Nyheter 2017, 2018 og 2019

Nyheter 2015 og 2016

Nyheter 2012, 2013 og 2014

Nyheter 2010 og 2011

Nyheter 2009 og eldre

 

2019

29. september 2019

Siden forrige oppdatering har det skjedd en del hos oss.

15. september så 6 shiba valper dagens lys, 3 hanhunder og 3 tisper. Alle røde. Mor er NUch Trap Line Ureshii Honey og far er Fuku No Ryuujin Go Bangaichisou.

 

22. august ble NTch SE (POLAR)CH Trap Line Non Stop Mille mor til 6 alaskan malamute valper. Far til kullet er Cahppes White Ghost Runner of DJ. Det ble 4 hanhunder og 2 tisper og to av hanhundene er helt hvite. Det er første gang vi har fått hvite valper.

 

1. august ble Trap Line Great Days with Gucci mor til et kull siberian husky valper. Far til kullet er Pamuk av Vargevass. Valpene er nå 8 uker og har flyttet til sine nye hjem.

25. juli 2019

5. juli så 4 flotte shiba valper dagens lys. 3 tisper og 1 hanhund, alle røde. Foreldre er Trap Line Okumome Blossom og Demishstar Ryuyichirou, Boris. Vi er utrolige glade for at vi fikk lov til å låne Boris og gleder oss til å følge valpene videre. En tispe blir igjen hos oss.

IMG 0905

 

21. juli 2019

På dagens utstilling på Vålerbanen var både Dawson og Cezz på utstilling for første gang. Dawson ble BIR valp og Cezz fikk sitt første cert og ble BIR.

 

22. mai 2019

Etter ett opphold er det nå valper hos oss igjen. 5. mai ble det født 5 siberian husky valper, 1 tispe og 4 hanhunder. Alle kvikke og raske med veldig god matlyst. Foreldre er Trap Line Nightwish Wicca og Wild Tribe's Golovin. 

Begge foreldre er løpskjørte og kan gå på alle plasser i spannet. Vi har også snørekjørt en del med begge foreldrene.

Valpene nærmer seg nå 3 uker og vil være leveringsklare i månedsskiftet juni/juli.

Ta kontakt med oss på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller 971 52 312 dersom du vil vite mer.

Tispe  Hanhund 1

Tispe og hanhund 1

Hanhund 2  Hanhund 2

Hanhund 2 og 3

Hanhund 4

Hanhund 4

 

30. mars 2019
Petter har i dag kjørt kretsmesterskap på Hamar. Han ble nummer 6 i klassen men fikk beste RNB tid. På spannet gikk Trek, Milk, Velbe, Gucci, Pondus og Loke.
 
 

Hamar kretsmesterskap 2019

Hamar kretsmesterskap Petter

 

18. mars 2019

I dag har vi gått enspanntest med Trap Line Agility She og hun besto testen.

 

17. februar 2019

Denne helgen deltok Petter på NM sprint for 6 spann. I NM er det ingen klassedeling i forhold til hvilken rase man har, så alle konkurrerer i en og samme klasse. Petter kom inn til en 11. plass totalt men fikk imidlertid beste tid blant de som kjørte med siberian husky og fullførte på tiden 55,55.

Petter NM 2019 V1

Foto Per Sverre Simonsen

 

Torhild og Pat fullførte Malamute test 1 på lørdagen og til tross for at Pat hadde en dårlig dag på jobben, så klarte vi det innenfor tidskravet.

 

10 februar 2019

Etter et lite avbrekk, blant annet for å arrangere Vildmarksracet, var det nå på nytt tid for å delta på løp igjen. Denne helgen har vi deltatt på Nornäsdraget i Sverige. Begge kjørte 6 spann sprint, 2 x 15 km.

Petter ble nummer 3 i klassen med siberian husky. På spannet gikk Trek, Doc, Milk, Lizzy, Gucci og Velbe. Petter fullførte på tiden 1.27,04

Torhild ble nummer 1 i klassen med alaskan malamute. På spannet gikk Mille, Sandy, Pat, Cezz, Kizz og Booster. Torhild fullførte på tiden 2.19,41.

Lørdagen var det tunge spor, egn og alt for varmt, men hundene gikk likevel bra når man tar forholdene i betraktning. Tidene på søndagen ble vesentlig bedre fordi det ble litt kjøligere.

13. januar 2019
Våre hunder gikk på en rekke spann under Dørstokkmila i dag. Vi kjørte 6-spann sprint med 6 alaskan malamute, Sandy, Mille, Booster, Pat, Kizz og Cezz. Siden vi var alene i klassen ble det selvfølgelig en 1. plass og tiden var 42,38. Dessuten startet Marius og Julie med hvert sitt 6-spann med siberian husky. På spannet til Marius gikk, av våre hunder, Trek, Velbe, Pondus, Loke og Gucci. Marius kom inn til en flott 2. plass på tiden 28. 29 og fikk 2. premie innen  merittering. Julie kjørte med Viraq, Lizzy, Milk, Doc og Wicca og kom inn til en flott 4. plass på tiden 29.38, også med 2. premie innen merittering. Dessuten gikk Peaches på spannet til Thomas Langengen og Golovin på spannet til Linn-Elise Mindt.
Drstokkmila 2019V1  Drstokkmila 2019 1
 Foto Dirk Strietholt                                                                                                                                  Foto Per Sverre Simonsen

 

12. januar 2019

I dag fullførte Booster DP10 i Sverige og har nå bestått dragprov i Sverige. 10 km ble fullført på tiden 52 minutter og 38 sekunder.

