Nyheter 2014

Nyheter 2010 og 2011

Nyheter 2009 og eldre

 

28. desember 2014

Det ble anledning til enda en utstilling i 2014. Hime fikk very good og ble best i åpen klasse i Leto halleni dag.

 

25. desember 2014

I dag har vi hatt noen fantastiske turer i sol og - 20 grader. Kaldt men helt utrolig bra spor og hunder som sprer glede som vanlig. På de siste turene har Rufus fått gå i led hver gang og han gjør en fantastisk jobb. Rufus er tredje generasjon lederhund og han har gått foran siden han var rundt ett år gammel. I starten gikk han sammen med sin mor Agate som har lært han opp og nå lærer han opp sin halvsøster Pippa som også gjør en strålende jobb som lederhund. I dag gikk også Mille i led og hun er også tredje generasjon lederhund. Hun har gått i led sammen med sin mor Iza siden hun var 9 måneder gammel og stortrives når hun får gå foran. Nå går hun også en del foran sammen med sin halvsøster Velvet og kombinasjonen Mille og Velvet utgjør en fantastisk lederhundduo. 

Valpene har også fått være med på et par turer med slede. De viser stor vilje til å være med og er helt ville når vi seler på. Moro å se at de forstår hva de skal selv om de ikke har vært med på så mange turene.

 

2014 nærer seg slutten og det er på tide å legge planer for den kommende vinter sesongen. Her er en liste over mulige aktiviteter:

3. og 4. januar arrangerer SPHK Snöträffen i nærheten av hytta vår i Sverige. Her er det mulig å ta de svenske testene på 10 og 2 x 30 km.

11. januar arrangeres Dørstokkmila på Gåsbu. Dette er er moroløp som er åpent for alle som har lyst til å delta.

17. og 18. januar arrangeres Vildmarksracet på 2 x 60 km i Nornäs, rett i nærheten av vår hytte i Sverige.

24. og 25. januar arrangeres Västras vinterrace i Nornäs. Her er det mulig å avlegge de svenske testene på 10 og 2 x 30 km.

31.1. og 1.2. er det Polarhundsmesterskapen i Sverige.

6. - 8. februar arrangerer NAMK sin vintersamling. Se invitasjon på NAMK sin hjemmeside.

14. og 15. februar er det Vildmarksdraget og da har vi normalt samling på hytta vår uken i forkant. I år blir det imidlertid ikke anledning til å ta noen av de svenske testene, men løp blir det likevel

14. og 15. mars er det samling i avd. Oslo/Akershus og Østfold på Gåsbu og her blir det anledning til å ta testene på 10 km og 2 x 30 km. Aldersgrensen for 10 km er 18 måneder og 2 år for 2 x 30 km.

Vi kommer selv til å delta på en rekke av arrangementene over og muligens enda flere enn de som er listet her. Vi har ikke helt oversikt over alle aktiviteter for neste år ennå så det kan tenkes at vi ikke har fått med alt. Om noen vil være med på aktiviteter i Sverige, så ta kontakt med oss. Vi har sengeplass til mange.

 

24. desember 2014

Det har vært dårlig med oppdateringer den siste tiden. Tiden har ikke strukket til. Siden sist har vi vært på Stora Stockholm og der ble Jazz beste veteran tispe. Det var første gang at det ble delt ut svensk veteran tittel og Jazz sitt fulle navn med titler er nå C.I.B N SE DK FIN Uch SV-08 NORDV-11 SE (POLAR)CH NVV13-14 SE VV-14 Trap Line Jaunty Jazz WTD WTDA. Velvet var også med og hun fikk excellent i championklassen. Hun startet løpetid dagen i forveien og ville absolutt ikke vise seg.

Siden sist har siberian husky valpene flyttet til sine nye hjem. Doc ble igjen her hos oss og trives med å ha sin mor for seg selv.

Vi har også fått kjørt de første turene på snø. Gårsdagens tur var en fantastisk tur hvor Smykke for første gang fikk være med de "store" på en lengre tur og den oppgaven løste hun utrolig godt. Hun begynner visst å bli voksen. Fargespillet på himmelen var også helt utrolig, se bildet under.

 

Med ønske om en riktig god jul og et godt nytt år til dere alle sammen.

 


231214

 

6. desember 2014

Valpene til Ivrig og Trek er nå 5 uker gamle. De storkoser seg når de er inne på besøk. Det er en glad og kontaktsøkende gjeng med stor matlyst og utforskertrang.

 

5uker2

 

2. desember 2014

Pippa har i dag mottatt bekreftelse på at hun har fått godkjent sin amerkanske arbeidstittel, WTD. Hennes fulle navn med titler er nå Trap Line Oxygene Pippa WTD. I tillegg har Trap Line Silent Atlas fått godkjent sin kløvtest, WPD. Hans fulle navn med titler er Trap Line Silent Atlas WPD. Atlas er fjerde generasjon med working dog titler. Det startet med Trap Line Avalanche Dakota som er hans oldemor. Mormor Trap Line Iron Iza og mor Trap Line Vagabond Velvet har begge excellent titler og nå tar altså Atlas opp arven. Vi gratulerer med flotte resultater. Hvis du vil vite mer om de amerikanske testene, så finner du informasjon på www.amcawd.com.

 

30. november 2014

I går var valpene til Trek og Ivrig 4 uker gamle. De har så smått begynt å spise mat selv om melk fra mor fremdeles er favoritten. De har også klippet klør og begynt å utforske verden på utsiden. Kloklipp har det også blitt denne helgen.

 

4uker1

 

 

Malamutevalpene Chuck, Maykita, Kazan og Chaos har flyttet til sine nye hjem og Booster har blitt igjen her hos oss. Det kommer bilde av han på hjemmesiden etter hvert.

 

22. september 2014

Våre siberian husky valper er nå 3 uker gamle. De vokser og trives og er en fin og avbalansert gjeng med stor matlyst.

 

3uker1

 

Valpene til Delta og Chinook har blitt hele 7 uker. Se bilder fra helgens aktiviteter.

 

16. november 2014

Nordisk vinner utstillingen ga følgende resultater for våre hunder; Jazz fikk excellent og CK og ble bim veteran. Hun oppnådde dermed tittelen nordisk veteranvinner 2014, NordVV-14. Kizz fikk excellent og ck og vant åpen klasse. Aura og Gaga fikk excellent. Honey (vår yngste shiba) fikk EXC og ble nr. 2 i juniorklassen. Jazz sitt fulle navn med titler er nå BISS C.I.B. NordUch DKch NV-08 NordV-11 SE (POLAR)CH NVV-13 NVV-14 NordVV-14 Trap Line Jaunty Jazz WTD WTDA

 

15. november 2014

Småtassene til Delta og Chinook er nå 6 uker gamle. Se bilder fra dagens (ettermiddagens) skogstur.

 

14. november 2014

Norsk vinner utstillingen ga følgende resultater for våre hunder; Jazz fikk excellent og CK og ble bim veteran. Hun oppnådde dermed tittelen norsk veteranvinner 2014, NVV-14. Kizz fikk excellent og ck og ble nummer to i åpen klassen. Aura fikk excellent og Honey (vår yngste shiba) og Gaga fikk very good. Jazz sitt fulle navn med titler er nå BISS C.I.B. NordUch DKch NV-08 NordV-11 SE (POLAR)CH NVV-13 NVV-14 Trap Line Jaunty Jazz WTD WTDA

 

8. november 2014

Nok en uke har gått og valpene til Delta og Chinook er nå 5 uker gamle. De har vært på sin første skogstur og det var en målrettet og livlig gjeng på tur som tok de nye utfordringene med stoisk ro. Se bilder av valpene.

 

5uker

 

2. november 2014

Årets Halloweenløp ble en våt fornøyelse. Som i fjor var det både varmt og vått. Petter kjørte med 8 siberian husky, Trek, Viraq, Hope, Bjørk, Acin, Milk, Galena og Zeke. og han vant sin klasse på tiden 17,34.

Torhild stilte i 6-spann klassen med 6 malamuter, Rufus, Pippa, Velvet, Mille, Bison og Kizz og vant sin klasse på tiden 24,26.

Halloween2014

Fotograf Sylvain Cavatz

 

 

1. november 2014

Valpene til Delta og Chinook er nå 4 uker gamle. Det er en jevn og trivelig gjeng med stor matlyst. Vi har også prøvd oss på kloklipp og den første ormekuren er unnagjort. Ikke like stas med ormekur som med mat, men når maten står klar etter at ormekuren er unnagjort, går det veldig greit.

Se bilder av valpene.

 

25. oktober 2014

I år var det Karsten Grønås som dømte på NAMKs spesialutstilling. Vi hadde meldt på 8 hunder og av de 52 påmeldte hundene, så var det 17 Trap Line hunder. Vi er så stolte av at våre valpekjøpere deltar på utstillinger og viser frem hundene.

Som alltid er spenningen stor før en utstilling. Jeff var med for første gang og han vant valpeklassen 4 - 6 måneder. Vi hadde ikke meldt på så mange hanhunder, men stilte blant annet Everest, bror til Velvet og han fikk very good. Noah ble stilt i bruksklassen. Han vant bruksklassen, ble beste hanhund og endte til slutt opp som BIR, best i rasen. Han ble også BIR brukshund. I åpen klasse tispe stilte vi Pippa, som fikk very good, Mille som fikk very good og Kizz som ble nr. 3 i klassen med EXC og CK. Kizz ble til slutt 4. beste tispe. Lykke vant bruksklassen og fikk EXC og CK og hun ble til slutt BIM brukshund. Aura stilte i championklassen. Hun fikk EXC og CK og ble nr. 2 i klassen. Til slutt stilte vi Jazz i veteranklassen og i en alder av 9 og et halvt år, er hun fremdeles sprudlende i ringen. Hun fikk EXC og CK og ble til slutt BIR veteran. Og så må vi ikke glemme at Trap Line Packice Alvilde vant åpen klasse og ble til slutt beste tispe. Hun fikk cert og ble BIM. Gratulerer Lasse og Lene. Det var moro. Alt i alt en fantastisk dag for oss. Som vanlig lå kameraet igjen i bilen og vi glemte å ta bilder, men det kommer etter hvert. Inntil videre legger vi ut et bilde av Noah som ble tatt etter utstillingen i går.

 

NoahBir namk2014

Fotograf Inger Sandanbråtan

BISS N SE DK Uch SE (POLAR)CH Trap Line Nimble Paw Noah WTD WTDA WTDX ble BIR og Trap Line Packicke Alvilde ble BIM

 

 

BISoppdretter2014

Fotograf Inger Sandanbråtan

BIS oppdretter med BISS N SE DK Uch SE (POLAR)CH Trap Line Nimble Paw Noah WTD, WTDA WTDX, Trap Line Packice Alvilde, NJ-13 Trap Line Rascal Kizz og NUch Trap Line Infinity Aura WPD

 

I dag er også valpene til Delta og Chinook 3 uker gamle. De vokser fort og har fått smake mat for første gang. Se bilder av småtassene.

