pippa og Lene. Pippa viser sin glede over dagens resultater, noe som falt i god smak hos dommeren.

Pippa B 2016

Foto Marianne Stoa

 

 

 

27. august

Teknikken er ikke alltid like samarbeidsvillig og derfor er denne ukens bilder litt forsinket. Når både kamera og PC går i vranglås, så tar ting litt tid.

Blomma og Nero sine valper er 7 uker gamle og en aktiv, men kontaktsøkende gjeng som elsker kos og alle former for oppmerksomhet. Som shibavalper flest, kan de til tider være litt egenrådige, men godbiter får de til å forandre mening.

Se bilder av valpene til Blomma og Nero

 

Valpene til Delta og Balder vokser også til og er nå 4 uker gamle. Det er en trivelig gjeng som har begynt å våkne til liv og det er til tider full aktivitet selv om det ikke er så lenge om gangen foreløpig. Den første ormekuren er unnagjort og det var forferdelige greier. De kastet opp og brakk seg men da maten ble satt fram etter at vi var ferdige, så var alt glemt. Siden det er umulig å få tak i Banminth, som vi vanligvis bruker, så har vi denne gangen brukt Weipan. Den viste seg å være utrolig effektiv og ingen slappe valper etter behandling.

Se bilder av valpene til Delta og Balder

 

Siberian husky valpene til Bjørk og Trek er nå 7 uker gamle. Til uken står helsekontroll på programmet. Valpene er utadvendte og elsker de daglige skogsturene. De er aldri langt unna når det er en godbit å få.

Se bilder av valpene til Bjørk og Trek

 

24. august

Shiba valpene til Honey og Tito vokser til og er allerede 7 uker gamle. Om en ukes tid skal de flytte til sine nye hjem og utfolde seg i nye omgivelser.

Se bilder av valpene til Honey og Tito

 

23. august

Fire uker har gått siden valpene til Ivrig og Hope ble født. De er nå mer og mer kontaktsøkende og dagens høydepunkter er når de får mat. Ormekur har de også fått, men det falt ikke i smak.

Se bilder av valpene til Ivrig og Hope

 

21. august

Smykke fikk godkjent sin WTD (Working Team Dog) test tidligere i sommer og her er bilde av bekreftelsen på at hun nå kan kalle seg Trap Line Two Rivers Smykke WTD.

Smykke WTD

 

20. august

Denne gangen ble bildene av Blomma og Nero valpene forsinket. Minnekortet på vårt kamera fant ut at bildene skulle slettes og dermed måtte vi ut på ny tur for å få tatt nye bilder. Valpene har selvfølgelig ikke noe imot en ekstra tur, men alle som har forsøkt å ta bilder av seks shibavalper i fri utforldelse, vet at det til tider kan være en utfordring. De står ikke så lenge i ro om gangen. Med tid og tålmodighet, ble det imidlertid nye bilder. Ellers er de som shiba valper flest, en aktiv og morsom gjeng. De har så smått begynt å teste ut grenser men gir seg fort når. Matlysten har kommet for fullt og de er en glad gjeng.

Se bilder av valpene til Blomma og Nero

 

18. august

Malamute valpene til Delta og Balder er nå 3 uker gamle. Det er en aktiv gjeng som har fått smake mat for første gang og det falt i smak, selv for de som nesten sovnet i matfatet. De beveger seg mer og mer rundt og sier høytlydt fra om det er noe som ikke er som det skal være.

Se bilder av valpene til Delta og Balder

 

Valpene til Bjørk og Trek har rukket å bli 6 uker og er en gjeng som vet hva de vil. De får fremdeles såpass mye melk av Bjørk at mat ikke er det helt store ennå, men de venner seg sakte men sikkert til at det finnes noe annet enn melk. Ormekur nummer to er nå unnagjort og de er både høyt og lavt når de er med i skogen.

Se bilder av valpene til Bjørk og Trek

 

Da er valpene til Galena og Ozzy allerede 7 uker. Det er en matglad og sprudlende gjeng. De er nysgjerrige og utadvendte men kan også stå rolig og iaktta nye ting som de synes er merkelige eller kanskje litt skumle.

Se bilder av valpene til Galena og Ozzy

 

17. august

Bare de som har prøvd å ta bilder av seks shiba valper på tur i skogen, vet hvilken stor utfordring det kan være. Vi pleier å kalle shiba valper for stjerneskudd valper fordi de er så raske og alle løper i hver sin retning. Skogsturen i dag var som den pleier å være med storfornøyde valper som spurter rundt, men det er rett og slett utfordrende å forsøke å få tatt bilder av gjengen. Vi fikk da tatt noen bilder men ser av kvaliteten ikke er av den aller beste. Utover det er en utrolig glad gjeng som aldri har et dårlig øyeblikk.

Se bilder av valpene til Honey og Tito

 

16. august

Valpene til Ivrig og Hope vokser til og de er nå 3 uker gamle.

Se bilder av valpene til Ivrig og Hope

 

14. august

Ellie fikk excellent og ble nummer 2 i åpen klasse og Vesper fikk excellent og ble nummer 2 i championklassen på NKK utstillingen på LIllehammer i dag.

12. august

Valpene til Blomma og Nero er allerede 5 uker gamle og de har endelig fått smaken på mat. Mor Blomma har vært raus med melken, noe de bærer preg av. Det er gode og runde valper, men de har nå oppdaget at det finnes andre ting å vokse på enn melk. Det er en morsom gjeng som vet hva de vil.

Se bilder av valpene til Blomma og Nero

 

11. august

I dag er valpene til Galena og Ozzy 6 uker. De har vært på sine første skogsturer og stortrives når de får løpe fritt i skogen. Alle er sosiale og kontaktsøkende og de setter stor pris på kos.

Hanhund1og2

Se bilder av valpene til Galene og Ozzy på skogstur

Samtidig som valpene til Galena og Ozzy er 6 uker, så er valpene til Bjørk og Trek 5 uker. De er noen livate frøkner som finner på mer og mer hyss.

Se bilder av valpene til Bjørk og Trek

Vi må heller ikke glemme at malamute valpene til Delta og Balder nå er to uker gamle. De vokser i en forrykende fart og allerede nå er de en aktiv gjeng. Alle har åpnet øyene, men utover det består livet foreløpig av mat og søvn.

2uker

 

10. august

Valpene til Honey og Tito runder 5 uker i dag. Det er en sprudlende og glad gjeng som stadig utvider området sitt.

Se bilder av valpene til Honey og Tito

 

9. august

Valpene til Ivrig og Hope er nå 2 uker og de var ikke spesielt ivrige etter å bli tatt bilde. Kanskje ikke så rart når de nettopp har åpnet øyene og oppdaget at det finnes en verden utenfor valpekasse.

Se bilder av valpene

 

5. august

Da er det valpene til Blomma og Nero som har rundet nok en milepæl. I dag er de 4 uker gamle. Siden forrige oppdatering har det blir tid til både ny kloklipp og ikke minst den første ormekuren. Mor Blomma har fremdeles såpass mye melk at de foretrekker å die fremfor å spise vanlig mat, men de har små smått begynt å ble mer bevisste på at det finnes noe annet enn melk.

Se bilder av valpene

4. august

Årets siste malamute kull etter Delta og Balder ble født for en uke siden, 4 tisper og 4 hanhunder. Det er utrolig vitale og kraftfulle valper som har vokst i en forrykende fart siden de ble født for en uke siden. Mor Delta er i strålende form og skal man dømme etter hennes form, så ville hun nok snart ha vært med ut på treningstur. Det får imidlertid vente til valpene har flyttet til sine nye hjem. Bilder kommer etter hvert.

I dag fyller siberian husky valpene til Galena og Ozzy 5 uker. Det er en sosial og aktiv gjeng med stor matlyst og stor lyst på oppmerksomhet.

Se bilder av valpene til Galena og Ozzy

Siberian husky valpene til Bjørk og Trek fyller 4 uker i dag. De har fått sin første ormekur og har så smått begynt å forstå hva mat er.

Se bilder av valpene til Bjørk og Trek

 

3. august

Shiba valpene til Honey og Tito er allerede 4 uker. De har fått sin andre kloklipp og de har også fått sin første ormekur. Kloklippen gikk greit selv om de allerede nå er som shibaer flest og protesterer heftig når de skal klippe klør. Ormekuren falt heller ikke i smak, men må man så  må man.

De utforsker stadig nye områder og er sosiale og kontaktsøkende når de er våkne.

Se bilder av valpene

 

Årets siste siberian husky kull, mellom Ivrig og Hope, ble født 26. juli. Det ble 3 hanhunder og tisper, alle forholdsvis lys grå av farge. Alt er bra med mor og barn.