 

6. januar 2019

Petter kjørte i dag inn til en flott 2. plass i 8-spann sprint. Løpet gikk over 2 dager og han fullførte på tiden 1.17.59. På spannet gikk Trek, Milk, Velbe, Lizzy, Doc, Gucci, Pondus og Loke. Tiden og plasseringen holdt til 1. premie.

Petter Hamar hundekjrerfestival 2019

 Fotogra Wiggo Jørgensen

 

5. januar 2019

Året startet brått og brutalt med Malamute test 1 på Gåsbu. Trap Line Horizon Sandy måtte pent finne seg å trekke rundt på pulken for å bestå testen på 10 km med minimum 8 km/t i fart. Vi klarte det på 9,2 km og det var med en rekke problemer underveis slik som sperret spor så skiene måtte av for å komme over løssnøen og over i riktig spor. Løypa skulle være 11,8 km men viste seg å være 13 km så farten vi holdt er nok ikke helt riktig. I forhold til lengde på løypa så skulle det vært en høyere fart.

 

2018

3. november 2018

For første gang på flere år, tok vi i år turen til Malamutespecialen i Sverige. Vi stilte to tisper, begge i brukshundklassen. Kizz, Nuch NJV-13 NTch Trap Line Rascal Kizz WTD fikk CK og ble nummer 2 i brukshundklassen. Hun ble også andre beste tispe. Mille, NTch SE (POLAR)CH Trap Line Non Stop Mille, hadde som vanlig ikke mer enn ett bein i bakken om gangen så da er det vanskelig å bedømme bevegelser. Hun er alltid klar for å gå som lederhund men å gå i ringen er en stor utfordring. Det har hun rett og slett ikke tid til.

 

27. oktober 2018

Våre hunders deltakelse på NAMK utstillingen på Åstjern var ingen stor suksess. Norhimra's Absolute Patriot, Pat, som ble andre beste hanhund på vårens NAMK utstilling, fikk nå Good i unghundklassen for dommer Barbara Bruns. Mille stilte i brukshundklassen og fikk very good.

 

20. september 2018

18. august ble Honey, NUch Trap Line Ureshii Honey, mor til 3 små shiba valper, alle hanhunder. Far til valpene er NUch Sensaihiroyukimadeinitaly. Begge foreldre er fri for HD. Valpene har vokst i en forrykende fart. De spiser godt, har fått sin første ormekur og har allerede fått to omganger med kloklipp. På bildene er valpene 4 uker gamle og de er noen ordentlige sjarmtroll som allerede nå vet hva de vil og har stor personlighet.

3uker   IMG 0118

 

11. juli 2018

Tiden har rett og slett løpt fra oss men det betyr ikke at det ikke skjer noe her hos oss. Siden sist oppdatering har Smykke fått godkjent sitt brukshundchampionat og kan nå kalle seg NTch Trap Line Two Rivers Smykke WTD.

Vi har vært på et noen utstillinger siden forrige oppdatering og kan starte med NAMKs vårutstilling hvor Patriot vant juniorklassen og ble andre beste hanhund. Vesper vant championklassen og ble andre beste tispe mens Blixen ble nummer 4 i brukshundklassen.

Siste helg i juni var vi på todagers utstilling i Orkdal. Booster fikk cert begge dagene og er dermed norsk utstillingschampion. Mille ble andre beste tispe dag 1 med CK og dag to fikk hun cert og ble BIR.

På NKK utstillingen i Sandefjord stilte vi vår shiba Blossom og hun fikk very good.

En av valpene til Delta og Noah ble værende igjen her hos oss og det er en aktiv liten krabat som gjør livet tøft for sin mor Delta.

 

14, mai 2018

I dag er det 7 uker siden valpene til Delta og Noah ble født. Nå er vi på daglige skogsturer og de utvider stadig området de utforsker. Det er en uredd gjeng som ikke blir engstelige om de plutselig ikke skulle se oss. De skal utforske alt og er kvikke og glade. De har også tid til korte turer innom oss for litt kos, før de setter av gårde igjen.

Se bilder fra dagens skogstur

 

7. mai 2018

Nok en uke har gått og i dag har valpene vært på sin første skogstur. Det var stor stas og de var utrolig flinke til å ta seg fram. Noen ganger så skjønner ikke valpene at de skal være med når vi begynner å gå med mamma'n, men denne gjengen skjønte at her var det bare å henge på. Selv om de ikke visste hvor vi skulle, så løp de foran.

Det å ta bilder av valper kan ofte være en utfordring. Bildene ser fine ut når man sjekker på kamera mens man er i skogen, men så fort man kommer inn og får lastet over, så er ikke alle bildene like gode. Det viktigste er likevel at valpene er fornøyde.

Se bilder fra dagens skogstur.

 

30. april 2018

For oss som tilbringer mye tid med valpene, så skjønner vi nesten ikke hvor tiden blir av mens vi vet at dere som venter på å hente hjem en valp, synes at tiden går sakte. Men nå er de altså allerede 5 uker gamle og man kan så vidt begynne å ane personligheten til den enkelte valp. 

Det er en kontaktsøkende gjeng som gjerne sovner i fanget til de som er på besøk. De reagerer på stemmer og kommer med en gang de hører stemmene våre og det spiller ingen rolle om det er mat eller bare kos, de er like fornøyde. De har nok en gang fått klippet klør og mot slutten av denne uken, står nok en ormekur på programmet. 