 

18. og 19. oktober 2014

Denne helgen har vi vært med på NM i barmark som ble arrangert på Elverum. I år var det satt opp klasser både for A, B og C hunder. Det eneste kravet for å få egen klasse, var at det var 3 eller flere påmeldte innen B eller C klassen. Løypa var 5,7 km lang og gikk på skogsbilveier og gjennom skogen og totalt var det påmeldt over 200 ekvipasjer lørdag og søndag, et stort og morsomt arrangement. På lørdagen stilte Petter i 8 spann C klasse med 8 av våre siberian husky. Han fikk beste tid og vant på tiden 12.58. På spannet gikk Viraq, Hope, Zeke, Trek, Milk, Acin, Bjørk og Galena. I tillegg stilte Are med Atlas og Daniel med Rufus i snøreløpingsklassen og gjorde en flott innsats der. Søndagen var det tid for 2 spann kickbike. I B klassen var det 5 ekvipasjer. Torhild vant klassen på tiden 16.19 med Mille og Bison på spannet. Nr. 2 ble Heidi med Aura og Hime. Lene ble nr. 3 med Fox og Lykke. Trond ble nr. 4 med Pepzi og Ullr og Lasse ble nr. 5 med Balder og Alvilde. Ekstra morsomt var det å bli tatt i mot i målområdet av mennesker som syntes det var hyggelig å se malamuter i aksjon og at funksjonærer kommenterte at de syntes alle spannene hadde jobbet så bra.

Vi gleder oss allerede til neste år og stiller selvfølgelig med spann neste år også. Selv om vi ikke kan hevde oss i forhold til hunder i A klassen, så ble vi tatt godt imot og vi følte at vi var en del av opplegget både under løpet og ved premieutdelingen siden det var plassering og premieutdeling i hver enkelt klasse.

 

16. oktober 2014

Vi er på jakt etter en ny familie til en voksen hanhund. Han har levd sammen med en familie frem til han kom tilbake til oss tidligere i høst. Han er en velfungernde og snill gutt som går fint sammen med våre andre hunder men han vil nok trives bedre i en mindre flokk. Det søkes etter et varig hjem for han. Vi trenger også fôrvert for en av våre voksne tisper. Det er ønskelig at den/de som ønsker å være fôrvert, også er interessert i å delta på utstillinger med henne. Vi vil gjerne ha fôrvert som ikke bor så alt for langt fra oss. Ring oss på tlf. 92292866 eller 97152312 ved interesse for en av hundene.

 

15. oktober 2014

Bilde av Ivrig er på plass. Hun er klart og tydelig drektig og vi venter i spenning på resultatet. Valpene er ventet i slutten av oktober så fødsel nærmer seg.

 

Ivrig4ar  Trekfemar

 

Valpene til Delta og Chinook vokser i en forrykende fart og beveger seg allerede en del rundt. På bildet er de en dag gamle.

 

 004

 

4. oktober 2014

Historiens første Vildmarkslunk ble arrangert i Nornäs i Sverige i dag. Som vanlig var det en stor Trap Line gjeng som deltok. Ekstra moro var det at flere nykommere også var med, både de som har hatt hund en stund, de som var ferske og de som venter på valp. Og mens Petter tok seg av "gjengen" vår, så satt Torhild hjemme og var fødselsvakt for Delta som syntes at lørdag var en fin dag for fødsel. Det kom 5 valper, 1 tispe og 4 hanhunder. Oppdateringer kommer.

Flere hunder fra vårt oppdrett har i løpet av de to siste helgene tilfredsstilt kravet til WTD. Det gleder oss stort. En av de som nå tilfredsstiller kravet er Pippa.

 

2. oktober 2014

Vi venter siberian husky valper i slutten av oktober mellom Trap Line Just For Fun Ivrig og vår importerte hanhund Trailbound Lokiboden's Trek. Begge hunder kan gå som lederhunder og begge har premiering fra både sprint og langdistanse. Er du interessert i valp, kan du kontakte Petter på 971 52 312. Stamtavle på kullet blir snart lagt ut.

Trekfemar


Trek, far til valpene. Her er han i "sommerpels"

 

27. september 2014

Årets Björnrundan er overstått. Vi byttet på hvem som fikk være med men våre malamuter Rufus, Bison og Pippa gikk hele runden. Smykke fikk være med på 20 km av turen og Velvet, Everest og Joyce fikk være med på 10 km. Av våre siberian husky så var det Galena som gikk hele runden. Ozzy, Viraq og Hope gikk deler av runden. Bjørk og Ivrig gikk hele runden på spannet til Lene.

 

Bjornrundan2014

En liten pust i bakken på det første sjekkpunktet. 

 

21. september 2014

Vi har tilbrakt helgen på Syndin, høstsamlingen til NAM. Lørdagskvelden holdt Petter foredrag og han fikk mange positive tilbakemeldinger på det. Det var mange folk tilstede og mange som deltok på søndagens barmarksløp. 

 

15. september 2014

Da har Delta fått godkjent sin WTDX tittel og hennes fulle navn med titler er nå Trap Line Celsius Delta WTD WTDA WTDX.

 

14. september 2014

En hyggelig hilsen fra Nederland. Petter er avbildet på forsiden til medlemsbladet til den nederlandske malamute klubben. Takk til Erna som har sendt oss to eksemplarer. Det er også en rekke bilder fra utstillingen i Nederland inne i bladet. Myntes cert (2 points) fra Nederland har vi også fått tilsendt.

 

Nederlandblad

        Myntecert

 

12. september 2014

I dag har vi endelig mottatt bekreftelsen på at Velvet har fått godkjent sitt svenske utstillingschampionat. Velvets fulle navn med titler er nå N SE UCh Trap Line Vagabond Velvet WTD WTDA WTDX.

 

9. september 2014

Valpene til Bjørk og Trek er allerede 5 uker gamle. De vokser fort og er en trivelig gjeng med stort kosebehov. Alltid glade og utadvendte. Her er bilder fra dagens tur i skogen. Vi har fremdeles en ledig tispe så ta kontakt om du er interessert.

Tispe1 5uker

 

 7. september 2014

I dag har vi vært med på Friluftslivets dag ved Sognsvann. En rekke organisasjoner var samlet for å profilere Friluftslivet og vi var representanter for NKK. Vi var på plass fra kl. 9.30 og til kl. 16.00. Allerede før vi hadde fått på plass Sacco vognene for å kjøre barn, sto det lang kø. Og køen bare økte utover dagen. Vi kjørte barn fra 10.00 til 12.00 og tok da en times pause før vi var i gang igjen fra 13.00 til 14.30. Da valgte vi å avslutte fordi det ble såpass varmt at det ikke var forsvarlig for hundene å fortsette å løpe. Pågangen var så stor til tider at vi rett og slett måtte si nei til de voksne som ønsket en tur. Ikke bare ble det en god treningsøkt for de hundene som var med, men de fikk også så mye kos de bare kunne orke. Totalt var vi 13 personer og 16 hunder tilstede. Takk til Lasse, Lene, Christoffer, Caroline, Anita, Hans Trygve, Heidi, Sofia, Daniel og deres islandske venn som var med, Kristoffer og selvfølgelig Petter og Torhild. Og ikke minst takk til hundene som gjorde en enorm innsats og som ga mange barn og voksne en god opplevelse med hund. Det er utrolig givende å få være med på slike arrangement og vi som var med, storkoste oss.

 

077  087

 

Valpene til Mynte og Dancer er nå 7 uker. Her er bilder fra uken som var.

 

6. september 2014

Lykke har bestått kløvtest, sølvmerket.

 

4. september 2014

Valpene til Bjørk og Trek er nå 4 uker gamle. De er en nysgjerrig gjeng med godt humør som liker å ligge i fanget om anledningen byr seg. Se bilder av våre siberian husky jenter. 

 

29. august 2014

X-ultant kullet er nå 6 uker gamle og de passer godt til sitt kullnavn, jublende. De er jenter som alltid er jublende glade, fulle av pågangsmot og energi, sosiale og utforskende. Ellie blir igjen hos oss. Stella blir Bodøværing og Mira flytter til Lilleaker men enn så lenge er det vi som koser oss med småtrollene. Se bilder fra dagens tur i skogen.

 

Vi er også glade for å kunne annonsere at ultralyd i dag viste at vår alltid sprudlende Delta er drektig. Den bllivende far er Caloo of Greystone Shadow aka Chinook. Og som mange ganger tidligere så har vi også denne gangen valgt å søke utenlands etter hanhund som har den mentalitet og det gode gemyttet som vi ønsker. Chinook er opprinnelig fra Frankrike men bodde hos oss gjennom vinteren for noen år siden. Vi benyttet da anledningen til å tappe sæd. Vi har ikke selv brukt han i avl tidligere, men to andre kenneler har fått lov av oss til å benytte denne hanhunden i avl og det med gode resultater. Vi gleder oss stort til å se resultatene fra denne kombinasjonen. Valpene er ventet i begynnelsen av oktober. Mer informasjon vil komme på valpesiden.

 

26. august 2014

I dag er valpene til Bjørk og Trek 3 uker gamle. De har fått smake mat for første gang og det var stor suksess. Ellers er de sosiale og kontaktsøkende og tar seg gjerne en kosestund på fanget. Far til kullet, Trek, kommer fra Canada og har vært kjørt som leder på et sprint spann. Mor Bjørk kan gå på alle plasser i spannet og hun har i tillegg flere cert fra utstilling.

Se bilder av valpene til Bjørk og Trek.

 

25. august 2014

Valpene til Mynte og Dancer er nå 5 og en halv uke og har vært på sin første skogstur. De storkoste seg fra første øyeblikket og kunne ikke få utforsket nok. Det var stas å bære på kongler og å hoppe over røtter og greiner som lå på bakken. Trygge og fine valper. Se bilder fra i dagens tur i skogen.

Velvet og Bison har fått godkjent sine amerikanske working dog titler. Velvet har nå fullført det amerikanske team dog programmet og hennes fulle navn med titler er nå N SE UCh Trap Line Vagabond Velvet WTD WTDA WTDX. Bison er ikke helt ferdig med programmet, men han er på god vei og har nå fått godkjent sin WTDA tittel og hans fulle navn med titler er nå Trap Line Daredevil Bison WTD WTDA.

 

24.august 2014

Denne helgen har Vildmarkens natt & dag, barmarksløp på 2 x 5 km, blitt arrangert for første gang. Første etappe startet kl. 22 lørdag kveld og gikk i mørket. Etappe 2 startet kl. 10 på søndag og gikk da selvfølgelig i dagslys. Daniel Carlsson deltok i med vår Rufus og ble nr. 1 i sin klasse med tiden 36,55. Jan Sæther ble nummer 2 i samme klasse med tiden 38,57. Han kjørte med Trap Line Polaris Ice. Petter kjørte med fire av våre siberian husky, Ivrig, Viraq, Milk og Zeke og ble nr. 1 i sin klasse med tiden 30,41. Trond Risebrobakken ble nr. 1 i sin klasse med tiden 52,01. På spannet gikk Trap Line Polaris Pepzi, Trap Line Active Feet Salto, Trap Line Packice Ullr og Jasmin. Torhild ble nr. 1 i sin klasse med tiden 40,12. På spannet gikk Bison og Mille. Heidi Johansen ble nr. 2 i klassen med Hime og Aura på tiden 44.32. Lasse Evensen ble nr. 3 i klassen med tiden 48,22. På spannet gikk Trap Line Fahrenheit Balder og Sol. Lene Barlund med nr. 4 i klassen med tiden 50.08. På spannet gikk Lykke og Trap Line Qurious Blixen. Nils Melo ble nr. 1 i sin klasse på tiden 56,05 og hundene Isa og Trap Line Two Rivers Ing. Björn Zelander kjørt med våre siberian husky Hope og Trek og ble nr. 1 i klassen med tiden 26,11. Konrad Berntsen ble. nr. 4 i samme klasse med våre siberian husky Galena og Ozzy og Anette Sæther ble nr. 5 i klassen med Truls og vår siberian husky Acin.