 

31. juli

Det ble blå sløyfe på både Ellie og Viraq i dag. Kanskje ikke så rart med tanke på at de stiller som mer eller mindre naken hunder. Det er likevel god trening.

Vi har for tiden noen hunder som trenger nytt hjem. Søsteren til Sandy, Taiga, er nå 6 måneder og vi leter etter et nytt hjem til henne.

Vi har også en tispe på ett år som vi ønsker å finne en ny familie til. Ta kontakt på telefon 922 92 866 om du vil vite mer.

 

29. juli

Tiden flyr og valpene til Blomma og Nero er nå 3 uker gamle. De har klippet klør for andre gang og har fått smake på både tørrfôr og kjøtt men de får fremdeles mye melk, så de er mer eller mindre konstant mette.

Se bilder av valpene

 

28. juli

Det er travle dager på kennelen vår nå. I dag fyller siberian husky valpene til Galena og Ozzy 4 uker. og de har fått sin første ormekur. De har også fått sine første måltider og appetitten er god.

Se bilder av valpene til Galena og Ozzy

I dag er også valpene til Bjørk og Trek 3 uker. De sover og spiser og virker fornøyde med livet.

Se bilder av valpene til Bjørk og Trek

 

27. juli

Tenk at småtassene til Honey og Tito allerede er 3 uker gamle. I dag da vi skulle ta bilder, var de for en gangs skyld veldig våkne og skulle ihvertfall ikke stå lenge nok i ro til at vi fikk knipset nødvendig bilder.

Se bilder av valpene til Honey og Tito

 

22. juli

Valpene til Blomme og Nero er nå 2 uker gamle og alt er bra med mor og barn. De har unnagjort første kloklipp men utover det, er det mat og søvn som står på programmet. De vokser jevnt og har allerede lagt godt på seg.

2uker

 

21. juli

Valpene til Galena og Ozzy er nå 3 uker gamle. De har klippet klør og fått smake mat for første gang, noe som falt i god smak.

Se bilder av valpene til Galena og Ozzy

Valpene til Bjørk og Trek er 2 uker gamle i dag. Alle har åpnet øyene og virker fornøyde.

Se bilder av valpene til Bjørk og Trek

 

20. juli

Valpene til Honey og Tito er nå 2 uker gamle og alt er bra med småtassene. De eneste aktivitetene foreløpig er å spise og å sove. De har imidlertid fått klippet klør for første gang og de forhold seg helt rolige under kloklippen.

2uker

 

15. juli

I dag er valpene til Blomma og Nero, Ølenskjold's Genki, en uke gamle. Det kom 3 tisper og 3 hanhunder, alle røde.

5 dager

 

14. juli

Valpene til Galena og Ozzy er allerede 2 uker gamle. Alle har åpnet øyene og de virker kvikke og raske. De har så smått begynt å utforske omgivelsene sine.

Vi er også stolte over å kunne presentere valpene til Bjørk og Trek som er en uke gamle i dag. Det kom 4 tisper, 1 grå/hvit og 3 svart/hvite.

1uke

 

13. juli

Endelig er det shiba valper her hos oss. De har vært lenge etterlengtet. Valpene til Honey og Tito, Ølenskjold's Lecacy from Koki, Tito, ble født 6. juli. Det ble 3 hanhunder og 3 tisper, alle røde. Mor og barn har det bra.

1uke

10. juli

Helgens utstilling på Vålerbanen ga både oppturer og nedturer. NUch Trap Line Infinity Aura WPD WTD WTDA ble BIR begge dagene mens Ellie måtte nøye seg med good den første dagen og very good på søndagen. Slik går det når man stiller nakenhunder men treningen på å være i ringen er likevel god å ta med seg.

 

7. juli

Siberian husky valpene til Galena og Ozzy ble født 30. juni. Alt vel med mor og barn. Det ble 3 hanhunder og 2 tisper.

5dager

 

3. juli

Vesper gjorde rent bord på NKK utstillingen i Trondheim i dag. Hun ble BIR og tok sitt tredje strake cert. Hun ble dermed norsk utstillingschampion med tre cert på tre utstillinger i løpet av tre uker. Vesper er dermed 7. generasjon hos oss som er utstillingchampion.

Vesper Trondheim

 

1. juli

Da er vi halvveis i 2016 og året hittil har flytt av gårde.

Mange av bildene under siberian husky er nå byttet ut med nye bilder. Takk til Anne Guri Moum som tilbrakte mange timer i regnværet hos oss og som tok så mange flotte bilder.

Ellers har valpene våre, også Miracle, vært til helsekontroll i dag og alt er bra med hele gjengen.

Vi har nå en voksen tispe og en unghundtispe som trenger nye hjem. Ta gjerne kontakt på tlf. 92292866 eller send mail til oss om du vil vite mer.

 

27. juni 2016

Vi er glade for å kunne informere om at vi venter valper etter NTch SE (POLAR)CH Trap Line Celsius Delta WTD WTDA WTDX og Balder. Delta er en av få hunder som er registrert med både norsk og svensk trekkhundchampion. De øvrige 3 er også i vårt eie.

Mer informasjon om kullet finnes under valper

 

24. juni

Nok en uke har gått og valpene til Blixen og Bison er nå 7 uker gamle. I og med at det har vært en tanke kjøligere den siste tiden, så har aktivitetsnivået blitt betydelig høyere. Nå er det nesten umulig å få tatt bilder av småtassene fordi de hele tiden er i bevegelse. De vil selvfølgelig gjerne ha kos, men de har ikke tid til å stå stille så lenge om gangen, og de er enten helt oppe i kameraet for å spise på det, eller i full fart på vei bort.

Se bilder av valpene fra kveldsturen i går.

 

18. juni

Fjord ble BIR og BIG3 på Sørum hundeklubbs valpeshow i dag. Gucci ble andre beste tispevalp.

I tillegg deltok NUch Trap Line Infinity Aura WPD WTD WTDA og NUch Trap Line Packice Alvilde på matchshow og ble henholdsvis BIS2 og BIS5. Med andre ord, en strålende dag.

FjordBir

Fjord ble BIR

 

17. juni

Valpene til Blixen og Bison er 6 uker allerede. De har fått ny ormekur og de har vært på sine første skogsturer, noe som er kjempestas selv om det til tider tar litt tid å komme seg av gårde. Det er så mye som skal undersøkes underveis.

Se bilder fra gårsdagens tur i skogen.

13. juni

Helgens utstilling i Oppdal var en stor opptur. Det startet på lørdag med cert og BIR plassering til Vesper. Cruiser fikk very good for denne dommeren. Lørdagens resultater ble fulgt opp av enda bedre resultater på søndagen hvor både Vesper og Cruiser fikk cert og ble henholdsvis BIR og BIM.

Det er ikke bare Vesper og Cruiser som har vært på utstilling denne helgen. Trap Line X-ultant Stella har vært på dobbelutstilling og ble BIR og fikk CK begge dagene. Stella tok sine to mulige cert allerede i fjor sommer og venter nå bare på å bli 2 år for å få mulighet til å ta flere cert.

Vesper2ar

En fornøyd Vesper etter to dagers utstilling

 

9. juni

Valpene til Blixen og Bixon er nå 5 uker gamle. Matlysten er fremdeles på topp og de blir mer og mer våkne og bevisste på hva som skjer rundt seg. Det beste de vet, er å ligge sammen i fanget og sove. De har også oppdaget at tenner kan brukes til mye rart, ikke minst å tygge på sko.

Se bilder av valpene

8. juni

Det er med stor glede vi kan informere om at vi venter shiba kull. Vi har ventet på løpetid siden i fjor høst og det ble paring i begynnelsen av mai. Ultralyd viser at det er valper på vei og det betyr at vi venter shiba valper i begynnelsen av juli.

Våre shiba er sosiale, utadvendte, kontaktsøkende og tillitsfulle og det er disse egenskapene vi ønsker å ivareta videre.

Se mer informasjon om shiba kull her

 

6. juni

Valpene til Blixen og Bison er nå over 4 uker gamle. Siden forrige bilderunde har de fått ormekur og de spiser stadig større mengder mat. De er glade og fornøyde og satt stor pris på å få ny halm i dag, selv om favorittplassen for øyeblikket er bak huset. Der er det ikke sol og samtidig er det kjølig på hellene.

Se bilder av valpene

 

4. juni

Ellie, for tiden kalt Prinsesse Vil Ikke, hadde ikke den store dagen på NKK utstillingen i Drammen. Hvorfor løpe på et lite inngjerdet område når man heller kan løpe i det fri? Hun fikk tross alt excellent og en god kritikk.