Se bilder av valpene

 

23. april 2018

Nok en uke har gått og valpene til Delta og Noah er nå 4 uker gamle. De får fremdeles mye melk men menyen er utvidet med to daglige måltider, noe som faller godt i smak. De har begynt å utforske omgivelsene og blir mer og mer kontaktsøkende. De sover fremdeles mye av tiden, men har også begynt å leke med hverandre og løpe litt rundt når de er våkne. I denne perioden er det viktig at vi som oppdrettere ikke vekker de i tide og utide, så vi lar de sove så mye de selv vil. På den måten unngår vi å skape stress i små valper.

Se bilder av valpene.

 

16. april 2018

Valpene til Delta og Noah vokser i en forrykende fart og siden forrige oppdatering har de åpnet øyene, klippet klør, vært ute på dagtid i vårvarmen og spist kjøtt for første gang. De har så smått begynt å søke kontakt men fremdeles er det søvn og mat fra mor som tar det meste av tiden. Og med en såpass trøtt gjeng, så er det heller ikke enkelt å få knipset bilder den korte tiden de er våkne.

3uker

4. april 2018

Vi må innrømme at vi har vært litt trege med å legge ut bilde av valpene som ble født 26. mars, men her er de altså. Det ble 2 tisper og 5 hanhunder. Begge tispene er agouti på farge mens det er tre agouti og to grå/hvite hanhunder. Alt er bra med mor og barn.

IMG 1879

 

18. mars 2018

Denne helgen har vi tilbrakt på Gåsbu og kjørt Malamute test 2, 2 x 30 km, eller egentlig 2 x 34 km og vi fullførte på tiden 5.34,22.

På spannet gikk Bison, Mille, Smykke, Sandy, Kizz og Booster. Etter helgens prestasjoner kan nå smykke titulere seg norsk trekkhundchampion. For Sandy var det første test, mens Booster har nå Malamute test 1 og Malamute test 2. Bison, Mille og Kizz er allerede norske trekkhundchampions.

Gsbu 2018

11. mars 2018

Vi venter valper etter Ntch SE(POLAR)CH Trap Line Celsius Delta WTD WTDA WTDX og N SE Duch SE (POLAR)CH Trap Line Nimble Paw Noah WTD WTDA WTDX.

Valpene er ventet rundt 25. mars 2018.

Begge foreldre er glade, kontaktsøkende og sosiale hunder som ikke finnes utagerende.

Se mer informasjon på valpesiden

 

25. februar 2018

Årets Nornäsdrag er over og resultatene er som følger; Petter kjørte 2 x 60 km og ble nummer 4 i klassen med tiden 7.30.25.

Petter norndraget 2018

På spannet gikk Milk, Trek, Gucci, Velbe, Lizzy og Doc.

 

Torhild kjørte 2 x 15 km på tiden 2.10.55 og ble nummer 1 i klassen. På spannet gikk Bison, Mille, Smykke, Sandy, Kizz og Booster.

Torhild nornsdraget 2018

 

14. januar 2018

I dag kjørte Petter Dørstokkmila og ble nummer 2 i klassen på 20 km. Det betyr at hundene som gikk på spannet fikk en 1. pris innen merittering.

 

7. januar 2018

Vi startet året med Malamute test 1 og denne gangen var det Smykke,  Trap Line Two Rivers Smykke, som måtte i ilden. Hun er en fantastisk lederhund, men synes pulk er kjedelig. Vi klarte likevel testen med god margen.

Smykkediplom

 

3. januar 2018

Allerede 7 uker gamle og i full fart. Det er helt utrolig hvor fort tiden har gått siden valpene til Vesper og Noah ble født og nå er de snart store nok til å flytte til sine nye hjem. 

Dette er også alderen hvor det er vanskelig å få gode bilder fordi de blir mer og mer aktive og ting skjer fort når man skal forsøke å knipse et bilde. Så derfor ble det portrett denne gangen også. I denne alderen kan de vel best kalles sjarmerende med ører som står i alle retninger, noen store og noen små. Ører vokser som regel først på en valp og en periode fremover nå så ser det ikke ut som om de henger helt i hop. Heldigvis går det seg til.

Se dagens bilder av valpene

 

2017 

31. desember 2017

Vi benytter årets siste dag til å vise fram våre siberian husky valper som nå nærner seg 4 uker. Foreldre er Acin-Peullas og Trap Line Against All Odds Doc. Det ble 2 tisper og 3 hanhunder.

Samtidig benytter vi anledningen til å ønske dere alle et riktig godt nytt år.

IMG 5676   IMG 5681

 

26. desember 2017

Valpene fortsetter å vokse, også i julen. Her er gårsdagens bilder av småtassene.

 

24. desember 2017

godjul1

Vi ønsker alle våre venner og valpekjøpere en riktig god julehelg.

 

20. desember 2017

Enda en uke har gått og valpene til Vesper og Noah er nå 5 uker. Man kan så smått begynne å ane konturene av personligheter, og de er mer våkne. Det er blide og glade valper som ser ut til å vokse og trives og i dag er det tid for ormekur igjen.

Se dagens bilder av valpene

 

12. desember 2017

Valpene til Vesper og Noah er nå 4 uker gamle. De har begynt å spise fast føde. De har fått sin første ormekur. De har flyttet ut av valpekassa og utforsker nå stadig nye omgivelser. Men størstedelen av tiden tilbringer de fremdeles med å sove.