 

16. august 2014

Valpene til Mynte og Dancer er nå fire uker gamle. De har utviklet seg i en voldsom fart den siste tiden og spretter rundt. Se dagens bilder av jentene våre.

På dagens NKK utstilling på Bjerke, fikk vår shiba Betty excellent og ble nr. 3 i åpen klasse. Vi stilte Jazz i veteranklassen. Hun fikk CK og plasserte seg som fjerde beste tispe. Hun ble også BIR veteran.

 

10. august 2014

Valpene til Mynte og Dancer er nå tre uker gamle. De vokser fort og har så smått begynt å spise vanlig mat. Det har falt i stor smak. De har fått ormekur og er aktive og glade. På grunn av varmen måtte de flytte ut og allerede 12 dager gamle begynte de selv å krabbe inn og ut av hundehuset. Det er tidlig. Se bilder av valpene.

Valpene til vår siberian husky tispe Bjørk ble født på kvelden 5. august. Det kom 5 valper, alle tisper. Bilder kommer.

 

2. august 2014

Selv om det er ferie, blir det også litt tid til å tenke på utstilling. I dag har vi vært på SKK utstilling i Svenstavik. Velvet ble beste tispe og fikk en strålende kritikk. Hun fikk sitt svenske cert og er nå svensk utstillingschapion.Hennes fulle navn med titler er N SE Uch Trap Line Vagabond Velvet WTD WTDA. Velvet ble BIM. BIR ble Night Trail Magical Mystery Journey. Vi stiile også vår shiba Betty, men Betty er som shibaer flest og hadde dagen da hun ikke ville bevege seg i ringen. Det var synd fordi hun hadde fått cert'et om hun hadde villet løpe, men med shibaer kan man aldri være sikker på det.

 

VelvetSvenstavik

 

1. august 2014

Sommervarmen har nok tatt oss og det blir lengre mellom hver oppdatering. Valpene til Mynte og Dancer er født. Vi forventet et stort kull fordi Mynte var så voldsomt stor. Vi må innrømme at vi ble litt overrasket over at det bare var 3 valper, alle tisper. Vi beholder den ene valpen selv og de to andre blir værende også værende i Norge. På bildet er de en dag gamle.

 

1uke

 

 

 

24. juli 2014

Endelig mottok vi bekreftelsen på Noah sitt svenske trekkhundchampionat. Noah har fullført flere langdistansetester, 2 x 30 km dragprov og 10 km dragprov i Sverige. Han har også 2 x 30 km trekkhundtest fra Norge, samt enspanntest og distansetest også i Norge. Hans fulle navn med titler er nå N SE DKUch SE (POLAR)CH Trap Line Nimble Paw Noah WTD WTDA WTDX.

 

16. juli 2014

Sensommerens og høstens arrangement begynner å falle på plass. Det første arrangementet er Vildmarkens dag & natt som er et barmarksløp. Løpet arrangeres i Nornäs, i nærheten av vår hytte i Sverige helgen 23. og 24. august. Den ene runden arrangeres på dagtid og den andre runden går av stabelen kl. 22.00 om kvelden. Se mer informasjon om Vildmarkens dag & natt.

Neste post på programmet er NAMK høstsamling helgen 19. - 21. september på Syndinstøga i Valdres. Se informasjon om høstsamlingen på NAMKs hjemmeside. I år skal Petter holde foredrag så vi kommer til å være der hele helgen.

4. oktober arrangeres Vildmarkslunken som er en fellestur på ca. 30 km. Vi har to stopp underveis og bruker hele dagen på distansen. På kvelden samles vi på gården (hytta) hos oss hvor det blir servering for alle som har vært med. Se informasjon om Vildmarkslunken.

Når det gjelder arrangementene i Sverige, Vildmarkens dag & natt og Vildmarkslunken, er det plass på hytta hos oss, både innendørs og utendørs, så ikke nøl med å melde dere på. Vi har allerede mottatt de første påmeldingene og gleder oss stort til å samles igjen.

 

13. juli 2014

I går og i dag har en totalt nedrøytet Blixen vært på utstilling på Vålerbanen. Hun fikk Very Good begge dagene og det er vi fornøyd med tatt i betrakning at hun hadde så lite pels.

 

8. juli 2014

I dag gikk vår flotte Kitty ut av tiden.Hun ble 14 år og 3 måneder og var en lykkelig dame helt til siste slutt. Kitty var vår første internasjonale champion i eget eie. Chica, Kittys søster, var imidlertid den aller første fra vårt oppdrett som ble internasjonal champion. Chica var eid av Sonja og det var også Sonjas fortjeneste at Kitty fikk sitt siste cacib som gjorde henne til internasjonal champion. Kitty er mor til vår Jazz og hennes minne lever videre gjennom hennes avkom. Blant annet er det like før hennes datterdatter Mynte skal ha valper. Vi vil aldri glemme Kitty. Hun har satt dype spor.

 

7. juli 2014

Vi venter siberian husky valper etter Bjørk og Trailbound Lokibodens Trek. Trek er importert fra Canada og har blant annet gått som racing leder på spannet til Leigh Gilchrist, innehaver av Lokiboden kennel i Canada. Trek har vært hos oss ett år nå og i løpet av vinteren har både han og Bjørk fullført Vildmarksracet på 120 km, Amundsen race på 300 km og Polardistans på 160 km. Bjørk har tre cert fra utstilling, men mangler ett lite cert etter at hun fyllte to år. Bjørk vant også SPHKs spesialutstilling i Ånnaboda i 2013. Der ble hun BIS, Best In Show. Se mer informasjon på valpesiden.

 

5. juli 2014

På dagens NKK utstilling i Trondheim var det vår veteran Jazz som trakk det lengste strået. Hun ble beste tispe med CK og endte opp som BIM. Hun ble også BIR veteran. Ellers stilte vi Kizz som vant unghundklassen og fikk CK og vår siberian husky Bjørk fikk very good i åpen klasse.

Så godt som hele valpegjengen har nå flyttet til sine nye hjem og de to siste flytter i løpet av kommende uke. Fra Aura og Max sitt kull har vi beholdt Vesper og fra Hime og Milaliq sitt kull har vi beholdt Jeff. Begge har fått sine egne sider. Se under våre tisper for Vesper og våre hanhunder for Jeff.

Og ikke nok med det. I en alder av 9 år, har Iza fått ny "jobb" som terapihund. Hun fant seg fort til rette i sine nye omgivelser som inkluderer både tre katter og en staff. Vi gleder oss til å følge hennes utvikling videre. Det er aldri for sent å lære en malamute nye oppgaver.

 

4. juli 2014

Rufus har kommet hjem etter en to ukers tur i fjellheimen sammen med Ola og Marthe. Det var en sliten men fornøyd gutt som kom hjem til flokken sin.

 

30. juni 2014

Da har vi endelig fått lagt ut bilder av valpene. Bildene er fra forrige uke og tatt på 7 ukers dagen. Valpene har vært hos veterinær og fått sin helseattester og sine pass. Alle var trygge og fine hos veterinæren og det var knapt nok en lyd da de ble chippet. I går fikk de også sin tredje ormekur og har ikke hatt noe ubehag av det. Valpene har så smått begynt å reise fra oss og det blir alltid tomt når noen flytter, men heldigvis har vi flotte valpekjøpere som holder oss oppdatert og som gjør en god jobb med små valper i huset.

Se bilder av valpene til Aura og Max

Se bilder av valpene til Hime og Milaliq

 

22. juni 2014

Nok en uke har gått og vi har nå endelig avgjort hvem som skal hvor. Det blir stor avstand mellom valpene, fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord her i Norge og fra Malmø i sør til Luleå nord i Sverige. Det er en gjeng med aktive og glade småtasser og de storkoser seg på sine daglige skogsturer. De virker trygge og nysgjerrige og vokser i en forrykende fart. Det er stor stas å bære på pinner eller kongler, noe som bildet under av Vesper og Iris viser. Og som vanlig, er det nesten umulig å få tatt gode bilder av valpene. De er i bevegelse hele tiden.

Se bilder av valpene til Aura og Max

Se bilder av valpene til Hime og Milaliq

 

Vesperogiris

 

14. juni 2014

Etter et par uker med problemer med formatet på bildene vi har lagt ut, håper vi nå at det problemet har løst seg. Bildene har vært strukket i høyden og da ser både valper og mennesker litt rare ut. 

Valpene til Aura og Max, og Hime og Milaliq er nå på daglige turer i skogen. Det nærmer seg nå tiden for at vi skal avgjøre hvilken valp som skal til hvilken familie. Valpene er utrolig like både i utseende og adferd så vi har en lett oppgave denne gangen. Ellers er matlysten stor og de vokser i en forrykende fart.

Se bilder av valpene til Aura og Max

Se bilder av valpene til Hime og Milaliq

 

13. juni 2014

Ultralyd i dag viser at vi venter valper etter vår fantastiske Mynte, BISS C.I.B. NO DK SE Uch NV-13 Trap Line Utility Mynte WTD. Mynte er en av Norges høyest premierte utstillingshunder innen rasen vår og hun er tredje generasjon med internasjonale utstillingschampion oppdrettet av oss. Denne gangen har vi valgt å bruke en amerikansk hanhund, Kalamals Dancing to the Rhytm. Han er eid av kennel Mackinaw i Sverige og vi gleder oss stort til å se resultatet av denne kombinasjonen. Noen av linjene som ligger bak Dancer, har vi vært på jakt etter i mange år og endelig falt det seg slik at vi kunne få disse linjene inn på våre linjer. Valpene er ventet rundt 18. juli.

 

dancer-20100213-a  mynte vren 2011 

Dancer til venstre og Mynte til høyre.

Stamtavle og mer informasjon kommer på valpesiden vår.

 

8. juni 2014

I dag er valpene til Aura og Max samt Hime og Milaliq fire og en halv uke gamle. De blir stadig kvikkere og mer våkne og i løpet av en ukes tid vil de være modne for turer i skogen. Vi har hatt mye besøk den siste uken og valpene har satt pris på all oppmerksomheten de har fått.

Se bilder av valpene til Aura og Max

Se bilder av vallpene til Hime og Milaliq

Ellers har Kizz vært på utstilling på Finnskogen i dag. Hun fikk excellent og 1AUK.

 

1. juni 2014

Tiden flyr og valpene til Aura og Max, samt Milaliq og Hime er nå tre og en halv uke gamle. De har så smått begynt å spise mat og det er virkelig falt i smak. De har fått sin første ormekur og de er aktive og glade valper.

Se bilder av valpene til Aura og Max.

Se bilder av valpene til Hime og Milaliq.

 

31. mai 2014

Dagens NKK utstilling i Drammen var blåsløyfedagen. Både Bison og Mille fikk very good og plasserte seg ikke.

 

28. mai 2014

På dagens utstilling i Ånnaboda i Sverige fikk Bison EXC og ble nr. 5 i bruksklassen. Mille fikk EXC og ble nr. 2 i bruksklassen. Jazz fikk EXC og CK i veteranklassen. Hun ble også BIR og BIS2 i veteranklassen.