 

30. mai

Vi venter siberian husky valper etter Eskipot Trails Galena og NUch Isslottett's Ozzy. Valpene er ventet i månedsskiftet juni/juli. Begge foreldrene går fast på spannet og har gjennomført flere løp, både lange og korte og Galena gikk på spannet som fullførte Polardistans nå i vinter. Ozzy er stabil og imøtekommende og har vist sin styrke gjennom mange år i spannet. Vi forventer glade og sosiale valper med god fremdrift.

galena  ozzy nuch

 

29. mai

Da har vi endelig fått somlet oss til å legge ut nye bilder av valpene til Blixen og Bison. Valpene er nå 3 og en halv uke gamle. De har flyttet ut. De har fått smake både starter mousse og kalkunkjøtt, men det er nok kalkunkjøtt som er favoritten og som for malamute valper flest, så er det en matglad gjeng. De har også klippet klørne den siste uken og blir mer og mer nysgjerrige på sine omgivelser.

3uker2

 

21. mai

Det er ikke så ofte vi stiller ut våre siberian husky så derfor er vi storfornøyde med resultatene på dagens siberian husky spesialutstilling. Trap Line Great Days With Gucci ble BIR valp og hennes far Trap Line Just For Fun Viraq ble nummer 3 i åpen klasse med CK. Som vanlig glemte vi å ta bilder selv men takket være Anne Guro Moum ble det likevel et flott bilde av Gucci fra utstillingen.

Gucci 6 mnd

 

Valpene til Blixen og Bison ble født 5. mai og de er allerede 16 dager gamle. Det kom 3 hanhunder og 4 tisper. 2 av hanhundene er agouti og den siste er svart/hvit. 2 av tispene er agouti og 2 er grå/hvite. Alt er bra med mor og barn og Blixen gjør en god jobb så valpene har vokst i en rasende fart. Alle har åpnet øyene og de har oppdaget at de kan bevege seg fortere ved å reise seg. De har også begynt å leke med hverandre, så dette blir en morsom gjeng. Bildet ble tatt i et fredelig øyeblikk.

2uker

 

20. mai

 I dag mottok vi bekreftelsen på at vår siberian husky Bjørk, er norsk utstillingschampion.

NUch Bjrk

10. mai

Da er Fjord registrert her i Norge. Vi gleder oss til å følge "frøkna" videre.

Fjord stamtavle

 

6. mai 2016

En hyggelig overraskelse kom med posten i dag; Bekreftelsen på at Kizz er norsk utstillingschampion.

NUchKizzV1

 

5. mai 2016

I begynnelsen av mai hvert år, arrangerer vi som er distriktskontakter i avd. NAMK avd. Oslo/Akershus en kløvtur. I år, som tidligere år, startet vi fra Mangen kapell. Mellom 30 og 40 tobeinte og like mange firbeinte var med på turen. Vi takker for en hyggelig dag og for godt fremmøte.

Mangen05052016

 

2. mai 2016

I dag kan vi endelig presentere hjemmesiden for vårt nye firma, Top Pet Products. Se www.toppetproducts.no. Siden er ennå ikke helt ferdig, men de fleste produktene vi selger, ligger der.

 

30. april 2016

Norsk Polarhundklubbs utstilling på Fagernes ble en flott dag for oss. Det startet med Kizz, som ble norsk utstillingschampion for en uke siden. I dag ble hun BIR og hun ble også BIS2. Bjørk fulgte opp og fikk sitt siste cert og hun er dermed norsk utstillingschampion i tillegg til at hun ble BIR og BIS4.

BIR BIM NP 2016

Til venstre er Trap Line Fahrenheit balder som ble BIM og til høyre er NUch NJV-13 Trap Line Rascal Kizz WTD WTDA, som ble BIR. Fotograf Lasse Evensen

 

Bjork BIR NP2016

Bjørk fikk cert og ble BIR. Og dermed er hun også norsk utstillingschampion. Fotograf Lene Barlund

 

24. april 2016

Dagens utstilling i Letohallen førte til Trap Line hund nummer seks med championat hittil i år. Kizz fikk sitt siste cert og ble norsk utstillingschampion i dag. Hennes fulle navn med titler er nå NUch NJV-13 Trap Line Rascal Kizz WTD WTDA. Hun følger i fotsporene til Trap Line Packice Alvilde som ble norsk utstillingschampion i januar i år samt Rufus, Delta, Bison og Mille som ble norske trekkhundchampion tidligere denne måneden.

 

19. april 2016

I dag har vi mottatt diplomene som bekrefter at Rufus, Delta, Bison og Mille nå er norske trekkhundchampioner. De er også svenske trekkhundchampioner og har dermed oppnådd dobbelt championat.

NTchRufus  NTchDelta  NTchBison  NTchMille

 

16. april 2016

Det er ikke bare Iza som kan feire sin 11-årsdag i april. I dag er det Jazz og hennes søsken som fyller 11 år. Vi gratulerer Jaunty gjengen og håper at de fremdeles skal henge med i mange år.

 

15. april 2016

I dag fyller Iza 11 år og det er med stor glede vi kan presentere at hennes yngste datter Mille er drektig. Vi venter valper etter Mille og Balder i midten av mai. I denne kombinasjonen forventer vi sprudlende og aktive valper med god fremdrift. Valpene er ventet i midten av mai og vil være leveringsklare i midten av juli.

Se mer informasjon under valper.

Mille2016  Balder

 

10. april 2016

I dag var vi på vårens første fellestur. Det ble lagt ut invitasjon til fellestur på torsdag og selv om det var kort varsel, var vi rundt 20 personer som ble med på tur med påfølgende grilling i dag. Det er alltid hyggelig å møte både gamle og nye venner og det kom til og med langveisfarende i dag. Vi håper vi ser dere alle på turer fremover også.

 

7. april 2016

I dag har vi mottatt bekreftelse på at Rufus, Delta, Bison og Mille har fått godkjent sine norske trekkhundchampionat. Det betyr også at de er de første malamutene i Norge som har fått registrert både norsk og svensk trekkhundchampionat etter at de nye norske reglene ble tatt i bruk.

Vi vet hvor store krav som stilles til hunder for å oppnå det norske og det svenske trekkhundchampionatet og vi er så utrolig stolte av prestasjonene til hundene våre. De gjør en fantastisk jobb.

 

6. april 2016

Ultralyd i dag viser at Blixen venter valper. Den stolte far er Bison. Valpene er ventet i begynnelsen av mai. Les mer om kombinasjonen her.

blixen 1r  bison 2012

 

4. april 2016

Det er med stor glede vi kan presentere vårt nye tilskudd til flokken. 15 uker gamle Masasyu's Fjord landet på norsk jord kl. 7.40 i dag morges. Vi hentet henne i New York lørdag morgen og tok fly hjem søndag kveld. Det er en sprudlende og selvsikker liten frøken som nå har flyttet inn i flokken vår. Fjord er av Kotzebuelinjer, den opprinnelige alaskan malamute linjen som dannet grunnlaget for Eva Short Seely sitt oppdrett. For dere som er bevandret i historien, så er ikke Eva Short Seely et ukjent navn, men for andre, så kan vi opplyse om at det var Eva Short Seely som fikk registrert alaskan malamute som egen rase. Fjord har i løpet av få timer blitt trygg på flokken vår, og hun har fått en strålende mottakelse. Hun ble tatt imot som om hun tilhørte flokken, og det gjør hun jo også nå.

Vi vet at vi har en fantastisk flokk med hunder, men å se hvordan de mottok Fjord, varmer hjertet vårt. Takk til Lori, kennel Masasyu, som har gitt oss denne muligheten og takk til Connie som var med og hentet henne i New York. Hun vil etter hvert få sin egen side på hjemmesiden vår.

Fjord 

 

20. mars 2016

I løpet av 2 dager har alle valpene fra kullet til Velvet og Rufus flyttet til sine nye hjem. Sandy ble igjen her hos oss og hun vil etter hvert få sin egen side. Vi setter stor pris på de flotte valpekjøperne vi har fått og ønsker alle lykke til.

 

13. mars 2016

Torhild fullførte i dag Malamute test 3 på Gåsbu, 2 x 60 km. Tiden dag 1 var 5 timer og 37 minutter mens tiden dag 2 var 5 timer og 38 minutter. Det ble en tur med utfordringer. Den første dagen var det tett tåke og ikke så lett å se hvor sporet gikk. Det ble varmt for hundene og vanskelig å kvitte seg med overskuddvarme på grunn av høy luftfuktighet. Hundene jobbet likevel bra og vi var godt fornøyde med resultatet etter den første dagen. Dag 2 opprant med strålende sol og litt bedre føre enn dag 1. På grunn av varmen, ble det mange stopp for å snacke og tilføre energi underveis, men vi kom oss i mål og er godt fornøyde med resultatet etter dag 2 også. På spannet gikk Rufus, Delta, Bison, Mille, Pippa, Kizz, Smykke og Cruiser. Alle har nå godkjent Malamute test 3.