Se nye bilder av valpene

 

5. desember 2017

I går var valpene til Vesper og Noah 3 uker. Det er litt mer liv i valpekassa nå, men storparten av tiden består fremdeles av mat og søvn. De har siden sist klippet klør for første gang og de har fått den første smaken på mat.

Det må sies at bildene ikke alltid er representativ for hvordan de faktisk ser ut. Noen er trøtte og vil bare sove, mens andre er våkne og opplagte. Men bildene er nå en gang hva de er, et bilde av øyeblikket som ikke nødvendigvis yter referdighet. Se bilder av valpene.

 

28. november 2017

I går var valpene til Vesper og Noah to uker gamle. De gjør fremdeles ikke så mye annet enn å sove og å spise, men de har i hvert fall vært gjennom sin første kloklipp og så har de så smått begynt å åpne øyene.

2uker

 

23. november 2017

Valpene til Vesper og Noah ble født 13. november og er nå 9 dager gamle. Alt vel med mor og barn. Det ble 2 tisper, begge grå/hvite og 6 hanhunder. 2 av hanhundene er grå/hvite og 4 er agouti slik som sin far.

9dager

 

Siden siste oppdatering har vi også vært på Dogs4All. I år var det kun shiba som ble stilt. Blomma ble stilt i veteranklassen. Hun fikk very good og ble nummer 2. Kråka Blossom var på sin aller første utstilling og hun fikk excellent og ble nummer 3 i juniorklassen.

 

26. oktober 2017

Det er med glede vi kan konstatere at Vesper og Noah skal bli foreldre i midten av november. Se valper for mer informasjon.

Vesper Trondheim   Noahportrett

 

23. oktober 2017

Våre malamute valper er nå 7 uker og det er en morsom alder. De er absolutt en trivelig gjeng som aldri er langt unna lommene med godbiter, selv om de også tar seg noen runder med leker, kongler eller rett og slett jager hverandre rundt. Alltid blide og glade.

Nå har vi vært så heldige at vi har hatt noen dager uten regn og da er det også mye triveligere å være i skogen, selv om det virker som om de ikke bryr seg om at det er litt vått.

Her er dagens bilder

 

18. oktober 2017

Siberian husky valpene til Galena og Milk er nå 8 uker og de har så smått begynt å flytte til sine nye hjem. Den eneste som foreløpig ikke har fått et nytt hjem, er Whitney, en helhvit tispe.

Whitney

 

Våre malamute valper vokser også til og er nå 6 uker gamle. De har nå vært på sine første skogsturer og det virker nesten som om de har innebygget kompass. De visste hvor de skulle fra de kom ut av hundegården og passerte både siberian husky valper og våre shiba uten å stoppe opp. Det var helt klart at de skulle ut å få løpe fritt i skogen. De er lydhøre og når vi snut for å gå hjem, så løper de rett til hundegården. Det er så morsomt å se hvordan egenskapene trer fram selv hos såpass unge valper.

En av de som skulle ha valp fra oss, hadde nok ikke tenkt grundig nok gjennom avgjørelsen sin og vi ble enige om at de ikke skulle ha valp fra oss. Det betyr at vi har en ledig tispe. Ta gjerne kontakt med oss om du vil vite mer om henne.

Bilder fra dagens skogstur finner du her.

Siberian valpene til Bjørk og Trek nærmer seg 7 uker og er en aktiv gjeng med stor matlyst og ikke minst lyst på livet. De er kontaktsøkende men har ikke alltid tid til å stoppe så lenge opp. På skogsturer er de imidlertid aldri langt unna.

Hanhund 6uker  Lystispe 6uker  Mrktispe 6uker

 

13. oktober 2017

Denne uken har vi vært trege med å få ut nye bilder men her er de endelig.

Våre malamute valper er nå 5 og en halv uke gamle. Dagens bildeseanse falt ikke i spesielt god jord etter at de hadde forspist seg på frokost. De var både trøtte og mette og ville nok heller gå å legge seg enn å være med på å ta bilder. Uansett, her finner dere dagens bilder.

 

Våre siberian valper etter Bjørk og Trek vokser også til og er nå 6 uker gamle. Selv om de ikke er så mange, så holder de hverandre i ånde. 

Hanhund 5uker  Lystispe 5uker  Mrktispe 5uker

 

7. oktober 2017

I morgen blir valpene til Galena og Milk 7 uker gamle. De er på daglige skogsturer og utvider stadig det området de utforsker. De er trygge og utadvendte og kos er nok fremdeles det aller viktigste her i livet i tillegg til mat selvfølgelig. Vi har fremdeles både tispe og hanhund ledig så ta gjerne kontakt med oss om dere er interessert i å bli kjent med rasen og oss. 

Denne gangen ble det fellesbilder. Se bildene her.

7uker1

 

4. oktober 2017

Tiden går så fort at man knapt klarer å holde følge. Men her kommer ukens oppdatering. Siberian husky valpene til Galena og Milk vokser til og er nå 6 uker gamle. Det går med stormskritt mot flytting til nye hjem. Det er en sosial og matglad gjeng som elsker turer i skogen. De siste bildene er nok litt mørke men vi håper dere bærer over med det. Her er bilder av valpene fra denne uken.

Malamute valpene våre vokser også til og er nå 4 uker gamle. De tar foreløpig livet med ro og er mest opptatt av mat og kos. De blir mer og mer nysgjerrige og om en ukes tid er de nok klare for sin første skogstur. Se bilder av valpene fra denne uken.