 

25. mai 2014

Valpene til Aura og Max samt Hime og Milaliq, er nå to og en halv uke gamle. På grunn av varmen, har mødre og valper flyttet ut. Selv om de ikke er gamle kroppene, har de allerede begynt å bevege seg en del rundt og krabber selv inn og ut av husene. Alle har fått øyer og de virker trygge og fornøyde. Det er ikke bare valpekjøpere som er nysgjerrige på valpene. Natt til fredag hadde Hime besøk av en nysgjerrig elg. Han kom riktignok ikke inn i hundegården, men sto stille på utsiden og spiste løv.

Bilder av Aura og Max valper.

Bilder av Hime og Milaliq valper.

 

22.. mai 2014

Om alt går som forventet, så venter vi valper i midten av juli. Ta kontakt med oss om du vil vite mer om dette kullet. Vi tar også gjerne imot besøk.

 

21. mai 2014

Da har vi endelig fått bekreftelsene på godkjente working dog tester fra USA. Mille har fått sitt første working dog certificate, Working Team Dog og kan nå føye tittelen WTD til sitt navn. Hennes fulle navn med titler er nå Trap Line Non Stop Mille WTD. Men det var tre til som fikk certificates. Agate fikk godkjent sin working team dog excellent tittel. Hennes fulle navn med titler er nå Trap Line Mystery Agate WTD WTDA WTDX. Velvet og Delta fikk godkjent sine WTDA titler og fulle navn med titler er nå NUch Trap Line Vagabond Velvet WTD WTDA og Trap Line Celsius Delta WTD WTDA. Siden Mille fikk sitt første certificate er det hennes diplom som er avbildet under. Se også www.amcawd.com for informasjon om det amerikanske arbeidsprogrammet samt hvilke nordiske hunder som har oppnådd titlene.

 

 

Trap Line Non Stop Mille WTD har fått sitt første amerikanske arbeidscertificate

 

16. mai 2014

Valpene ti NUch Trap Line Infinity Aura WPD og Multi BISS GCH Windrift's Prodigal Son ble født sent på kvelden 7. mai. Det ble 4 valper. Alle grå/hvite og alle tisper. Alt er vel med mor og barn. Bare et par timer etter at Aura var ferdig med fødselen, kom den første valpen til NJV-12 Trap Line Lightfoot HimeWPD og Panikpah's Milaliq. Det ble 8 valper, 3 hanhunder og 5 tisper. 4 av de er svart/hvite og 4 er grå/hvite. Aura og Hime henger alltid sammen som erteris og det var helt tydelig at de skulle føde til samme tidspunkt også selv om de hadde termin med noen dagers mellomrom.

 

 

Valpene til Aura og Max, en uke gamle

 

 

Valpene til Hime og Milaliq, en uke gamle

 

11. mai 2014

I mars ble vi kontaktet av vår venn i Danmark, Connie Hammenshøj og forespurt om vi ville være med på spesialutstillingen i Nederland i mai. Vi pleier ikke bruke lang tid på å bestemme oss, så vi sa selvfølgelig ja til det fordi den som skulle dømme der var Shilon Bedford og hennes lange erfaring med rasen var noe vi syntes det sto respekt av, så denne dommeren hadde vi lyst til å stille for. Den gangen var mai langt unna men da tiden nærmet seg og fire hunder skulle bades og stelles, angret vi på at vi hadde meldt på.

 

Utstillingen var på søndag og vi reiste hjemmefra fredag formiddag. Underveis stoppet vi i Hamburg for å overnatte og nådde frem til utstillingsplassen lørdag formiddag i dårlig vær, regn og kaldt. Heldigvis fikk de flyttet utstillingen innendørs slik at vi slapp å være ute i det dårlige været. Dårlig vær har vi ikke noe imot men på utstillinger hvor det blir mye ventetid, er det ok å få lov til å være inne.

 

Søndagen startet med hanhunder og valper i hver sin ring. De voksne ble dømt av Shilon Bedford, men fordi det var så mange påmeldte, 88 stk, så ble valpene dømt av Senay Usta. Først ute (fra oss) var Bison og Diablo. Bison var like vild og glad som vanlig men vi fikk da "løpt" en runde. Selv om Diablo er like glad, så fikk Connie vist han på en utmerket måte og Diablo endte til slutt opp som beste hanhund i åpen klasse.

 

 

Trap Line Daredevil Diablo vant åpen klasse

 

Trap Line Dareadevil Bison WTD ble nr. 4 i åpen klasse

 

I Nederland er det slik at kun vinnerne av hver klasse går videre til beste hanhundklasse og denne klassen ble bedømt helt på slutten av dagen. Da blir det valgt en vinner og en reservervinner men ingen fra oss ble plassert der.

 

Men dagen sluttet ikke der. Vi skulle også stille tisper og startet med NJV-13 Trap Line Rascal Kizz som ble nr. 4 i unghundklassen. Deretter vant BISS C.I.B. N SE DK Uch SE-V12 NV-13 Trap Line Utility Mynte WTD championklassen.

 

NJV-13 Trap Line Rascal Kizz ble nr. 4 i unghundklassen

 

 

BISS C.I.B. N SE DK Uch SE-V12 NV-13 Trap Line Utility Mynte WTD vant championklassen

 

Til slutt stilte vi BISS C.I.B. NordUch DK CH NV-08 NordV-11 SE (POLAR)CH NVV-13 Trap Line Jaunty Jazz WTD WTDA i veteranklassen og Jazz vant veteranklassen.

 

BISS C.I.B. NordUch DK CH NV-08 NordV-11 SE (POLAR)CH NVV-13 Trap Line Jaunty Jazz WTD WTDA vant veteranklassen

 

Til slutt var det på tide å kåre BIR/BIM/BIS. I hanhundklassen ble hunder fra vårt oppdrett uplasserte men i tispeklassen, hvor både Jazz og Mynte var med, ble Mynte plassert som beste tispe. Hun gikk derfor videre til BIR/BIM kåringen og ble her slått av en nederlandsk hanhund.

 

 

Mynte ble BIM. Her er hun avbildet sammen med Petter og dommeren Shilon Bedford

 

Deretter var det kåring av BIR/BIM veteran og Jazz gikk seirende ut av dette og ble kåret til BIS veteran.

 

Og helt til slutt stilt vi i oppdretterklassen i konkurranse med to andre oppdrettere. Og det utrolige skjedde, vår kennel ble kåret til BIS oppdretter. Alt i alt en strålende dag for oss. Takk til Connie og til Karen Ann Taylor som hjalp oss underveis.

 

Et lite utvalg av premiene vi fikk med oss hjem etter den nederlandske spesialutstillingen

 

 1. mai 2014

 

 Da er årets første kløvtur avviklet. Med utgangspunkt fra Mangen kapell har vi i dag gått til Viksjøen. For de som ikke gikk kløvtesten, stoppet turen der, mens vi som gikk kløvtest fortsatte et stykke til. Det var totalt 21 personer med og et stort antall hunder. Totalt 11 stk tok kløvtest, bronsemerke. De som tok bronsemerke var: Trap Line Jaunty Jazz (som den eldste), Trap Line Nimble Paw Noah, Trap Line Spirit Thelma, Trap Line Gonnawannamush with Gaga, Trap Line Keep Moving Frozt, Trap Line Lightfoot Mayah, Trap Line Lightfoot Niut, Trap Line, Trap Line Packice Alvilde, Trap Line Packice Jøtul, Trap Line Packice Ullr og Trap Line Qurioius Fox. Vi setter stor pris på deltakelse både fra Gjøvik og Lillehammer. Godt jobba.

 

Neste fellestur blir torsdag 15. mai fra Fenstad. Invitasjon blir lagt ut på www.namk.no.

 

 

 

23. april 2014

Da er vi i gang med vårens fellesturer i Oslo/Akershu. Den første turen gikk fra Nuggerud mot Mariholtet og vi var 8 personer og 11 hunder. En god start på fellesturene vår. Neste tur blir 1. mai. Til helgen er det samling ved Rabillen for de som har lyst til å være med på det og 1. mai arrangerer vi kløvtest ved Mangen i Aurskog-Høland. Bli med om du har lyst.

 

5. april 2014

Ultralyd i dag viser at både Aura og Hime er drektige. Valpene etter NUch Trap Line Infinity Aura WPD og AMCh Windrift's Prodigal Son er ventet 7. mai. Valpene mellom NJV-12 Trap Line Lightfoot Hime WPD og Panikpah's Milaliq er ventet 9. mai. Mer informasjon finner du på valpesiden.

 

31. mars 2014

Vår fantastisk vakre og flotte Kitty,  Int Nord N SE DKch NV-04-06 Trap Line Cougar Kitty, fyller 14 år i dag. Det er en anselig alder for en malamute. Kitty er fremdeles i aktivitet hver dag selv om hun begynner å bli en gammel dame. Takk til Sonja Opsjøn som tar seg så godt av henne. Kitty lever drømmelivet sammen med Sonja og gjengen hennes.

Foto Sonja Opsjøn

 

 

30. mars 2014

Vår lille shiba valp Honey, også kalt Bolla fordi hun var så tykk i starten, har i dag deltatt på Villmarksmessens valpeshow. Bolla ble BIR og endte til slutt opp som BIS4. Hun er som shibaer flest, ganske så egenrådig, så i raseringen nektet hun å gå, men etter hvert som hun gikk videre i matchshowet, fant hun ut at det var morsomt å løpe i ringen, særlig hvis det var noen foran. Og det betalte seg i form av en plassering i BIS finalen.

 

20. mars 2014

Årets deltakelse i Beaver Trap Trail, BTT100+ ble en tøff og tung opplevelse for Petter og hundene. Start på løpet gikk fredag kveld og det snødde hele fredagen. Det medførte mellom 30 og 40 cm nysnø og selv om sporene ble kjørt opp, så var det likevel tunge og løse spor. Været var så dårlig at den lengste distansen ble innstilt. Spannet vårt fullførte med andre beste tid, 14.26.12 og distansen var ca. 11 mil. I motsetning til de andre spannene som kjørte dragprovet, valgte Petter å ta ut to timers pause på sjekkpunkt, mest av hensyn til Mille som nettopp har fyllt to år og vi ønsket derfor at hun skulle få en god opplevelse. Det lyktes vi med. Da vi skulle ut og kjøre med våre andre hunder på søndagen, var Mille klar til å være med igjen så det tøffe løpet har ikke hatt noen negativ påvirkning på henne. Hun er klar for mer. På spannet gikk Mille, Rufus, Velvet, Bison, Delta og Noah. Disse hundene har nå godkjent langdistansetest som er en del av kravene til det svenske trekkhundchampionatet.

 

16. mars 2014

Denne helgen har vi kjørt malamutetest 2, 2 x 30 km, på Gåsbu. Den første dagen kjørte vi distansen på 2.07.32 og dag to kjørte vi på 2.01.14. Total tid etter to dager var 4 timer 8 minutter og 46 sekunder. På spannet gikk Mille, Rufus, Velvet, Bison, Delta og Noah. Det betyr at hele gjengen nå har fått godkjent malamutetest 2.

 

6. mars 2014

Petter ble nr. 6 i klassen på 160 km, Polardistans med 7 siberian husky på teamet. Han fullførte på tiden 14 timer og 44 minutter. De som gikk på spannet var Ozzy, Bjørk, Viraq, Ivrig, Acin, Hope og Trek.

 

24. februar 2014

I dag morges, kl. 8.55, kom Petter i mål etter å ha fullført Amundsen Race, et løp på 30 mil. Han kjørte med siberian husky. På spannet gikk Ozzy, Virag, Ivrig, Bjørk, Zeke, Trek, Hope og Acin. Total kjøretid var 26 timer og 51 minutter. Total hviletid var 18 timer og 23 minutter. Bildet er tatt ved start.