 

10. mars 2016

Petter kom i mål på Polardistans 160 km i dag morges til en fin 5. plass på tiden 18.45.13. På spannet gikk Ivrig, Viraq, Milk, Hope, Galena, Zeke, Bjørk og Trek.

Polardistans2016

Bildet er fra starten på Polardistans og er lånt fra facebooksiden til Polardistans

 

10. mars 2016

I dag er valpene til Velvet og Rufus 7 uker og i dag ble det en morgentur. Alle har oppdaget at de har tenner og de har også oppdaget hva tennene kan brukes til så dagen i dag ser ut til å være den  store pinnespiser dagen. De står sjelden rolig lenge om gangen og det blir mer og mer vanskelig å få tatt bilder av de. Å løpe i snøen er også gøy og nå lager de gjerne sine egne "gangveier" i snøen. Opptråkkede stier er for pyser og Horizon gjengen er så absolutt ingen pyser.

Snowbabies

Snowbabies som brøtyer seg vei gjennom snøen.

Se bilder fra dagens tur.

 

4. mars 2016

I går ble valpene til Velvet og Rufus 6 uker. De vokser og trives og blir mer og mer aktive for hver dag som går. De har vært på flere besøk inne og de har også fått utforske verden utenfor. Det er stor stas å få lov til å tygge på trær, busker og stubber.

6uker3

Se bilder av valpene fra dagens tur i skogen.

 

28. februar 2016

En begivenhetsrik uke er nå tilbakelagt. Vi har hatt besøk av en rekke valpekjøpere denne uken og det har vært hyggelig for både oss og våre hunder. Valpene har fått mye oppmerksomhet og det har skjedd en stor utvikling den siste uken. De er fremdeles en matglad gjeng og skålene er tomme før vi får sukk for oss.

Se bilder tatt av valpene i dag.

 

Denne helgen har vi også deltatt på Nornäsdraget. Distansen var 2x15 km. Petter har kjørt siberian husky mesterskapet med 8-spann siberian husky med Bjørk, Trek, Lizzy, Viraq, Milk, Galena, Hope og Acin og ble nummer 4 i klassen på tiden 1.16.46 . Torhild stilte i 6-spann klassen med 6 malamuter, Mille, Bison, Rufus, Pippa, Delta og Smykke på tiden 1.57.55.

 

19. februar 2016

Valpene til Velvet og Rufus er 4 uker gamle og har nå fått sin første natt ute.Vi startet forsiktig med noen timer ute og har økt tiden ute dag for dag. Siden sist har de fått sin første ormekur, klippet klør og vi har økt til flere måltider om dagen. Det er en kontaktsøkende gjeng med stor matlyst.

Se bilder av valpene

 

4uker

 

18. februar 2016

De siste ukene har vi hatt godt med snø og det betyr at vi har fått kjørt hundene på snø. Våre unghunder Cruiser og Booster har fått sine første langturer og har klart seg veldig bra og det er moro å se at Booster også kan gå foran i spannet selv om han fremdeles er en unghund. Dolly og Cirice har også fått sin ilddåp foran sleden og klarte seg fint.

Hjemmesiden vår er nå oppdatert med nye bilder av Pippa, Cruiser, Dolly og Cirice.

 

13. februar 2016

Tiden går fort og valpene til Velvet og Rufus er nå 3 uker gamle. Det har skjedd mye siden sist oppdatering. Alle har åpnet øyene og beveger seg raskere og raskere rundt. De har klippet klør for første gang og de har også fått smake mat for første gang, noe som falt i god smak.

Se bilder av valpene

 

2. februar 2016

Valpene til Velvet og Rufus ble født 21. januar. Det er en fredfylt gjeng som man knapt hører en lyd fra og Velvet tar oppgaven med stor ro. Hun har utviklet luksustendenser og ligger gjerne i dobbelsengen når hun ikke ligger i valpekassen.

Det kom 3 tisper og 3 hanhunder. To av tispene er grå/hvite som sin mor og en er agouti som sin far. Av hanhundene er det to som er agouti og en som er grå/hvit.

10dager

 

 

24. januar 2016

Da har de aller fleste valpene flyttet til sine nye hjem. Av siberian husky valpene, så ble Velbe og Gucci igjen her hos oss. Av malamute valpene er Iluq fremdeles hos oss men flytter til sin nye eier i slutten av februar og videre til Svalbard i mars.

 

12. januar 2016

Valpene til Aura og Noah er allerede 7 uker gamle. Den siste uken har de både opplevd temperaturer ned mot - 20 grader og de har opplevd at det har kommet enorme mengder snø. Alt blir mottatt med stor entusiasme og den verdigheten som er normal for en malamute. Etter gårsdagens tur i masse nysnø, var de slitne etter å ha baset rundt. Det var så mye snø at de nesten forsvant i snømassene. Og alt skulle selvfølgelig smakes på, både det de klarte å grave fram og det som stakk opp fra snøen.

7uker

 

10. januar 2016

Tiden flyr og siberian husky valpene til Acin og Viraq er allerede 6 uker gamle. De stortrives med å bo ute, men setter også stor pris på å få komme inn på besøk. Matlysten er stor og kosebehovet er også stort.

Se bilder av valpene.

 

6. januar 2016

Malamute valpene våre er nå 6 uker gamle og utvikler seg i en forrykende fart. Etter siste ormekur har de kviknet enda mer til og det begynner å skille seg ut hvem som skal til hvilken familie.

Se bilder av valpene

Endrede familieforhold hos en av våre valpekjøpere har ført til at Iris trenger et nytt hjem. Iris er søster til vår Vesper og blir to år i mai. Hun har gjort det bra på utstilling som junior og vil nok også kunne gjøre det bra på utstillinger som voksen. Iris bor på Vestlandet men om du er interessert i å vite mer om henne, vil vi gjerne at du tar kontakt på telefon 922 92 866.

 

Vi har også fått tilsendt diplomene som bekrefter at Aura og Kizz har fått godkjent sine amerikanske WTD tester.

.

2. januar 2016

Siberian husky valpene til Acin og Viraq fyller 5 uker i dag. I løpet av den siste uken har de virkelig "våknet" og setter stor pris på både mat og kos.

Se bilder av valpene.

 

2015

31. desember 2015

Nyttårsdagen startet med forespørsel fra 5 nye tyske turister som gjerne ville på tur med våre hunder og det kan man jo ikke si nei til. For valpene sin del er det også flott at det kommer så mange på besøk og det har blitt tilbrakt mye tid sammen med valpene både før og etter turene.

 

30. desember 2015

Siberian husky valpene til Bjørk og Milk er nå 6 uker gamle. Matlysten er fremdeles på topp og de har fått være med på et par skogsturer den siste uken. I starten på den første turen, var de litt nølende, men nå løper de rundt, noe som gjør det vanskelig å få tatt gode bilder.

Se bilder av valpene fra dagens skogstur.

 

29. desember 2015

 

Aura og Noah valpene har allerede nådd en alder på 5 uker. I dag har de fått sin første skogstur. Det var litt uvant i starten å bevege seg på mosegrunn men stor stas etter hvert. De har en utrolig matlyst og er en glad og kontaktsøkende gjeng.

Se bilder av valpene fra dagens skogstur.

 

28. desember 2015

Når snøen uteblir og treningen ikke har blitt helt som ønsket, så dukker det opp andre muligheter. De to siste dagene har vi vært så heldige å ha hatt totalt 28 tyske turister på besøk. De voksne hundene fått lange turer og mye kos og ikke minst har valpene fått mye kos.

 

26. desember 2015

Husky valpene til Acin og Viraq vokser også til og er 4 uker i dag. Siden forrige oppdatering har også disse valpene fått sin første ormekur og selvfølgelig har de fått smaken på "vanlig" mat. De er i full gang med å utforske den nye verdenen med ny hundegård og nytt hundehus.

Se kveldens bilder av valpene.

 

24. desember 2015

Vi ønsker familie, venner og valpekjøpere en riktig god jul.

 

 

23. desember 2015

Huskyvalpene til Bjørk og Milk er allerede 5 uker gamle og er fremdeles en livlig gjeng. Så fort de hører stemmer, kommer de stormende for å få kos eller mat.

Se bilder av valpene.