Valpene til Bjørk og Trek er også 4 uker gamle og her går det unna. De er aktive og utadvendte, har stor matlyst og føler nok selv at de er klare for nye utfordringer. 

Hanhund 4uker  Lystispe 4uker  Mrktispe 4uker

 

30. september 2017

Lykke, som fyller 11 år i november, tok sitt tredje og siste cert på Norsk Polarhundklubbs utstilling i Trøndelag i dag og kan nå kalle seg norsk utstillingschampion. Hennes fulle navn med titler er nå NUch SE (POLAR)CV NVV-16 Sturkberget's Tundra Tanana WTD WTDA WTDX. Lykke har tatt 3 cert i løpet av de 10 siste månedene, altså etter fylte 10 år. Hun avla også malamute test 1, enspanntesten i januar i år og da var hun 10 år og 2 måneder. Og nå, snart 11 år gammel, går hun fremdeles med i spannet og gjør en strålende jobb.

 

26. september 2017

Malamute valpene til Ellie og Booster er nå 3 uker gamle og i dag fikk de lov til å flytte ut. Valpene har vokst fort og nå begynte valpekassa å bli en smule trang. Det var stor stas å få komme ut og de første har allerede vært ute av huset og sjekket forholdene. De har fått smake mat for første gang og i morgen står ormekur og kloklipp på programmet.

Se ukens bilder av valpene til Ellie og Booster

Bjørk har også blitt mor til 3 siberian valper og de er nå 3,5 uker gamle. Det kom 2 tisper og 1 hanhund.

Hanhund 3uker  Lystispe 3uker  Mrktispe 3uker  

 

25. september 2017

Siberian husky valpene til Galena og Milk vokser til og er allerede 5 uker gamle. De har nå vært med på noen skogsturer og i dag fikk lekene gjennomgå. Det er en matglad gjeng som aldri holder seg langt unna hverken mamma'n eller oss. I dag fikk vi følge av to elger på tur ut i skogen og Galena kunne nok tenkt seg etter, men besinnet seg fort.

Se bilder av valpene fra dagens skogstur

Tispe2 4uker

 

19. september 2017

Det vokser og gror hos oss om dagen. Ikke nok med at treningen er godt i gang men våre valper er også i storform.

Siberian husky valpene til Galena og Milk er allerede fire uker gamle. De har flyttet ut og løper stadig inn og ut av huset og ser ut til å stortrives med stor plass å løpe på. Matlysten er på topp, den første ormekuren er unnagjort og klør er klippet. De har løst gåten for hvordan man drikker vann og de koser seg med leker når de er på besøk inne.

Denne gangen ble det fellesbilde av valpene og det finner du her

 

Malamute valpene til Ellie og Booster vokser også til og nå er de to uker gamle. De gjør foreløpig ikke stort annet enn å sove og å spise men da vi skulle ta bilder i dag, så var det full fart og vanskelig å få tatt bilde mens alle var i ro.

Det ligger bilder av valpene til Ellie og Booster her

 

12. september 2017

Siberian husky valpene til Galena og Milk er nå 3 uker gamle og de vokser i en forrykende fart. I dag har de vært gjennom kloklipp og det gikk veldig bra. Se bilder av valpene fra i dag.

Valpene til Ellie og Booster ble født 4. september. De ble 3 tisper og 3 hanhunder, alle grå/hvite. Alt er vel med mor og barn.

8dager

 

9. september 2017

Tenk at vår lille shiba frøken Honey i dag fikk storcert på NKK utstillingen på Orre i Rogaland. Først fikk vi inntrykk av at det ikke skulle gå veien men til slutt endte Honey opp som BIR og ikke minst ble hun norsk utstillingschampion. Honey kan nå kalle seg NUch Trap Line Ureshii Honey.

 

30. august 2017

Valpene til Galena og Milk er nå 10 dager gamle. De sover, spiser og vokser i en forrykende fart.

1uke

 

27. august 2017

Lykke er nå snart 11 år gammel, men det forhindret ikke at hun tok sitt andre cert på utstilling i Bø i helgen.

Lykke 10ar

 

Det gikk ikke helt veien på utstilling for Booster denne helgen og han endte opp med good på Trondheim hundefestival. Ikke godt å si hvorfor fordi kritikken var god men pelsen kunne selvfølgelig vært bedre. Det er tross alt sommer.

 

20. august 2017

Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Endelig ble det Bison sin tur til å trekke det lengste strået og i dag ble han norsk utstillingschampion på NKKs utstilling på Lillehammer. Bison er nå norsk trekkhundchampion, svensk polarhundschampion og norsk utstillingschampion. Så vidt vi vet er han den eneste som er dobbel trekkhundchampion og i tillegg utstillinschampion. Hans fulle navn er nå som følger; NTch SE (POLAR)CH NUch Trap Line Daredevil Bison WTD WTDA.

Takk til Bene Grepp som tok bilder.

Bison champion

Foto Bene Grepp

 

13. august 2017

Helgen i Mosjøen ga to ganger very good for Booster.

 

5. august 2017

Vi går en spennende tid i møte og venter både siberian husky og malamute valper.