 

Foto Kirsten og Alex Poulsen

 

 20. februar 2014

Vi har mottatt bekreftelsen på at Pepzi har fått godkjent sin amerikanske kløvtest. Hennes fulle navn med titler er nå SE (POLAR)CH Trap Line Polars Pepzi WTD WTDA WTDX WPD.

 

18. februar 2014

En av våre valpekjøpere som bor i Østlandsområdet, trenger en avlastningsfamilie frem til høsten. Gi oss gjerne en tilbakemelding dersom noen i nærområdet har anledning.

 

Vi har også en unghund for salg. Ta kontakt med oss om du vil vite mer.

 

16. februar 2014

I dag gikk vakre, fantastiske, aldri sviktende Iza sitt siste løp. Iza har vært vår desidert beste lederhund gjennom de årene vi har holdt på. Vi har hatt mange gode lederhunder og Iza føyer seg inn i rekken av de som har vært eksepsjonelt gode. Hennes mor Dakota og hennes halvsøster Nora tilhører også denne kategorien i tillegg til en rekke andre som f.eks. Agate, Velvet og Rufus. Iza har likevel vært i en særklasse og hun har aldri sviktet uansett hvor tungt eller vanskelig det har vært. For oss føltes det derfor riktig å la henne få gå et siste løp, selv om distansen ikke var lang. Farten er ikke helt hva den var, men innsatsen er det ikke noe å si på. Bildet under viser Iza ved målgang på Nornäsdraget i den posisjonen hun elsker, som lederhund sammen med sin datter Mille. Mille har tatt opp arven etter sin mor og viser den samme gløden og gleden ved å gå i led. Vi fullførte løpet, 10 km, på dagens beste tid, 51,58 på et ekstremt tungt føre.På spannet gikk fra venstre mot høyre; Noah, Delta, Pippa, Velvet, Iza og Mille.

 

Fotograf Zepp Martin

 

Iza var også helt uvurderlig da Petter vant VM for renraset polarhund i 2008, 3 x 15 km i tillegg til alle de andre løpene hun har tatt oss gjennom. Begge hennes døtre, Velvet og Mille, er gode lederhunder og har tatt arven etter Iza videre.

 

Dagen i dag markerer også slutten på uken hvor vi har vært sammen med en rekke valpekjøpere. Avslutningen innebærer, ihvertfall for de fleste, at de deltar på løpene i helgen. I dag kjørte Lasse 30 km og fullførte på tiden 4.02,19. På spannet gikk Trap Line Fahrenheit Balder, Sol, Trap Line Qurious Fox og Sturkberget's Tundra Tanana (Lykke). Petter gikk 10 km med Agate og fullførte på tiden 1.02,04. S-O gikk med Rufus og fikk dagens beste tid på 55,38. Anette Sæther fullførte dag to med Trap Line Tracking Luna og Huskylyan Bacardi på tiden 1.06,11. Michael Hansson og Trap Line Oxygene Haida fullførte på 1.26,30. Trond Risebrobakken fullførte med tiden 1.10,40. På spannet gikk Trap Line Active Feet Salto, Trap Line Packice Ullr, Trap Line Polaris Pepzi og Trap Line Jaunty Jazz. Heidi Johansen fullførte på tiden 57,03 med Trap Line Infinity Aura, Trap Line Lightfoot Hime og Indy. Trond Wara fullførte på tiden 1.11,06. På spannet gikk Trap Line Vagabond Sunshine og Trap Line Oxygene Igaloo. Nils Melom fullførte på tiden 56,07. På hans spann gikk blant annet Trap Line Two Rivers Ing.

 

15. februar 2014

Denne uken har vi samlet oss på hytta vår i Sverige og totalt gjennom uken har det vært mellom 20 og 30 valpekjøpere på besøk, fra Tyskland i sør til Luleå i Nord Sverige. Vi setter så umåtelig stor pris på alle som hadde anledning til å være med.

I dag har vi kjørt Nornäsdraget. Petter og S.O. gikk 10 km med Trap Line Mystery Agate og Trap Line Nimble Paw Noah. S.O. og Noah fullførte på 52minutter og 19 sekunder og vant klassen. Det betyr at Noah nå har godkjent det svenske polarhundchampionatet og hans fulle navn med titler, så fort championatet er godkjent, er N S DK Uch SE (POLAR)CH Trap Line Nimble Paw Noah WTD WTDA WTDX. Petter og Agate fullførte på tiden 56,21 og ble nummer to i klassen.

Torhild kjørte 30 km med Mille, Bison, Pippa, Velvet, Delta og Blixen. Det var første løp for Mille, Pippa og Blixen og de gjorde en kjempejobb. Vi "konkurrerte" i mosjonsklassen og hadde beste "malamute" tid på 2.37.09 i mosjonsklassen. Om vi også tar med spannene som meritterte, så hadde vi andre beste tid. Vi ble slått av to siberian husky spann (som slo oss med 27 minutter) og et alaskan husky spann (som slo oss med 18 minutter), så er vi riktig godt fornøyd.

Forøvrig ble Göran Dernebo nummer fire etter første dag av DP60 med Trap Line Keep Moving Kee-Sha. Trond Risebrobakken ble nummer 5 i mosjonsklassen 30 km med Trap Line Active Feet Salto, Trap Line Packice Ullr, Trap Line Polaris Pepzi og Trap Line Jaunty Jazz (innlånt for dagen). Anette Sæther ble nummer to i 10 km mosjonsklasse med Trap Line Tracking Nuna og Bacardi (SH), Lene Barlund ble nummer fire i klassen med Trap Line Fahrenheit Balder, Sol, Sturkberget's Tundra Tanana (Lykke) og Trap Line Qurious Fox. Jan Sæther ble nummer seks i klassen med Trap Line Polaris Ice og Trap Line Vagabond Frøya. Og til slutt ble Michael Hansson nummer 8 i klassen med Trap Line Oxygene Haida.

27. januar 2014

Vinteren har kommet for fullt og på dagens tur var alt av løyper blåst igjen. Det er så givende å se hvordan hundene selv finner sporet og brøyter seg gjennom dyp snø og i dag opplevde vi alt fra dype fonner hvor hundene nesten ble borte i snøen, til områder hvor det var lite snø på grunn av den sterke vinden. På spannet i dag gikk Mille og Rufus i led. I par to gikk Velvet og Pippa. I par tre gikk Blixen og Bison og bakerst gikk Delta og Noah. Det blåste så kraftig at det nesten ikke var sikt til tider.

 

 

 26. januar 2014

Valpene til Thelma er nå 4 uker gamle. De vokser og trives. De har også fått være ute på dagtid den siste tiden. Se bilder av jentene.

 

25. januar 2014

Hime har vært på utstilling i dag. Hun fikk excellent og ble nummer to i åpen klasse.

 

 

22. januar 2014

Trap Line Lightfoot Mayah er nå godkjent besøks- og terapihund. Hun skal delta i et forskningsprosjekt om eldre og demens. Vi gratulerer Heidi Helgaker Johansen med vel utført jobb. Mayah har gjennomgått mentaltest og er blant annet testet for matforsvar, skuddredsel, håndtering, sosiale egenskaper, reaksjoner på forskjellige mennesker med forskjellige bevegelsesmønster, krykker, rullestol, uforutsigbare reaksjoner fra mennesker som for eksempel hyling og samarbeid/kommunikasjon mellom hund og eier. Om du vil vite mer om prosjektet, finner du informasjon på hjemmesiden til Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester

.

19. januar 2014

Vildmarksracet 2014 er nå historie. Vi har hatt tre flotte dager og sender en varm takk til våre valpekjøpere som har stilt opp som funksjonærer, Lars Erik Flønes, Roy Larsen, Heidi Johansen, Anette Sæther, Heidi Helgaker Johansen, Trond Skog, Lasse Evensen, Lene Barlund med barna Christoffer og Caroline samt Sören Sundin fra Sverige og Henrik og Charlotte Hansen fra Danmark.

7 av våre siberian husky gikk på spannet til Tobias Eliasson og kom inn til en flott syvende plass. På spannet gikk Virag, Ivrig, Ozzy, Bjørk, Zeke, Hope og Trek. De fullførte på tiden 10.11.50.

 

18. januar 2014

Dagen før Vildmarksracet fikk vi besøk av Sveriges Radio P4, Dalarna, se reportasje. Journalisten ville gjerne ha et bilde av spann som skulle kjøre ut og Torhild stilte derfor opp med Rufus, Pippa, Velvet, Mille, Bison og Agate for å kjøre en runde i sporene til Vildmarksracet. Bildet er hentet fra Sveriges radio P4, Dalarna sin hjemmeside og journalist/fotograf er Matilda Eriksson Rehnberg.

 


 

 

13. januar 2014

I dag mottok vi bekreftelsen på at Hime har fått godkjent sin amerikanske kløvtest, WPD. Hennes fulle navn med titler er nå NJV-12 Trap Line Lightfoot Hime WPD. Se forøvrig den norske siden, amcawd, for oversikt over skandinaviske hunder som har oppnådd de amerikanske titlene.

 

12. januar 2014

Selv om vi ikke hadde anledning til å delta på Dørstokkmila, så har vi mange valpekjøpere som stiller opp og vi gratulerer med følgende resultater; Heidi Johansen ble nr. 1 i 4-spann slede. På spannet gikk Nuch Trap Line Infinity Aura WPD, NJV-12 Trap Line Lightfoot Hime WPD og Pahasapa M'sindianajones. Trond Risebrobakken ble nr. 2 i klassen og på spannet gikk Trap Line Active Feet Salto WPD,  Trap Line Packice Ullr og SE (POLAR) CH Trap Line Polaris Pepzi WTD WTD WTDX. Trond Wara ble nr. 1 i klasse kick spark 2-spann med Trap Line Vagabond Sunshine og Trap Line Oxygene Igaloo. Joachim Johansen ble nr. 1 i klasse snørekjøring med en hund med Trap Line Qurious Dea. Nr. 2 i klassen ble Kristian Berntsen med Trap Line Rascal Fenris.

 

 

11. januar 2014

Endelig har snøen kommet for fullt. Den har vi ventet lenge på. Etter en god start med snø tidlig i desember, forsvant alt rundt juletider og deretter har det bare vært is og helt umulige forhold å kjøre spann på. Men i løpet av de to siste dagene er forholdene vesentlig forbedret og i dag har vi prøvekjørt deler av løypene til Vildmarksracet. Flott føre og nok snø. Det kan ikke bli bedre.

 

Det blir imidlertid ingen deltakelse for oss på Vildmarksracet i år. En av grunnene er at vi ikke har fått trent nødvendig fordi vi ikke har hatt forhold for det. Dessuten er det nå generasjonsskifte i spannet vårt så denne vinteren kommer vi til å bruke på å kjøre inn nye lederhunder. Vi er allerede godt i gang og både Mille og Pippa viser gode tendenser. Av de som er litt eldre og som ikke har gått i led tidligere, har vi både Bison og Delta som nå har fått prøve seg foran og med gode resultater.

 

På spannet i dag gikk Pippa og Bison i led. Velvet og Mille i par to og Rufus og Agate bakerst.