 

22. desember 2015

Malamute valpene til Aura og Noah er nå 4 uker gamle. De vokser jevnt og trutt og utvikler seg fint. De stortrives med å bo ute og de er akkurat så matglade som malamute valper skal være.

Se bilder av valpene.

 

20. desember 2015

Siberian husky valpene til Acin og Viraq vokser også til og er nå 3 uker gamle. Acin syntes at det nå var på tide å flytte ut og valpene stortrives med å være ute. De har fått smake mat for første gang og har klippet klørne. Slik det ser ut nå, så har vi en ledig tispe i dette kullet. Ta gjerne kontakt på telefon 971 52 312 om du er interessert.

 

3uker

 

 

 

17. desember 2015

Huskyvalpene våre er nå 4 uker gamle. Det er en livat gjeng med stor matlyst og pågangsmot. Alt skal prøves og alt kan spises. Vi har lagt ut nye bilder på valpesiden. Slik det ser ut nå, så har vi en ledig tispe fra denne kombinasjonen. Ta gjerne kontakt med oss om du skulle være interessert i siberian husky valp.

4uker  4uker1

 

16. desember 2015

Våre malamute valper er nå 3 uker gamle. De har fått smake mat for første gang, de har klippet klør og de har utvidet området sitt i form av at stuen er et yndet oppholdssted. De vokser jevnt og godt og snart venter ormekur. Det ligger nytt bilde av gjengen på valpesiden.
.

3uker1

Det tar på å spise. Så fort matskålen var tom, så kunne den brukes som pute.

 

12, desember 2015

Huskyvalpene etter Acin og Viraq er allerede to uker gamle. De vokser i en forrykende fart og utvikler seg fint. Alle har åpnet øyene og det blir mer og mer aktivitet for hver dag som går.

Se bilder av valpene.

 

10. desember 2015

Vi har blitt forhandlere av madrasser og senger til hunder. Alle madrassene og sengene er lagd i naturmaterialer og kan vaskes. Se vår introduksjonsside for bilder og mer informasjon. Ta gjerne kontakt med oss om du ønsker priser eller mer informasjon.

 

9. desember 2015

Siberian husky valpene til Bjørk og Milk er allerede 3 uker gamle. Mor Bjørk ville ikke være innendørs lenger, så de har fått lov til å flytte ut. Men de kommer gjerne inn på besøk og synes det er stas. De er forholdsvis aktive og har fått smake "ordentlig" mat, noe som virkelig falt i smak. En gjeng med god matlyst. De er både våkne og kontaktsøkende og reagerer med en gang de hører stemmene våre.

Se bilder av valpene til Bjørk og Milk.

 

8 desember 2015

Valpene til Aura og Noah er nå 2 uker gamle og her har det skjedd store fremskritt. De virker fremdeles veldig fornøyde og vokser jevnt selv om de er mange. Alle har nå åpnet øyene og har begynt å bevege seg rundt. 

Se bilder av valpene.

 

6. desember 2015

Booster og Smykke har vært på sin første utstilling i dag. For Booster gikk det veldig bra. Han vant juniorklassen, fikk excellent og ck, og ble andre beste hanhund for dommer Mona Selbach. Smykke hadde absolutt ikke dagen og fikk en good.

 

5. desember 2015

Siden oppdateringen for en uke siden, har det skjedd mye hos oss.

Valpene til våre siberian husky Acin og Viraq ble født 28.10.15 og er nå en uke gamle. Det ble 4 tisper og 1 hanhund. 2 av tispene er rød/hvite. Resten er grå/hvit. Alt er bra med mor og barn.

Acinvalper1uke

 

 

Valpene til våre malamuter Aura og Noah er allerede 11 dager gamle. Det ble 3 tisper og 6 hanhunder. 4 av valpene er agouti som sin far, de resterende er grå/hvite som sin mor. Valpene er utrolig jevne på størrelse med tanke på at de er så mange. De spiser godt og vokser jevnt. Vi hører knapt nok en lyd fra valpene og det er tegn på at de trives og vokser. På bildeet har de grå/hvite samlet seg til venstre og de som er agouti har samlet seg til høyre.

10dager1

 

 

Valpene til våre siberian husky Bjørk og Milk har allerede blitt ganske store. De er nå 2 og en halv uke gamle og utviklingen skjer i en forrykende fart. De er nå "ute på prøve" fordi mamma Bjørk syntes at hun hadde vært lenge nok innendørs nå. Det er kraftige og robuste valper som allerede nå viser at de er kontaktsøkende.

Bjorkvalper2uker

 

Ellers har vi endelig fått lagt inn Dolly og Cirice på hjemmesiden vår, under tisper.

 

 

27. november 2015

Valpene til våre siberian husky Bjørk og Milk ble født for en uke siden. Det kom 3 tisper og 3 hanhunder. Det er en gjeng med god matlyst og de har allerede vokst seg store. Bildet under viser den stolte mor sammen med gjengen sin.

1uke

 

 

Og når vi først er i gang med å fortelle om gledelige nyheter her hos oss, så må vi også nevne at valpene til Aura og Noah ble født denne uken. Vi trodde ikke at det skulle komme så mange valper fordi Aura ikke var spesielt stor. Overraskelsen over antallet var derfor stor. Når det gjelder farger er vi så heldige at 4 av de er agouti og 2 er sobel. Resten er grå/hvite som sin mor.

006

 

 

7. november 2015

Dagens utstilling i Letohallen bør vel helst forbigås i stillhet. Det var absolutt ikke dagen. Vi stilte Cruiser og han ville ikke løpe, dommeren fikk ikke ta på han og det endte opp med at han gjorde fra seg i ringen selv om han hadde gjort fra seg ute rett før vi gikk inn i utstillingshallen. Det gikk som det måtte gå og han fikk en Good premiering. For bare en uke siden fikk han excellent og ck for en amerikansk dommer så vi er ikke i tvil om hva vi setter høyest.

 

2. november 2015

Da har alle valpene etter Pippa og Gillan, bortsett fra Cirice, flyttet til sine nye hjem. Cirice blir igjen her hos oss og vi gleder oss til å følge hennes utvikling.

 

31. oktober 2015

Etter noen års opphold var vi i dag igjen tilbake på Malamute specialen i Sverige. I år var det Shilon Bedford, fra den amerikanske kennelen, Black Ice's, som dømte. Vi stilte Cruiser i unghundklassen og han var den eneste i klassen som fikk excellent og ck. 

 

 

27. oktober 2015

Det er med stor glede vi kan annonsere at vi venter valper etter NUch Trap Line Infinity Aura WPD WTDA og BISS N SE DK Uch SE (POLAR)CH Trap Line Nimble Paw Noah WTD WTDA WTDX. Begge foreldrene er sosiale, imøtekommende og utadvendte hunder. De er positive til alle typer aktiviteter og er mentalt stabile. Begge er utstillingschampion, Noah er multippel champion og han vant også NAMKs spesialutstilling i 2014. Mer info finner du under valper.

Vi venter også siberian husky valper i det samme tidsrommet. Vil du vite mer, finnes det informasjon under siberian husky valper.

 

21. oktober 2015

Det er med stor glede vi kan innlemme Cruiser, Yellowsnow California Spirit, i vår flokk. Etter å ha truffet hans far, Arcticdawn's Guardian Spirit, på utstilling i USA i 2009, var vi overbeviste om at dersom han noen gang skulle brukes i avl, så ville vi ha et avkom. Cruisers linjer går tilbake til Mountain Home og Black Ice på farsiden. På mors side ligger Nordiclight og gamle Kotzebue linjer. I våre øyne er Cruiser så langt, svaret på det vi har ønsket oss. Han er utrolig positiv og har jobbet som en helt fra første tur i linene. Han er adoptert av flokken vår og går fint sammen med alle våre hunder. Det skader heller ikke at han er sobel av farge og at han ligner vår Buffalo.

Bilder og stamtavle kommer snart.

 

 

17. oktober 2015

Norsk vinner ble i år arrangert i Vikingskipet. Det var utrolig morsomt at 3 av de 4 tispene fra Voyager kullet, stilte i juniorklassen og tok plass nummer 1, 2 og 3. Trap Line Voyager Akita ble nummer 1 og kan nå titulere seg NJV-15. Iris ble nummer 2 og Vesper ble nr. 3. Aura var også med og hun vant championklassen. Akita endte til slutt opp som andre beste tispe og hun slo sin mor Aura som ble tredje beste tispe. Vi gratulerer Anne, Marius og Knut Ivar med strålende resultater.

Etter dagens utstilling gikk vi en rund blant salgsbodene og fant mange nye leker til valpene til Pippa og Gillan og det falt virkelig i smak. De storkoste seg med de nye lekene og var gode og trette etter dagens skogstur.