Galena, siberian husky, er først ute og venter valper rundt 18. august. Hun er paret med vår import fra Canada, Lokiboden's Milk. Våre siberian husky valper blir født inne og tilbringer også den første tiden innendørs slik at vi får god tid og anledning til å prege de godt. Du finner mer informasjon under Siberian Husky valper

Ellie følger etter og venter valper i månedsskiftet august/september. Den stolte far er Trap Line Zephyr Booster, en morsom og arbeidsglad gutt. Du finner mer informasjon under Valper/puppies

 

30. juli 2017

Helgen på Råde ga følgende resultater. Ivrig ble stilt på fredag og fikk excellent. På lørdag ble Bison tredje beste hanhund med CK og på søndagen fikk Bison excellent og vant brukshundklassen.

15. juli 2017

Noen dager blir rett og slett bedre en forventet og dagen i dag var en slik dag. Dagen opprant med strålende sol og vi skulle stille Ellie i håp om at hun skulle oppnå sitt tredje cert og dermed bli norsk utstillingschampion. Ellie synes utstilling er oppskrytt fordi hennes favorittsyssel er å sitte tett inntil, helst på foten din, slik at hun er garantert å få nok kos. Selv om hun blir klødd bak øret når vi er på utstilling, så anser hun ikke det som tilstrekkelig kos.

Det tok tid før rasen vår skulle bedømmes men endelig var det tid for alaskan malamute i ringen. Den ene etter den andre som stilte før oss, gikk ut igjen med blå sløyfe og det gjør jo ikke akkurat nervene mindre før man skal i ringen. Siden vi stiller i brukshundklassen fordi Ellie har brukstest, så var hun sistemann som skulle i ringen. Dommeren, Antonio di Lorenzo, hadde med seg dommerelev og det første jeg hørte da han gikk bort til dommereleven var at han poengterte at dette er en "excellent" sledehund og endelig så fikk han se en hund som ikke bare var en god utstillingshund men også en sledehund med de riktige bevegelsene. Det siste certet var dermed i boks; Ellie fikk cert og ble BIR og ikke minst så ble hun norsk utstillingschampion.

 

6 juli 2017

Etter vinterens mange korte og lange turer, så har vi nå fått bekreftelse på at av 6 av våre hunder har fått godkjent den amerikanske tittelen WTD, Working Dog Test. Denne vinteren har Booster, Blixen, Cirice, Ellie, Fjord og Sandy fått godkjent sine tester. Vi har selvfølgelig vært på mange flere turer enn det som skal til for å få godkjent WTD testene, men så lenge den som står på sleden, glemmer å sette på GPS for å dokumentere distansene, så er det heller ikke mulig å få godkjent distansene. Neste vinter satser vi på WTDA distansene.

For de som vil vite mer om hvordan man kan oppnå disse titlene, så ta en titt på http://www.amcawd.com/

 

Booster  Blixen  Cirice  Ellie  Fjord  Sandy

3. juli 2017

Valpene til Smykke og Gregor er i dag 7 uker og har nå vært til helsekontroll. Det tok de med stoisk ro, det var jo godbiter å få. Alt var bra med hele gjengen og det var stor stas å komme i skogen da vi kom hjem.

Se bilder av dagens skogstur

 

1. juli 2017

Valpene til Smykke og Gregor vokser og blir stadig mer aktive. Det betyr at det ikke er så enkelt å få tatt bilder av de fordi de sjelden står i ro. De holder på med sitt når vi er på tur i skogen, men de kommer fort når de skjønner at det er en godbit å få. Om to dager er de 7 uker gamle og tiden har gått utrolig fort.

Se bilder fra gårsdagens tur i skogen

 

27. juni 2017

Valpene til Mille og Cruiser vokser fort og i dag, 7,5 uker gamle, har de vært til helsekontroll. Alt var bra med hele gjengen og nå kan vi gjøre de siste forberedelser for flytting kommende helg. Mikkel blir igjen hos oss.

Se bilder av valpene

 

25. juni 2017

Helgens utstilling i Oppdal var en stor opptur for vår shiba frøken Honey. Den første dagen fikk hun sitt første cert, ble BIR og plasserte seg til og med i gruppen. Og det var ikke fordi det var få deltakere i gruppen fordi hele 21 raser stilte til bedømming. Litt av en drømmedag. Dag to fikk Honey sitt andre cert og ble BIR også denne dagen. Blixen ble stilt begge dager og ble andre beste tispe med CK den første dagen mens hun fikk very good dag 2.

 

22. juni 2017

Valpene til Smykke og Gregor vokser til og er allerede over 5 uker gamle. I og med at de bare er 3 stykker, så blir det mer enn nok melk og tiden frem til nå, har de stort sett brukt til å sove. Nå var det derfor på tide med litt aktivitet i skogen. De stortrivdes med det å få løpe fritt rundt selv om de aldri var langt unna oss. 

Se bilder av valpene i skogen

 

19. juni 2017

Valpene til Mille og Cruiser vokser fort og er nå 6 uker gamle. De er på daglige skogsturer og utvider området sitt stadig mer. De er selvstendige og trygge og kommer så fort det rasler i godbitposen.

Se bilder av valpene

 

18. juni 2017

Resultatene fra dagens utstilling ble litt annerledes inn enn i går. I dag var det Wicca som gjorde det best. Hun vant juniorklassen og ble tredje beste tispe. Booster fikk excellent og vant brukshundklassen.

 

17. juni 2017

På Tromsø hundeklubbs utstilling i dag ble Booster BIM og fikk cert. Wicca fikk very good.