 


 

 

 

8. januar 2014

Valpene til Thelma og Milaliq ble født 29. desember og er nå allerede over en uke gamle. Fødselen gikk fort og uproblematisk og det kom 5 valper, alle tisper. En er svart/hvit, de resterende er grå/hvite. Se flere bilder her.

 http://www.trapline.no/images/stories/bilder/Thelmaogmilalig.JPG

 

En av våre hanhunder trenger også et nytt hjem. Ta kontakt med oss om du vil vite mer, helst pr. mail, kennel(a)trapline.no.

 

 

Nyheter 2013

27. desember 2013

Velkommen til vår nye hjemmeside. Vi håper du liker det nye utseende. Takk til Stein Ove Rosseland som har hjulpet oss med oppdateringen. Det setter vi stor pris på.

 

19. desember 2013

Villmarksjenta Maria er stadig på tur med malamutene Trap Line Quick Vega og Trap Line Vagabond Totak. Førstkommende søndag sendes hennes Norge på tvers tur på NRK kl. 20.15. Ikke gå glipp av dette programmet. Glem heller ikke å kjøpe boken hennes. Den er en flott gave til alle som er natur interessert og ikke minst interessert i malamute.

 

villmarksjenta.jpg - 414.72 Kb

 

 

 

13. desember 2013

Ultralyd i forrige uke, viste at Thelma er drektig. Far er Panikpah's Milaliq. Valpene forventes i begynnelsen av januar. Dette kullet er et samarbeid med kennel Furustrand og valpekjøpere vil få oppfølging både fra oss og fra Sissel. Se bilde av foreldrene på vår valpeside.

 

30. november 2013

Nikoline Hallengreen ble nr. 2 i juniorhandling på den danske polarhundklub's juleutstilling med Trap Line Quick Kee-nai. Vi gratulerer med flotte resultater. Det er ikke ofte man oppnår såpass gode resultater med en malamute.

 

 

 

24. november 2013

Nå har vi fått tilsendt BIR bildet fra forrige helgs Dogs4All. Mynte ble BIR og hun ble også norsk vinner 2013. Fotograf er Lillemor Böös.

 

mynte bir dogs4all 2013

Fotograf Lillemor Böös

 

23. november 2013

Trap Line Celsius Odin som bor i Tyskland, ble godkjent ettersøkshund for Røde Kors forrige helg. Her er bilde av Odin med sitt godkjenningsmerke. Det er ikke ofte en malamute oppnår slike resultater og vi er stolte over hva Anneliese og Odin har oppnådd. Trap Line Packice Frija er også i full gang med sin opplæring og det blir spennende å følge henne videre.

 

odin

 

 

17. november 2013

Etter en dag innendørs i utstillingsringen, gjør det godt med en fellestur. I dag var det Joachim og My som inviterte til fellestur ved Hvalstjern i Fetsund. Vi mistet tellingen etter hvert, men var mer enn 20 personer og enda flere hunder. Ekstra hyggelig å se igjen Lene og Frozt fra Lillehammer som var på Oslobesøk.

 

fellestur i fetsund nov. 13

Nydelige "blomster" i skogen

(Foto Are Birkeli)

 

Ellers må vi gratulere Anneliese Martin med gode resultater på Trap Line Celsius Odin. I dag besto han sin siste test og er nå godkjent redningshund.

 

16. november 2013

Årets Dogs4All er historie. Avslutningen på årets utstillingssesong ble mye bedre enn vi våget å håpe på. Det var påmeldt 25 hunder og vi hadde bange anelser etter at hanhundene var ferdig bedømt fordi ingen av hanhundene fikk CK og kun en av de fikk excellent. I tispeklassen ble det imidlertid bedre selv om det også der ble delt ut sløyfer i alle farger. Vi stilte Kizz i juniorklassen. Hun fikk excellent og vant juniorklassen og ble dermed norsk juniorvinner 2013. Hennes fulle navn med titler er nå NJV-13 Trap Line Rascal Kizz. Aura ble stilt i åpen klasse. Hun vant klassen og fikk excellent med CK. Hun ble til slutt andre beste tispe, fikk cert og ble norsk utstillingschampion. Hennes fulle navn med titler er nå NUch Trap Line Infinity Aura WPD. Mynte ble stilt i championklassen. Hun vant klassen og fikk excellent og CK. Hun ble også best i rasen (BIR). Myntes fulle navn med titler er nå BISS C.I.B. N SE DKUch SE-V12 NV-13 Trap Line Utility Mynte WTD. Jazz ble stilt i veteranklassen og fikk excellent og CK. Hun ble BIR veteran og totalt tredje beste tispe. Jazz sitt fulle navn med titler er nå BISS C.I.B. Nord DKUch SE (POLAR)CH NV-08 NordV-11 NVV-13 Trap Line Jaunty Jazz WTD WTDA. Vi stilte til slutt i oppdretterklassen og fikk HP. For en gangs skyld ventet vi også på gruppefinalene selv om vi vet at vi med rasen vår ikke oppnår noe i disse finalene. Det viktigste er likevel å få vist frem rasen. Og det var en stor opplevelse å løpe rundt i en utstilingsring og bli fulgt av spotlights.Takk til alle som tilbrakte dagen med oss og som stilte som handlere og gjorde dette til en stor dag for oss. Vi setter stor pris på all hjelp og støtte.

 

kizz juniorvinner

Kizz norsk juniorvinner 2013

(Foto Lasse Evensen)

 

dogs4all 2013

Oppdrettergruppe med Mynte, Aura, Jazz og Kizz

(Foto Lasse Evensen)

 

mynte i gruppefinale

Mynte i gruppefinalen

(Foto Ørn Borgen)

 

jazz i veteranringen

Jazz i veteranringen

(Foto Lasse Evensen)

 

 

15. november 2013

I dag mottok vi diplomene for bestått kløvtest, Working Pack Dog (WPD), fra den amerikanske malamuteklubben. Aura kan nå bruke tittelen WPD og hennes fulle navn med tittel er nå Trap Line Infinity Aura WPD. Samtidig mottok vi diplomene for Trap Line Active Feet Salto og Trap Line Quick Kayaq. Vi gratulerer med flotte resultater.

 

Dersom du vil vite mer om de amerikanske testene, kan du lese om disse på www.amcawd.com. Der ligger også en liste over skandinaviske hunder som har oppnådd de amerikanske titlene.

 

14. november 2013

Som en oppladning til helgens Dogs4All, var vi i dag på Nickelback konsert. Det skaper ekstra energi!

nickelback

 

 

10. november 2013

Gillan ble BIS2 veteran på Stord utstillingen i dag. Takk til Aslaug som er en dyktig handler.

 

gillan

 

9. november 2013

I dag har de siste shibavalpene flyttet til sine nye hjem. Honey blir igjen hos oss. Vi ønsker valpekjøpere både i inn- og utland lykke til med småtassene sine.

 

Ellers har dagen vært brukt til handlerkurs sammen med Mynte og hennes datter Alvilde. Kurset ble holdt av Gerard O'Shea og vi har hatt en lærerik dag og helg. Her fikk vi møte en rekke raser, alt fra pomeranian til Rhodesian ridgeback.

 

mynte

 

Normalt er lørdagskveldene viet familie eller hunder, men denne kvelden var vi på Avenged Sevenfold konsert. Det svingte.

 

avenged sevenfold

6. november 2013

Hedda har fått godkjent sitt svenske utstillingschampionat og hun er nå både norsk og svensk utstillingschampion samt nordisk vinner 2006. Hennes fulle navn med titler er nå N SE Uch NordV-06 Trap Line Hauling Hedda WTD.

 

29. oktober 2013

I morgen fyller valpene til Betty og Kiyoko 7 uker. Tiden har gått fort og valpene har utviklet seg i et rasende tempo. Nå løper de selv når vi skal på skogstur og tar seg gjerne en liten sving ekstra på egen hånd. Se bilder.

 

27. oktober 2013

Årets Halloween løp ble en våt fornøyelse. Likevel stilte mer enn 20 spann til start, noe som er imponerende med det dårlige været som var. Petter kjørte i 8 spann klassen med siberian husky og vant på tiden 18.36. På spannet gikk Ivrig, Viraq, Bjørk, Zeke, Trek, Milk, Galena og Hope. Torhild stilte i 6 spann klasse med 6 malamuter og hadde beste spann med alaskan malamute på tiden 28.22. På spannet gikk Rufus, Velvet, Bison, Mille, Blixen og Noah. Trond Risebrobakken hadde beste tid i 4 spann klassen med tiden 38.30. På spannet gikk Salto, Ullr, Pepzi og Delta. Jan Sæter vant 2 spann med tiden 29.47 og hundene Ice og Frøya. Heidi Johansen ble nr. 2 i klassen med tiden 30.13. Hun kjørte med Aura og Hime. Anette Sæter ble nr. 3 i klassen med tiden 37.09. På spannet hennes gikk Luna og Ozzy. Heidi Helgaker Johansen ble nr. 4 i klassen med tiden 42.23. Hun kjørte med Mayah og Nuka. Joakim Johansen ble nr. 1 i klassen med en hund på tiden 31.47. Men den totalt overlegne var Are Birkeli. Han hadde den totalt beste tiden av malamute deltakerne med tiden 25.25. Are snøreløp med Trap Line Silent Atlas. Vi gratulerer med flotte resultater. Bilder ble det dessverre dårlig med i regnværet som var.

 

26. oktober 2013

Årets hovedutstilling i NAMK, norsk alaskan malamute klubb, er over. I år var det ca. 50 påmeldte voksne hunder og 9 valper. For vår del ble det en flott dag. Vårt store håp var at Velvet skulle få sitt "storcert" slik at hun ble norsk utstillingschampion. Og ønsket vårt ble oppfylt. Velvet endte til slutt opp som beste tispe og fikk det siste certet. Hun kan nå titulere seg NUch og hennes fulle navn med titler er da NUch Trap Line Vagabond Velvet WTD.

 

Ellers var det mange Trap Line hunder på utstillingen. I valpeklasse for tisper 6 til 9 måneder stilte Joyce og Nuka. Joyce ble andre beste tispe og hennes søster Nuka ble femte beste tispe.

 

I juniorklasse hanhund stilte Trap Line Oxygen Igaloo og Trap Line Oxygene Whiskey. Begge fikk excellent. Whiskey ble i tillegg nr. 2 i juniorklassen og han fikk i tillegg CK.

 

I åpen klasse hanhund stilte Trap Line Lightfoot Niut, Trap Line Fahrenheit Balder og Trap Line Tracking Fax. Fax fikk excellent og CK  og vant åpen klasse. Balder fikk very good og Niut fikk good fordi han var nedrøytet.

 

I brukshundklasse hanhund stilte N SE DK Uch Trap Line Nimble Paw Noah. Noah fikk excellent og CK og vant brukshundklassen. Noah endte til slutt opp som andre beste hanhund. I tillegg ble han BIR brukshund.

 

I veteranklasse hanhund, stilte NUch Noatak's Bearclaw Gillan du Breeze. Gillan fikk excellent og ble til slutt BIR veteran.

 

I juniorklasse tisper stilte Trap Line Oxygene Frynse. Frynse fikk excellent og CK og vant juniorklassen.

 

I åpen klasse tisper stilte Trap Line Tracking Kanutten, Trap Line Vagabond Velvet, Trap Line Infinity Aura og Trap Line Lightfoot Mayah. Velvet vant åpen klasse og ble til slutt beste tispe, BIM, med excellent og CK. Aura ble nr. to i åpen klassen med excellent og CK og hun endte til slutt som tredje beste tispe. Kanutten fikk excellent og Mayah fikk good fordi dommeren mente hun var for maskulin.