Se bilder fra dagens skogstur med nye leker.

 

11. oktober 2015

Valpene er nå 5 uker og det har skjedd mye den siste uken. De har fått smake elgbein og elgkjøtt, noe som var stor stas. De har vært på sin første skogstur og de har også flyttet inn i større hus og gård.

De har til fulle oppdaget hva oppmerksomhet betyr og sitter gjerne i fanget. De har oppdaget at lommene våre stort sett er fulle av godbiter og de gjør hva som helst for å få en godbit. Alt i alt er det en trivelig gjeng med småtasser.

Se bilder fra dagens skogstur.

 

10. oktober 2015

Dagaens deltakelse på barmarksløpet til Hakadal sledehundklubb ble utfordrende for mange. "Løpet" gikk på Sessvollmoen og der finnes det et lappeteppe av løyper og spor. Merkingen av løypene kunne nok ha vært bedre og for oss som var ukjente i området, ble det en utfordring å ta av riktig i alle kryssene. Det ble noen ekstra runder fordi vi kjørte feil. Petter kjørte 8 spann med siberian husky og hans tid på 10 km ble 34 minutter. Torhild kjørte 2-spann kickbike med Delta og Bison. Planen var å kjøre 5 km runden, men fordi vi ikke oppdaget hvor 5 km sporet gikk av, så ble det istedet 10 km på tiden 40 minutter. Heide kjørte 2-spann kickbike med Rufus og Hime og klarte å ta av riktig men hadde noen feilskjær underveis. Hennes tid ble 24 minutter og 30 sekunder. Ekstra morsomt er det at det har tatt litt tid før resultatene kom ut fordi tidtaker klarte å kjøre seg bort på 10 km. runden. Bortsett fra noen feilskjær underveis har vi hatt en morsom og trivelig dag sammen med en rekke andre hundevenner.

 

8. oktober 2015

Endelig kom bekreftelsene på godkjente Working Team Dog Advanced titler for Mynte, Aura og Hime. Fulle navn med titler for damene er nå som følger; Int N DK SE Uch SV-12 NV-13 Trap Line Utility Mynte WTD WTDA, NUch Trap Line Infinity Aura WPD WTDA og NJV-12 Trap Line Lightfoot Hime WPD WTDA.

Valpene til Kizz og Rufus har nå flyttet til sine nye hjem. Noen ble her i Norge og noen reiste utenlands. Dolly ble igjen her hos oss. Vi ønsker dere lykke til med småtassene.

 

5. oktober 2015

Valpene til Pippa og Gillan har nå blitt 4 uker gamle og endelig fikk vi tatt noen bilder. De har som malamute valper flest, stor matlyst og spiser til de nesten sprekker. De er jevne i størrelse og er tillitsfulle og nysgjerrige. Den første kloklippen er unnagjort og det samme gjelder den første ormekuren. 

Se bilder av valpene.

 

3. oktober 2015

Vildmarkslunken ble i år arrangert for andre gang. Vi var totalt ca. 50 deltakere og vi fikk en fantastisk flott dag i strålende vær. Litt varmt til tider men med en løype full av innsjøer og muligheter for avkjøing av varme hunder, så gikk det likevel strålende. Petter og Torhild byttet på å kjøre spann og alle våre hunder fikk bidra, enten på vårt spann eller på andres spann. Takk til alle som bidro til å gjøre dette til en fantastisk dag. Og ikke minst takk for en strålende kveld med mye hyggelig samvær med kjente og ukjente.

 

27. september 2015

Barmarksløpet Natt & Dag ble arrangert for andre gang denne helgen. Første etappe gikk lørdag kveld og etappe to gikk søndag morgen. I år var Petter handler men mange av våre hunder var likevel i sporet. Torhild stilt til start 2 ganger i klassen 2-spann kickbike.Først med Bison og Delta og deretter med Rufus og Mille. Total tiden for Bison og Delta var 38,33 mens tiden for Rufus og Mille var 39,52. Roy stilte i samme klasse med Trap Line Happy in Front og Maya og ble nr. 3. Heidi Johansen hadde bestetid i sin klasse med Aura og Hime. Ellers ble våre siberian husky kjørt av Trond Skog, Nicole Janke og Alexander Torsvik Dale som startet i 4-spann klassen. Nicole kjørte med Hope, Trek, Galena og Ivrig. Trond kjørte med Milk, Bjørk, Zeke og Ozzy. Alexander kjørte med Viraq, Acin, Lizzi og sin egen hund Sky. På søndagen var også Doc med i spannet til Alexander.

Ellers stilte Michael Hanson opp i 1-spann sykkel, Jan Sæther i 2-spann sykkel, Helga Petersen i 2-spann med trehjuling og Sven Erik Johansen i 1.spann sykkel. Som vanlig var det altså en stor norsk delegasjon som deltok.

Takk til alle som stilte opp. Det er alltid like trivelig.

 

25. septemmber 2015

Valpene til Pippa og Gillan har nå rundet 3 uker. Pippa har store mengder melk og valpene har vært så tykke at vi har lurt på om de vil være i stand til å reise seg. Men det er ingen grunn til bekymring. De har allerede begynt å bevege seg rundt og virker glade og fornøyde.

Se bilder av valpene.

 

18, september 2015

Dagens bilder ble kun portretter. Det er vanskelig å få valper på denne alderen til å holde seg i ro lenge nok til at man får tatt bilder og da ble det en kombinasjon av ormekur og fotografering. Det er fremdeles et høyt aktivitetsnivå. Matlysten er som alltid på topp og de spiser det de finner når vi er på tur. Sopp er spesielt populært, noe vi ikke alltid setter like stor pris på.

 

 

13. september 2015

Etter 3 dagers forsøk, fikk vi endelig tatt nye bilder av valpene til Kizz og Rufus i dag. De har inntil slutten av uken som gikk, vært forholdsvis samkjørte, men nå har de virkelig våknet til liv og de utvider stadig grensene for hvor langt de utforsker omgivelsene. De beveger seg rundt i stor fart og står sjelden stille lenge nok til at man kan få tatt et bilde. På dagens siste tur senket imidlertid roen seg og de hadde tid til kos både med mor og oss. Og da ble det også mulig å få tatt litt bilder.

 

6uker5

Kizz tar seg fremdeles tid til å die valpene. Kos med mor og valper i skogen.

Og mens noen valper er store og snart skal flytte til nye hjem, så har det skjedd nok en gledelig begivenhet her hos oss. Sent fredag kveld fødte Pippa 6 valper. Fødselen var unnagjort på rundt 2 timer og det kom 3 tisper og 3 hanhunder. Alt er vel med mor og barn og valpene har allerede vokst seg store. Det kommer knapt en lyd fra de, noe som er tegn på at de er fornøyde.

 

9dager1

Valpene til Pippa og Gillan, 9 dager gamle

 

4. september 2015

Da har valpene blitt 5 uker gamle og det betyr at nye utfordringer venter. Hos oss består de nye utfordringene i at vi tar de med på skogstur. Som regel er det litt frem og tilbake på den første skogsturen og valper som ikke helt vet hva de skal. Men denne gjengen visste godt hva de skulle og for en fremdrift. Så fort de så retningen vi gikk i, så var det full fart etter oss. Og da vi ble tatt igjen, så fortsatte de forbi oss og inn i skogen. For en herlig gjeng.

 

5uker33

Kizz koser seg i skogen sammen med småtassene.

 

 

29. august 2015

4 uker er gått siden valpene til Kizz og Rufus ble født. De vokser i ett forrykende tempo og utvikler seg for hver dag som går. Det er en sprudlende, kontaktsøkende og matglad gjeng. Da de fikk servert sitt første måltid var de aldri i tvil om at dette var spiselig og de har spist med god appetitt helt fra starten av. Siden forrige oppdatering har de fått ormekur, noe de ikke satt pris på, men tørrfôr går ned med stor appetitt.

 

23. august 2015

Høstens aktiviteter står nå for tur. Den første store samlingen for malamutefolket er NAMK samlingen på Syndinstøga helgen 18. - 20. september. Dette må vel sies å være NAMK sin mest populære samling med utrolig mange deltakere hvert år. Vil du vite mer om samlingen, finner du informasjon på www.namk.no

Neste aktivitet som vi skal være med på er Vildmarkens Natt & Dag, et to-dagers barmarksløp som går helgen 26. og 27. september. Løpet går i Nornäs i Sverige og er åpent for alle. Den første etappen går lørdag kveld (i mørket) og den andre etappen går søndag morgen, og da selvfølgelig i dagslys. Løpet er på 2 x 5 km og er helt uhøytidlig, rett og slett et moroløp. Klikk på link for mer informasjon.