 

9. juni 2017

Tiden flyr fort noen ganger og oppdateringen som skulle ha kommet på valpene til Mille og Cruiser for en uke siden, kom altså først i dag. Det er en livat gjeng, så strålende glade og kontaktsøkende men også totalt likeglade i forhold til omgivelsene dersom de finner ut at det er på tide å sove. Siden siste oppdatering har de fått ormekur, klippet klør og fra å få små måltider, så er de nå oppe i store måltider og matskålen blir alltid tom selv om de knapt er i stand til å bevege seg etter innhugget i matfatet.

Se bilder av valpene til Mille og Cruiser

Valpene til Smykke og Gregor vokser også til og er allerede tre og en halv uke. De har vokst i en forrykende fart og siden de bare er tre stykker, så har de fått mer enn nok melk. Derfor var ikke matlysten så stor de første dagene men i går forsto de plutselig at mat er absolutt nødvendig for å vokse seg stor og sterk og nå er det ingen ting å utsette på matlysten.

Se bilder av valpene til Smykke og Gregor

 

4. juni 2017

Helgen ble tilbrakt på Japanspesialen hvor både Betty og Honey fikk prøve seg i utstilingsringen for første gang på 3 år. På lørdagen fikk Betty excellent og Honey fikk very good, mens begge fikk excellent på søndagen.

 

28. mai 2017

Valpene til Mille og Cruiser er nå tre uker gamle og vokser fort til. De har flyttet ut, noe de ser ut til å stortrives med. De har begynt å bevege seg rundt på egen hånd og kommer seg fint inn og ut av huset, noe de løste i løpet av kort tid. De har klippet klør og de har begynt å spise mat. Det er småtasser med stor matlyst og de gir seg ikke før matfatet er slikket rent.

Se bilder av valpene

 

27. mai 2017

To av våre yngste siberian husky tisper fikk være med på Siberian Husky spesialen i dag og det gikk veldig godt. Wicca stilte i juniorklassen. Hun vant klassen sin og fikk excellent og CK. Velbe stilte i unghundklassen og hun vant sin klasse og fikk excellent.

 

25. mai 2017

Vi er glade over å kunne presentere kullet til Trap Line Two Rivers Smykke og Active Feets Armstrong Gregor. Valpene ble født 15.5. Det ble 2 hanhunder og 1 tispe.

Mer informasjon om kullet finnes på valpesiden

 

21. mai 2017

På dagens Jubileumsutstilling i NAMK, fikk Ellie ck, ble beste tispe i brukshundklassen og endte opp som BIM brukshund. Vesper ble beste tispe i championklasse og ble totalt 2. beste tispe. Cruiser fikk very good.

 

14. mai 2017

Mens noen valper er gamle nok til å begi seg ut på flyttefot til sine nye familier, så kommer det nytt liv hos oss. Forrige lørdag fødte Mille 5 velskapte valper, 4 hanhunder og 1 tispe. To av valpene ser ut til å bli sobel som sin far, mens de andre er grå/hvite. Far til kullet er den amerikanske importen Yellowsnow California Spirit. Alt er bra med mor og barn.

 

1uke

 

7. mai 2017

Nok en uke har gått og valpene til Kizz og Balder er nå hele 7 uker gamle. Det er en livlig gjeng som elsker sine daglige skogsturer. Det er fullt fart både på vei ut i skogen og også på vei hjem. De er lydhøre og selvfølgelig matglade som malamute valper flest.

Se bilder av valpene

 

1. mai 2017

Allerede 6 uker gamle og valpene er nå i full fart, både inne og ute. De stortrives på tur i skogen og utvider stadig sine områder. Kloklipp og ormekur er nok en gang gjennomført og valpene ser ut til å vokse og trives. Det er en herlig gjeng, både selvstendige og kontaktsøkende.

Se bilder av valpene

 

30. april 2017

Lørdagens utstilling på Sunndalsøra ga full uttelling og Ellie fikk sitt andre cert. Hun ble i tillegg BIR. Vi stilte i brukshundklasse og selv om dommeren var utenlandsk så viste han stor interesse for hvilke brukshundtester vi hadde i Norge og han vektla de egenskaper som er nødvendig for en god brukshund. Søndagens utstilling gikk ikke like bra og det som lørdagens dommer poengterte som positivt, var negativt for denne dommeren og Ellie endte med en very good og det ble dagens beste plassering for malamutene.

Ellie BIR Sunndal

 

24. april 2017

Denne uken har vi vært litt trege med å få lagt ut bilder av valpene men nå har de passert 5 uker. Siden forrige oppdatering, har de klippet klørne nok en gang og de blir mer og mer aktive. Det nærmer seg nå tiden for at de skal få ut på sin første tur i skogen. Matlysten er som vanlig stor og etter mat er det soving som står for tur igjen.

Se bilder av valpene

 

16. april 2017

Nå er valpene til Kizz og Balder fire uker gamle og mye har skjedd siden sist. De har fått sin første ormekur og matlysten er absolutt på topp. Selv om de fremdeles sover mye, så er det full fart når de hører at maten er underveis.

Se bilder av valpene

 

9. april 2017

Valpene til Kizz og Balder er nå 3 uker gamle. Alle valpene har åpnet øyene og de har også klippet klør for første gang. I går fikk de mat for første gang og det gikk ned på høykant. Det er ikke noe å utsette på matlysten til denne gjengen.

Se bilder av valpene

 

2. april 2017

Valpene til Kizz og Balder ble født 18. mars og er i dag litt over to uker. Det ble 3 hanhunder og 4 tisper og alt er vel med mor og barn.