 

I bruksklassen for tisper stilte Trap Line Mystery Agate og Sturkbergets Tundra Tanana (Lykke). Begge fikk excellent og Lykke vant klassen. Lykke ble til slutt BIM brukshund.

 

I championklasse tisper stilte NUch Trap Line Daredevil Dixie. Dixie ble nummer to i championklassen med CK og endte til slutt som fjerde beste tispe.

 

Dagen ble avsluttet med at vi stilte i oppdretterklassen med Noah, Whiskey, Velvet og Dixie. Vi fikk HP og vant oppdretterklassen.

 

 

namk 2013

Beste oppdretter. Foto Aslaug Nybru

 

 

24. oktober 2013

Enda en uke har gått og valpene til Betty og Kiyoko er nå 6 uker gamle. Det er en sprudlende gjeng som stadig utforsker nye områder. Tøyhunder duger også som lekekompiser. Se bilder.

 

6uker

 

 

19. oktober 2013

Valpene til Betty og Kiyoko har vært på sin første skogstur. De var stas å utforske nye omgivelser og de storkoste seg. Etter at vi kom hjem igjen, har de bare sovet, så det tok nok på.

 

i skogen 5uker tispe3 55uker

 

17. oktober 2013

I går var valpene til Betty og Kiyoko fem uker gamle, se bilder. De var litt trøtte da vi skulle ta bilder, så det var en utfordring å få de til å stå pent.

13. oktober 2013

De kongelige reiser på dannelsesreise. Vi er ikke så avanserte men vi tar alltid med våre valper og unghunder på "dannelsesturer". I dag gikk turen fra Ellingsrud til Mariholtet. Her er tettheten stor av mennesker, barn, barn på sykkel, voksne på sykkel, barnevogner og andre hunder. Joyce tok det hele med stoisk ro og passerte alt og alle, også hunder som gjorde utfall mot henne. Bison var med som guide og han satt et bestemt blikk i de som gjorde utfall mot Joyce, før han rolig gikk videre. Bison er vant til å gå i spannet vårt og å være med på konkurranser, så for han var dette en dagligdags affære, men for Joyce som er valp, så var det en ny opplevelse med så mange inntrykk på en gang.

 

mariholtet

 

 

12. oktober 2013

Jazz har deltatt på årets National Specialty i USA denne uken. Selv om hun ikke plasserte seg, så har vi fått mange positive tilbakemeldinger på henne, ikke minst på hennes sprudlende humør. Hun oppdaget fort at alle som deltok på årets utstilling hadde godbiter i lommene og var rask frempå med på hilse på alle hun passerte. Det vanket mye ekstra godbiter på henne denne uken. En stor takk til Connie Hammenshøj som tok henne med til USA og til Karen Taylor som har stelt og stilt henne. Jazz har storkost seg sammen med Connie, Karen og Freya, Karen's tispe.

 

Jazz stilte også i Working Dog Showcase som har begrenset antall plasser og kravet for å stille der, er at hunden har avlagt minimum to av de amerikanske working dog testene. I år var det 24 deltakere i klassen og Jazz kom hjem med en fantastisk flott sløyfe med hennes navn trykt på.

jazz i usa

Jazz og Freya storkoser seg på hotelrommet

 

jazz wd showcase

Sløyfe fra Working Dog Showcase

 

 

9. oktober 2013

Nok en uke har gått og nå er valpene til Betty og Kiyoko fire uker gamle. Det er sosiale og utadvendte valper som stortrives med kos og oppmerksomhet. Se bilder.

 

4uker24

 

 

5. oktober 2013

Trond kjørte vognløp på Sessvollmoen med Trap Line Packice Ullr, Trap Line Polaris Pepzi, Trap Line Infinity Aura og Trap Line Lightfoot Hime. Det ble en gjørmete fornøyelse.

 

trond

 

2. oktober 2013

Valpene til Betty og Kiyoko er nå 3 uker gamle. Alle har fått øyer og de har også klippet klør for første gang. De har så smått fått prøve å spise mat og de blir mer og mer aktive og har gjort sine første forsøk på å krabbe ut av valpekassen. Se bilder.

 

28. september 2013

I år som i fjor var det mange deltakere på Björnrundan. Total distanse var 30 km men med to lange stopp underveis. På det siste sjekkpunktet var grillen varm og vi ble servert pølser og hamburgere. Noen kjørte helle runden, andre kjørte bare deler av runden. Vi byttet litt på hvem som gikk på spannet vårt. De som gikk på spannet vårt var Iza, Jazz, Noah, Bison, Rufus, Velvet, Mille, Jøtul, Mynte, Pippa, Blixen, Kizz, Joyce og Bjørk. Joyce var bare med de to siste kilometrene før "mål" slik at hun også fikk prøve hvordan det er å kjøre med mange hunder og spann rundt seg. Ellers gikk Delta på spannet til Trond sammen med Pepzi, Salto og Ullr. Indy gikk på spannet til Heidi sammen med Hime og Aura og Agate gikk på spannet til Nils sammen med Tyr. I tillegg gikk Ozzy en distanse på spannet til Lasse sammen med Lykke. Se bilder av noen av deltakerne på følgende link, www.p-plats.se

 

 

bjornrundan 2013a

Fotograf Kristian Berntsen

 

 

På kvelden var det samling for alle deltakerne på hytta vår i Sverige. Ifølge den svenske malamute klubben, samt Vildmarkskooperativet, som sto for arrangementet, var det mer enn 80 deltakere på arrangementet, så det ble mye mat som skulle lages og spises. Grete serverte hjemmelaget rømmegrøt og den gjorde like stor lykke i år som i fjor. I tillegg ble det servert suppe, pølser, hamburgere og svenske pannekaker med bacon.

 

bjrnrundan 2013

 

24. september 2013

Valpene til Betty og Kiyoko er nå 12 dager gamle. De får mer enn nok mat og vokser fort. Se bilder av valpene.

 

Ellers vil vi gratulere Inna med en flott 4. plass i kvalifiseringen til World Cup i Russland. Det var et forrykende vær, se bilde. Trap Line Packice Anastasia går til høyre i led på bildet.

anastasia world cup

 

 

19. september 2013

Betty og Kiyoko sine valper ble født 11.9. Det ble 3 tisper og 2 hanhunder, alle røde. Alt er vel med mor og barn. På bildet er valpene 5 dager gamle.

betty og valpene 5 dager

 

Ellers vil vi gratulere Nora med 10 årsdagen i dag.

 

17. september 2013

Da har vi også mottatt bekreftelse fra den amerikanske alaskan malamute klubben om at flere av våre hunder har fått godkjent WTDA (working team dog advanced) og WTDX (working team dog excellent) titler. Følgende hunder har fått titler;

Agate har fått en WTDA tittel, så hennes fulle navn med titler er nå Trap Line Mystery Agate WTD WTDA.

Jazz har fått en WTDA tittel, så hennes fulle navn med titler er nå BISS C.I.B. NordUch DKch NV-08 NordV-12 SE (POLAR)CH Trap Line Jaunty WTD WTDA.

Rufus har fått en WTDA og en WTDX tittel, så hans fulle navn med titler er nå Trap Line Tracking Rufus WTD WTDA WTDX

Iza har fått en WTDA og en WTDX tittel, så hennes fulle navn med titler er nå SE (POLAR)CH Trap Line Iron Iza WTD WTDA WTDX

Pepzi har fått en WTDA og en WTDX tittel, så hennes fulle navn med titler er nå SE (POLAR)CH Trap Line Polaris Pepzi WTD WTDA WTDX

Noah har fått en WTDA og en WTDX tittel, så hans fulle navn med titler er nå N SE DKCh Trap Line Nimble Paw Noah WTD WTDA WTDX

Gillan har fått en WTDA og en WTDX tittel, så hans fulle navn med titler er nå NUch Noatak's Bearclaw Gillan du Breeze WTD WTDA WTDX

Nora har fått en WTDA og en WTDX tittel som en del av teamet, men hun har også fått lederhundtitler, WLDA og WLDX, så hennes fulle navn med titler er nå NUch NVV-11 Trap Line Grayling Nora WTD WLD WTDA WTDX WLDA WLDX

Lykke har fått en WTDA og en WTDX tittel, så hennes fulle navn med titler er nå SE (POLAR)CH Sturkbergets Tundra Tanana WTD WTDA WTDX.

 

For å få godkjent en WTDX tittel må hundene ha vært med løp eller turer på totalt 290 km (180 miles). Distansen kan deles opp men hvert løp (eller hver tur) må være på minimum 97 km (60 miles). Mer informasjon om disse testene finnes på hjemmesiden til den amerikanske kennelklubben, www.alaskanmalamute.org. Norsk oversettelse finnes på www.amcawd.com.

 

7. september 2013

I dag mottok vi bekreftelse på at Mynte og Bison har fått godkjent sine WTD titler av den amerikanske alaskan malamute klubben. Fullt navn med titler blir nå C.I.B. N DK SE UCH SV-12 Trap Line Utility Mynte WTD og Trap Line Daredevil Bison WTD.

 

mynte bison

 

Dersom du er interessert i å vite mer om de amerikanske testene, kan du sjekke www.amcawd.com. Her finner du hele testprogrammet oversatt til norsk og du finner også en liste over nordiske hunder som har bestått testene.

 

5. september 2013

Da er avdeling Oslo/Akershus i gang med sin første aktivitet etter sommerferien. Denne gangen var det fellestur. Vi startet turen ved Tærudhallen og gikk en rundløype på 6 km. Turen kom i gang på kort varsel, så vi er imponert over hvor mange som møtte opp. Vi ble en lang rekke av hunder og eiere. Totalt var vi 20 personer og 23 hunder. Ikke dårlig fremmøte en torsdagskveld. Takk til dere alle som var med på kveldens tur.

 

tur trudhallen tur trudhallen1

 

2. september 2013

Vår lille hundehenger har fått en "face lift". Ta gjerne kontakt med oss dersom du har lyst til å profilere din tilhenger eller bil, så kan vi formidle kontakt med firmaet som har laget dekalene for oss.

 

tilhenger

 

 

31. august 2013

Hva er vel hyggeligere enn å tilbringe en lørdagskveld sammen med gode hundevenner. Denne kvelden ble det arrangert løp for glade malamutevenner i Halden. Det ble til slutt en stor gjeng som kjørte løp. På grunn av varmen, ble det ikke tatt tid, men moro var det likevel og vi fikk god anledning til å trene på passeringer. Her ser dere bilde av de som deltok. Lasse, Lene, Caroline, Nils, Christoffer, Heidi, Trond, Anita, Hans Trygve, Monica, Wenche, Freddy, Charlotte, Rune, Live, Marius og Petter. Torhild var fotograf. Selv kjørte vi kick bike med Rufus og Mille, men det var mulig både å sykle, kjøre vogn, løpe og kjøre kick bike.

 

namk karusell 2013

 

 

30. august 2013

Varme dager og kvelder har ført til at treningen av hundene ikke er riktig i gang ennå. Da blir det heller vanlige turer på kveldene og hva er vel bedre enn å få lov til å bade når man er på tur? De tre badenymfene er Jazz, Mynte og Kizz.

 

badenymfer

 

29. august 2013

Vår kjære Indy trenger et nytt hjem. Han er importert fra Italia og er en glad og omgjengelig gutt. Han ble fem år i mars og er frisk og rask. Han er snill og omgjengelig, blid og glad. Han er overhodet ingen problemhund, men vil nok trives bedre i en litt mindre flokk enn vår. Han er vant til å gå i spann, men han fungerer også dersom du ønsker å jobbe med han alene. Indy trenger en familie som har god tid til han. Det kan gjerne være andre hunder i familien, men han trives også alene. Han elsker kos og oppmerksomhet. Dersom du tror at dette kan være noe for deg, så ta kontakt med oss på tlf. 97152312 eller 92292866.