Helgen etter, altså 3. oktober, arrangeres Vildmarkslunken, også det i Nornäs i Sverige. Dette er en fellestur/treningstur på ca. 30 km og med to sjekkpunkt underveis. På det siste sjekkpunktet serveres mat og drikke. På kvelden samles vi ved vår hytte, hvor det blir servert lokal mat. Alle som vil kan være med på denne samlingen også. Klikk på link for mer informasjon.

Vi håper at vi treffer mange av dere i løpet av høste.

 

22. august 2015

Valpene til Kizz og Rufus er nå 3 uker gamle. De er veldig jevne i størrelse og utvikler seg for hver dag som går. De har selvfølgelig åpnet øyene. De har allerede klippet klør har også så smått begynt å spise "vanlig" mat. Det er en matglad, kontaktsøkende og glad gjeng som blir spennende å følge videre. 

 

3uker

3 uker og matglade.

 

Sheriffen 3uker

Eneste hanen i kurven. Hva annet kan han hete enn Sheriffen?

 

 

10. august 2015

Valpene til Kizz og Rufus ble født 31.7.15. Det ble 7 valper, 6 av de er agouti og en er grå/hvit. Alt er bra med mor og barn.

 

1uke

 

Vi har også tatt ultralyd av Pippa i dag og det er ingen tvil om at hun er drektig. Hun har allerede begynt å legge på seg og oppfører seg som om hun er drektig. Far til kullet er NUch Noatak's Bearclaw Gillan du Breeze WTD WTDA WTDX. Gillan er importert fra Sverige og hans far er fra Canada. Vi samarbeidet med kennel Noatak i Sverige om import av sæden fra Canada og Gillan er et resultat av det samarbeidet. Det er nå mange år siden sist vi brukte han i avl, men selv om han nå er 11 år gammel, så leverer han fremdeles varene. Mer informasjon om kullet kommer på valpesiden vår. Kullet er ventet om ca. 4 uker.

Vi ventet også valper etter Velvet denne uken, men det viste seg dessverre at hun ikke var drektig likevel.

 

14. juli 2015

Ultralyd i dag viser at Velvet er drektig. Vi venter valper etter Velvet og Rufus 14. august.

Velvet er norsk og svensk utstillingschampion og har hatt fast plass på spannet vårt i mange år. Både Velvet og Rufus går som lederhunder og begge er fra linjer som har gitt gode lederhunder i flere generasjoner. Begge er omgjengelige og utadvendte. Begge er sosiale og kontaktsøkende. Velvet er en av få norske malamuter som faktisk er svensk utstillingschampion. Selv om begge går på spannet vårt, så er de også strålende familiehunder.

Vi gleder oss stort til å få valper etter denne kombinasjonen. Mer informasjon om denne kombinasjonen ligger på vår valpeside.

velvet 3 r  rufus 2 r

 

10. juli 2015

Da har vi endelig mottatt bekreftelse på de amerikanske arbeidstitlene til Mille, Pippa og Kizz. Deres fulle navn med titler er nå SE (POLAR)CH Trap Line Non Stop Mille WTD WTDA, Trap Line Oxygene Pippa WTD WTDA og NJV-13 Trap Line Rascal Kizz WTDA.

 

3. juli 2015

Det er med stor glede vi kan informere om at ultralyd viser at Kizz er drektig. De stolte kommende foreldre er Trap Line Rascal Kizz og SE (POLAR)CH Trap Line Tracking Rufus.

Vi har lenge hatt et ønske om å kunne bruke Rufus i avl fordi han er en fantastisk lederhund. Alltid klar for nye oppgaver. Begge foreldrene er snille, sosial og totalt uproblematiske hunder. Stamtavlen og mer informasjon om foreldrene ligger nå på valpesiden.

 kizz 9 mnd  rufus 2 r8. juni 2015

To år gammel hanhund trenger nytt hjem. Ta kontakt med oss på telefon 92292866 dersom dette høres interessant ut.

 

18. juni 2015

Vi har endelig mottatt bekreftelsene på at Delta og Bison har fått godkjent sine svenske polarhundschampionat. Fulle navn med titler er nå SE (POLAR)CH Trap Line Celsius Delta WTD WTDA WTDX og SE (POLAR)CH Trap Line Daredevil Bison WTD WTDA. Det svenske polarhundschampionat tilsvarer det norske trekkhundchampionatet selv om kravene til det svenske championatet er vesentlig tøffere enn det norske. Delta og Bison har også fullført to av kravene til det norske trekkhundchampionatet.

 

 

25. mai 2015

NAMK avd. Oslo/Akershus arrangerte kløvtest i dag. Hime besto sølvmerket. I tillegg besto Trap Line Lightfoot Mayah sølvmerke mens Trap Line Silent Odin og Trap Line Silent Nuka besto bronsemerket.

 

19. mai 2015

Vi har en tispe på 2 år som trenger et nytt hjem. Ta kontakt med oss om du vil vite mer om henne.

 

18. mai 2015

Vi planlegger siberian husky kull etter Acin-Peullas og Trap Line Just for fun Viraq. Begge foreldrene er sosiale og utadvendte med gode løpsegenskaper. Viraq er en av våre beste lederhunder og har gått i led siden han var unghund.

Vi planlegger også malamute kull denne sommeren. Ta kontakt hvis du vil vite mer om våre kombinasjoner.

 

9. mai 2015

For første gang gikk turen til Ålesund og NKK utstillingen der. Turen var en flott opplevelse i vakker natur. Vi stilte Bjørk, Ellie og Kizz. Bjørk og Ellie fikk excellent. Kizz ble beste tispe og fikk cert.

 

30. april 2015

Da har vi fått bekreftelse på de svenske trekkhundchampionatene til Agate, Rufus og Mille. Fulle navn med titler blir nå SE (POLAR)CH Trap Line Mystery Agate, SE (POLAR)CH Trap Line Tracking Rufus og SE (POLAR)CH Trap Line Non Stop Mille.

 

26. april 2015

Denne helgen har Kizz vært på utstilling i Letohallen. Lørdag fikk hun very good og i dag fikk hun excellent, ck og reservecert.

Mynte har vært på spesialutstillingen i Nederland og endte som nr. 2 i championklassen med CK.

 

 

 

16. april 2015

I dag ble vårt Jaunty kull 10 år gamle og Jazz feiret med å være med på vårens første fellestur i avd. Oslo/Akershus. Hun gikk dagens runde i Losby sammen med sin datterdatter Ellie. Vi gratulerer resten av Jaunty gjengen med dagen.

Årets første fellestur samlet hele 15 personer og 22 hunder. Selv om vi har truffet de fleste av dere gjennom vinteren, så er det alltid like hyggelig å gå en fellestur på barmark.

 

15. april 2015

Tenk at Iza og hennes søsken allerede er 10 år gamle. Det er helt utrolig hvor fort tiden har gått. Vi gratulerer Iron gjengen med dagen.

 

29. mars 2015

Nå er shiba valpene snart 7 uker gamle og det er en morsom gjeng full av liv og pågangsmot. I dag har de vært ute og løpt i dyp snø og det var både morsomt og slitsomt. 

Se bilder av valpene.

 

7uker

 

 

 

22. mars 2015

Vi har tilbrakt to dager på Hardangervidda for å kjøre malamute test 3. Start var ved Solheimstulen og turen gikk via Imingen og Mårbu til Rauhelleren dag 1. En dag med mye stigning og varmt vær men hundene klarte seg godt og den første dagens distanse, ca. 65 km, ble avlagt uten problemer og innen tidsfristen. Dag to gikk turen tilbake til Solheimstulen. Dagen opprant med stiv kuling og snøvær men vi startet tilbaketuren med friskt mot. Våre hunder er ikke vant til å gå på vidder og i såpass sterk vind og da vi møtte en "vegg" av vind på den siste etappen fra Imingen til Solheimstulen, så syntes de at nok var nok. Istedet for å presse de til å gå den siste biten, valgte vi heller å snu og kjøre ned til Imingen fjellstue og totalt kjørte vi over 10 mil i løpet av helgen. På spannet gikk Mille, Rufus, Velvet, Pippa, Bison, Delta, Kizz og Noah. Noah fylte 9 år uken før turen og det er imponerende at han klarte distansen uten problemer. Han var en god bidragsyter under veis og har et aldri sviktende humør.

 

Hardangervidda2015

 

17. mars 2015

Nok en uke har gått og valpene til Blomma og Noka er nå 5 uker. Fremdeles en trivelig gjeng som trives med å få være både ute og inne.