Se bilde av valpene

 

27. mars 2017

I dag kom diplomet som bekrefter Kizz sitt trekkhundchampionat.

Kizzdiplom

 

23. mars 2017

Etter lang ventetid, fikk vi endelig beskjed om at trekkhundchampionatet til Kizz nå er godkjent av NKK. Hennes fulle navn med titler er nå NUch NTch NJV-13 Trap Line Rascal Kizz WTD WTDA.

 

18. mars 2017

I dag besto Blixen og Booster malamute test 1, såkalt enspanntest. Da må man tilbakelegge minimum 10 km med en fart av minimum 8 km i timen. Pulken må veie minimum 30 kg for tisper og 35 kg for hanhunder. Blixen besto testen med en fart på 13,3 km i timen og Booster holdt en fart på 14 km i timen. Med tanke på hvor varmt det var i dag, så sier vi oss mer enn fornøyd med de prestasjonene. Vi fikk også Ellie sin diiplom for bestått malamute test 1 i dag. Det betyr at vi har fått gjennom 4 hunder på malamute test 1 i vinter.

 

Malamutetest1

 

4. mars 2017

Vi er glade over å kunne dele nyheten om at Kizz, NUch NTch NJV-12 Trap Line Rascal Kizz WTD WTDA, venter valper rundt 20. mars. Den stolte far er Østbylias Freidie Balder. Se mer under Valper/Puppies

kizz 9 mnd  Freidie Balder

 

19. februar 2017

Petter har kjørt Rørosløpet denne helgen og kom inn til en flott 3. plass i 6-spann klassen på tiden 3.59.52. På spannet gikk Viraq, Trek, Milk, Doc, Lizzy og Galena.

Rroslpet2017

 

Det er ikke bare våre siberian husky som har vært i ilden denne helgen. Ellie og Torhild gikk enspanntest på Gåsbu og Ellie besto Malamute test 1.

Ellie enspanntest

Foto Anita Skagen

 

18. februar 2017

Det er alltid morsomt å lese årsstatistikkene fra NKK og nå har oversikten over oppnådde championat i 2016 kommet. Av 29 hunder som oppnådde championat i 2016 så var 8 av hundene Trap Line hunder. 4 Trap Line hunder oppnådde norsk trekkhundchampionat og 4 Trap Line hunder oppnådde norsk utstillingschampionat.

 

12. februar 2017

I år ble SM arrangert i Nornäs og hva er vel da mer naturlig enn å stille opp på løp. SM gikk over tre dager og vi var påmeldt i 6-spann sprint, 3 x 15 km.

Det ble et flott løp. Vi fikk selvfølgelig mange passeringer fordi 8-spann klassen for siberian husky startet bak oss, men det gikk strålende. Våre hunder gidder rett og slett ikke en gang å se på spannene som passerte.

Etter tre dagers løp og totalt 45 km, så ble slutt tiden 2.54.54. Det er vi utrolig fornøyde med.

På spannet gikk Rufus og Smykke i lead, Blixen og Booster i ledd 2 og bakerst gikk Mille og Cruiser.

Takk til Grete Haugen for bilde. Som vanlig glemmer vi å knipse bilder selv.

SM2017

Fotograf Grete Haugen

 

29. januar 2017

I år fikk endelig Petter anledning til å stille til start på Vildmarksracet. Som tidligere år har oppkjøringen til løpet foregått mer på snøscooter enn på sleden, men slik er det jo når man skal være med på arrangørsiden. Spannet kom inn til en fin 9. plass av 20 startende. På spannet gikk Lizzi, Hope, Viraq, Doc, Acin, Trek, Milk og Galena.

 

28. januar 2017

Fantastiske Lykke, SE (POLAR)CH NVV-16 Sturkbergets Tundra Tanana besto Malamutetest 1 på Gomobu i dag. Ikke dårlig av "damen" som fylte 10 år i november. Takk til Lasse og Lene som har holdt "pensjonisten" i trening og som fikk henne gjennom testen.

 

22. januar 2017

Huskylyan High Hope har tilbrakt helgen på utstilling i Letohallen. Det må innrømmes at utstilling ikke er hans favorittsyssel, men det må likevel prøves. Lørdag fikk han very good og søndag fikk han good. Takk til Bente Andersen som tok på seg oppgaven med å stille han.

 

8. januar 2017

Året startet brått og brutalt med deltakelse på Hamar Hundekjørerfestival denne helgen. Petter stilte til start i mellomdistanse, 6-spann klassen og kom inn på tiden 3.44.07. Det ble en fin tredjeplass med Trek, Milk, Viraq, Doc, Lizzy og Galena på spannet.

Etter at festivalen var avsluttet søndag ettermiddag, arrangerte NAMK avd. Oslo/Akershus, avd. Østfold og avd. Hedmark Malamute test 1. Løypa var 12 km lang og det var 5 deltakere. Alle besto testen. Torhild gikk med Kizz og fullførte på tiden 57,29. Det betyr at Kizz nå har bestått de tre nødvendige deltestene for å kunne kalle seg norsk trekkhundchampion og hennes navn med titler er nå NUch NJV-13 NTch Trap Line Rascal Kizz WTD WTDA. Nå venter vi bare på at NKK skal godkjenne hennes championat. Det ble dessverre ikke noe bilde av Kizz i aksjon, så da har vi hentet fram et gammelt bilde.

 

kizz 9 mnd