Se bilder av valpene

 

5uker

 

 

 

15. mars 2015

Dette er det andre året at lokale avdelinger av NAMK arrangerer Malamute test 1 og 2 på Gåsbu. Petter og Torhild gikk Malamute test 1 med hver sin hund, og begge besto testen. Aslaug og Gunnleiv gikk til sammen tre tester med våre hunder og alle besto. I tillegg kjørte Heidi Malamute test 2 med 5 hunder og alle besto.

Følgende hunder besto Malamute test 1; Trap Line Nimble Paw Noah, Trap Line Tracking Rufus, Trap Line Celsius Delta, Trap Line Daredevil Bison og Trap Line Non Stop Mille. Noah er nå nesten 9 år og fullførte på 48 minutter. Kravet for bestått er 1 time og 15 minutter. Petter og Rufus hadde helgens raskeste tid på 39 minutter.

Følgende hunder besto Malamute test 2; Trap Line Jaunty Jazz, Trap Line Utility Mynte, Trap Line Infinity Aura, Trap Line Lightfoot Hime og Trap Line Rascal Kizz. Jazz blir 10 år om en måned og det er godt gjort av en såpass gammel hund å bestå en slik test.

Takk til Aslaug, Gunnleiv og Heidi for at dere stilte opp og fikk våre hunder gjennom testene.

 

10. mars 2015

Nå er valpene til Blomma og Noka 4 uker. De har begynt å utforske livet på utsiden av valpekassen og får også være litt ute, noe som er stor stas. De har begynt å spise tørrfôr og selv om de fremdeles får mer enn nok melk av sin mor, så er matlysten stor. De har klippet klør for første gang og de har også fått ormekur. Det er en sosial og morsom gjeng.

 

Se bilder av valpene

 

3. mars 2015

Nok en uke har gått og valpene til Blomma og Noka er nå 3 uker gamle. De har åpnet øyene og søker mer og mer kontakt. Førstemann (eller kvinne) var ute av valpekassen for to dager siden så de søker stadig nye utfordringer. De har så smått begynt å leke sammen og nå nærmer det seg tiden for at de skal få smake annen mat enn melk.

 

3uker1

 

24.2.2015

Valpene til Blomma og Noka er nå 2 uker gamle. De spiser godt og virker fornøyde. De har så smått begynt å få øyer, men er som valper i denne alderen mest opptatt av å spise.

 

2uker

 

23.2.2015

Ultralyd i dag viser at Blixen er drektig. Det betyr at vi venter valper mellom Blixen og Bison i slutten av mars. Begge foreldre er sprudlende glade og muntre hunder. De er sosiale og utadvendte og liker all slags aktivitet. Stamtavle for kullet ligger på valpesiden vår.

 

blixen 1r  bison 2012

 

22.2.2015

Det kan gå lang tid mellom hver gang vi oppdaterer bilder men i dag har vi hatt en liten oppdatering. Våre valper fra i fjor har blittt store og det har kommet nye bilder av våre siberian valper Lizzi og Doc, samt Viraq og Zeke. Vi har også oppdatert bildene av våre alaskan malamute Smykke, Vesper, Ellie og Booster.

VI har også lagt ut bilde av Kaldanuten's Amazing Hedda. Hedda trengte et nytt hjem og vi hentet henne i Gørlev i Danmark, hvor Aslaug og Gunnleiv var på utstilling, i desember i fjor.Hedda har funnet seg godt til rette i flokken vår. Hun har hittil gått på valpespannet vårt og viser gode takter. Om hun fortsetter å utvikle seg i samme takt, så vil hun etter hvert gå over på hovedspannet vårt, men det blir nok først til neste år.

 

17.2.2015

Valpene til Blomma og Noka er nå en uke siden. Det ble 2 tisper og 2 hanhunder. 1 rød tispe og 1 sesam tispe. 1 rød hanhund og 1 sesam hanhund. Alt er vel med mor og barn og valpene vokser i en forrykende fart.

 

1uke

 

 

15.02.2015

Petter har ikke glemt gamle skikunster og denne helgen fosset han inn til en 1. og en 2. plass på DP10 under Vildmarksdraget i Sverige. Dag 1 gikk han med Delta og fullførte enspanntesten, DP10 på 44,45. Dag 2 gikk han med Bison og fullførte på tiden 46.06. Det betyr at både Delta og Bison har godkjente svenske trekkhundchampionat og deres fulle navn med titler vil (så fort championatet er godkjent) være SE (POLAR)CH Trap Line Celsius Delta, WTD WTDA WTDX og SE (POLAR)CH Trap Line Daredevil Bison WTD WTDA.

Men det er ikke bare Delta og Bison som har deltatt på Vildmarksdraget. Jazz, Mynte, Aura og Hime gikk på spannet til Heidi og kom inn på en andreplass på DP60 med tiden 7.02.20. Lykke gikk på spannet til Lene og ble nr. 2 på 30 km på lørdagen og nr. 5 på 10 km på søndagen. Noah og våre siberian Ozzy og Acin gikk på spannet til Trond og kom inn til en flott 1. plass på 2x10 km.

 

25.01.2015

Takket være SO har denne helgen gitt oss 3 nye svenske trekkhundchampions, eller polarhundschampion som det heter i Sverige. Agate oppnådde sitt championat 9 og et halvt år gammel. Hun fullførte DP10, 10 km, på tiden 41.11. Mille fullførte på tiden 40,47 og Rufus fullførte på tiden 43.26. Det var også kjempemoro at Trap Line Packice Gringo, som bor i Malmø, fikk godkjent DP10 og Trap Line Oxygene Haida stilte også opp begge dagene. 

 

Petter kjørte mellomdistanse med siberian husky denne helgen og fullførte 2 x 40 km på tiden 4.58,09. Det endte med en fjerdeplass i klassen. På spannet gikk Ivrig, Trek, Milk, Viraq, Galena og Bjørk.

 

Heidi kjørte DP60 med Jazz, Mynte, Aura, Hime og Indy. Hun ble nr. 4 i klassen med tiden 7.03.14.

 

17. januar 2015

For første gang fikk Petter anledning til å kjøre Vildmarksracet. Han stilte i åpen klasse med siberian husky og kom inn som nummer 7 på tiden 8.47.02. I og med at snøen kom så sent, så ble det mer snøscooter kjøring enn hundekjøring de siste ukene så vi er godt fornøyde med en 7. plass.

 

Takk til alle våre fantastiske valpekjøpere som var med som funksjonærer denne helgen og gjorde det mulig å arrangere løpet. Lars Erik og Roy som kjørte løyper. Daniel som tok seg av oppdatering av sosiale medier. Sofia, Heidi, Anette, Geir, Trine Lise, SO, Nils, Michael, Linda og William som hjalp til med å få spannene ut, ta imot spann som kom inn til sjekkpunkt, sende spann ut fra sjekkpunkt, ta imot ved målgang, legge ut halm, sørge for varmt vann til hundene, ta tiden og hjelpe til der det var nødvendig. For en flott gjeng.

 

11. januar 2015

I dag har Heidi deltatt på Dørstokkmila. På spannet gikk Jazz, Mynte, Aura, Hime, Smykke og Indy. De kjørte 21 km i tunge spor og ble nr. 1 i klassen med tiden 2.05.47. Lykke gikk på spannet til Lene og ble nr. 1 i klassen.

Heidi dorstokkmila

Fotograf Per Sverre Simonsen

 

10. januar 2015

Snøen har kommet i store mengder og dagens tur med valpene ble en tung fornøyelse fordi sporene hadde blåst igjen. Det snødde og blåste kraftig og fordi vi ikke fant sporene og merkingen på grunn av dårlig sikt, så ble turen lenger enn planlagt. Da er det ekstra gledelig å se at ingen ga opp men jobbet på. Og det aller beste var at Pippa som etter hvert fikk oppdraget med å gå foran, aldri var i tvil om hvor "hjem" var.

 

7. januar 2015

Vi venter shiba valper i midten av februar etter Blomma og Yamazakura's Jack of Diamond, Noka. Begge foreldrene er sosiale, kontaktsøkende og utadvendte hunder. Begge foreldrene har A hofter. I denne kombinasjonen forventer vi sprudlende glade og sosiale valper.

 

blomma bir  nooka

4. januar 2015

Året startet med DP60 i Sverige for 6 av våre hunder. DP60 er det samme som 2 x 30 km og tidsbegrensningen er 6 timer. Vekten i sleden er 100 kg, så det er en tung fornøyelse. Men Rufus, Bison, Delta, Mille, Pippa og Kizz besto testen med glans og har nå godkjent dragprov i Sverige. Vi fikk totalt beste tid og brukte 4 timer, 43 minutter og 44 sekunder på distansen.