 

25. august 2013

Det var nok ikke malamutenes dag på NKK utstillingen på Bjerke i dag. Det var kun to hunder av totalt 9 påmeldte som fikk excellent og det ble ikke delt ut hverken cert eller BIR og BIM. Agate var den ene av to som fikk excellent og hun vant da sin klasse. Velvet fikk very good og vant også åpen klasse. Indy fikk very good og ble nummer fire i åpen klasse.

 

19. august 2013

Ultralyd i dag viser at Betty er drektig. Det betyr at vi venter shiba valper i midten av september. Betty er paret med Troldehuset's Chibi Kiyoko. Kiyoko er opprinnelig fra Danmark men bor nå i Sverige og eies av kennel Blue Ivy, se www.blueivy.se. Takk til Sandra og hennes familie for at Betty fikk bo hos dem i Sverige da hun skulle pares. Se mer informasjon om kullet på vår valpeside.

 

trap line enshi betty kiyoko

Betty og Kiyoko

 

13. august 2013

FIN Uch Trap Line Falcon Spirit aka Sikku ble BIM og BIR veteran på den finske internasjonale utstillingen i Iisalmi 4. august. Ikke dårlig av en hund som ble 10 år 15. juli i år. Vi gratulerer eier Juoko Mikkonen med flotte resultater.

sikku

 

12. august 2013

Nå er det på tide å planlegge høstens aktiviteter. For de som er interessert i å lære mer om hundekjøring, kan hundekjørerseminaret til Hakadal sledehundklubb være aktuelt. Hovedforedragsholder i år er DeeDee Jonrowe og programmet finnes på http://hakadalsledehundklubb.no/content/Seminar.asp. Stein P. Aasheim er en av de andre foredragsholderne, så det er mye å se frem til. Seminaret er helgen 14. og 15. september.

 

Neste arrangement ut er høstsamling i NAMK. Høstsamlingen er helgen 20. - 22. september. Programmet ligger på www.namk.no.

 

Og sist men ikke minst er det Björnrundan som arrangeres 28. september av Vildmarkscooperativet og den svenske malamuteklubben, se http://malamuteklubben.hemsida24.se/aktiviteter-resultat-17228636.

 

6. august 2013

Fra 1. til 4. august har vi vært så heldige å ha en rekke valpekjøpere på besøk på hytta vår. Heidi har vært klar over at vi hadde mange prosjekter på hytta for å forberede til vinterens besøk og hun tok initiativet til å kalle inn til dugnad. Gleden var stor over at såpass mange hadde anledning til å komme på så kort varsel. Jorunn og Trond, samt Lasse, Lene og Caroline dukket opp allerede torsdag. I løpet av fredagen kom Heidi og Nils, Anette og Jan, Joachim og My, Lars og Lars-Erik. Vi har fått bygget terrasse, innredet allrom i låven samt innredet to overnattingsrom, isolert tak, lagd trapp og kløyvd og stablet ved. Tusen takk til dere som hadde anledning til å være med.

 

Samtidig vil vi også få takke for de fantastiske genserne vi fikk som bursdagsgaver. Det gledet oss stort. Tusen takk til alle som har bidratt.

 

28. juli 2013

I går ble Aura BIR og fikk cert på Moss og Omegn hundeklubbs utstilling i Moss. Dommer var Eivind Mjærum.

 

Ellers har vi vært på dansk polarhundklubbs utstilling i Nyborg, Danmark, denne helgen og vi har både sett mange flotte hunder og ikke minst truffet mange gode hundevenner. Denne gangen var vi kun tilskuere fordi Barbara Brooks skulle dømme malamute på lørdagen. Fordi vi ikke stilte hunder selv, var vi så heldige at vi fikk spise middag med dommerne, Barbara Ann Brooks og Alan E. Bennett på lørdag kveld.

 

My Alaskan Icy Cougar ble best i rasen både lørdag og søndag. Vi gratulerer Camilla og Bo med flotte resultater, ikke bare på Enzo men for alle hundene de stilte.

 

14. juli 2013

I dag var det Hime sin tur i utstillingsringen. Hun vant åpen klasse, fikk CK og ble totalt andre beste tispe. Hun ble slått av Sol, eid av Lasse og Lene. De fikk også med seg hanhundcert'et på Trap Line Fahrenheit Balder. Sol ble BIR og Balder ble BIM. Vi gratulerer med strålende resultater.

 

I dag reiste også Prillan til sitt nye hjem i Luleå. Nå er det bare Smykke igjen her hos oss og hun blir værende.

 

13. juli 2013

På Norsk Eurasierklubbs utstilling på Vålerbanen i dag, fikk Aura cert og ble best tispe. Totalt endte hun opp som BIM (best i motsatt kjønn). Nansen, til venstre, ble BIR.

 

aura bim vlerbanen

 

30. juni 2013

I dag har vi vært på Gjøvik hundeklubbs utstilling. Det var hele 17 påmeldte og på hanhundsiden var det Trap Line Fahrenheit Balder som skulle ivareta familiens ære. Han endte til slutt opp med excellent og ble nummer tre i åpen klasse. Det var også mange påmeldte tisper. I juniorklassen stilte Trap Line Oxygene Frynse, Trap Line Packice Alvilde og  Trap Line Qurious Blixen. Alvilde vant klassen og fikk ck, Frynse fikk excellent og ble nummer to i klassen, mens Blixen fikk very good og ble nummer tre i klassen. I unghundklassen vant Trap Line Lightfoot Hime. Hun fikk excellent, vant klassen og fikk ck. I åpen klassen stilte Trap Line Infinity Aura. Hun fikk excellent og ck og vant klassen. I brukshundklassen stilte Trap Line Ruby Guro. Hun fikk excellent og ck og vant klassen. Da tispeklassen skulle plasseres var det Hime som trakk det lengstre strået og fikk cert. Hun ble også BIM. Guro ble andre beste tispe, Alvilde ble tredje beste tispe og Aura ble fjerde beste tispe.

 

Vi stilte også i oppdretterklassen med de samme fire tispene og fikk en utrolig flott kritikk av dommer Eli Marie Klepp. Blant annet poengterte hun at alle hadde gode og brede lår, noe som er utrolig viktig for en trekkhund, samt korrekte trugeføtter, noe som også er viktig for ikke å tråkke gjennom på skareføre vinterstid. Utover det poengterte hun at alle hadde vakre hoder og kraftige underkjever, at de var velvinklede og hadde gode benstammer samt kraftfulle overlinjer. Dommeren skrøt også av våre valpekjøpere som en gjeng utmerkede handlere. Vi er så stolte av hele gjengen.

gjvik hundeklubb

Fra venstre; NJV-12 Trap Line Lightfoot Hime, NTch Trap Line Ruby Guro, Trap Line Packice Alvilde og Trap Line Infinity Aura

 

Etter utstillingen var vi med Jan Kåre og Marte til camp'en, over skog og Heiberg, og grillet pølser. Flott sted. Takk for at vi fikk være med på en hyggelig samling i lavvo'n.

 

29. juni 2013

I går var valpene til Lykke og Felix 7 uker gamle. De har nå vært til helsekontroll og alt var bra. Etterpå ble det tur i skogen. Se bilder.

smykke og django

 

28. juni 2013

Da har NAMK avdeling Oslo/Akershus hatt sitt siste arrangement før sommerferien. Vi avsluttet vårsesongen med utstillingstrening og er glade for at så mange dukket opp. Det kom medlemmer så langt fra som Halden og Roverud utenfor Kongsvinger. Mange nye "ansikter" dukket også opp og det er alltid trivelig. Vi ble såpass mange at vi måtte dele oss i to grupper. Takk til alle som møtte opp og var med på å skape en hyggelig kveld.

 

21. juni 2013

Valpene til Lykke og Felix er nå 6 uker gamle. Det er en aktiv og oppfinnsom gjeng. Se bilder fra skogsturen.

 

16. juni 2013

Nok en flott dag i Tromsø med utrolig mange påmeldte på NKK utstillingen, både fra Norge, Sverige og Finland. I dag fikk Kizz excellent og ble nr. 4 i juniorklassen og Mille fikk excellent og 1AUK. Trap Line Tracking Timo som bor i Sverige, vant åpen klasse og ble andre beste hanhund. Gratulasjoner til Liselott og familien. Ellers vil vi gratulere Anne og Saari fra Finland med BIR og BIM. Vi har møtt mange flotte malamute eiere i Tromsø og hatt et hyggelig opphold. Etter utstilling ble det tid til en tur opp på snaufjellet i Dåfjord med fire fornøyde og slitne hunder og ikke minst Thea og Ronny med Trap Line Qurious Artemis og Trap Line Silent Nax, før vi avsluttet kvelden i Straumsbukta sammen med Øyvind Trondsen fra Oslo hundeskole, avdeling Tromsø.

 

15. juni 2013

Kizz gror til og i dag, knappe 9 måneder gammel, ble hun for første gang stilt i juniorklasse på Tromsø Hundeklubb sin utstilling. Kizz ble andre beste tispe og fikk CK og Cert. Mille fikk Excellent og 1AUK.

 

14. juni 2013

I dag er valpene til Lykke og Felix 5 uker. På bildet ser det ut som om de har tatt helgen allerede. Se flere bilder av valpene.

 

lykkevalper

 

Joachim og My inviterte til felles tur i sitt nærområde i Fetsund i går. Det var mange som kom, totalt nesten 20 malamuter på tur. Til tider en krevende løype, men morsom også selv om det ble litt voldsomt å gå med to ivrige malamuter i bratte skråninger. Turene blir alltid lagt ut på facebook, alaskan malamute i Oslo/Akershus. Kontakt gjerne distriktskontakt Heidi Johansen dersom du vil være med på tur. Hennes kontaktinfo finner du på hjemmesiden til NAMK.

 

13. juni 2013

Har du lyst på Siberian Husky valp? En av våre hanhunder, Millan av Vargevass, har blitt fra til 5 små. De er født 7. mai og er nå 5 uker gamle. Dersom du er interessert, ta kontakt med Petter på tlf. +47 97152312. Bilder og mer informasjon kommer.

 

9. juni 2013

Vi har hatt en fantastisk flott kløvtur i dag. Vi startet ved Tobonn i Lommedalen og gikk inn til L-stein. En krevende tur med mye stigning innover, men da vi kom frem og fikk se utsikten var det absolutt verdt slitet. Takk til Michael og Linda som stilte sin hytte til disposisjon for slitne turgåere.

tur til lstein

 

Vi slo to fluer i en smekk og gikk både kløvtest, sølvmerke, samt en distanse i den amerikanske kløvtesten. Det ble noen krumspring underveis slik at løypa skulle bli lang nok. Etter dagens strabaser er "ståa" som følger. Mynte har avlagt kløvtest, sølvmerke samt en del av den amerikanske kløvtesten. Heidi gikk med Aura og Hime og Aura tok kløvtesten, sølvmerke. I tillegg gikk begge to en del av den amerikanske kløvtesten med overnatting. Aura har dermed klart kravene til WPD, Working Pack Dog. Roy gikk med Trap Line Quick Kayaq og han tok også sølvmerket i tillegg til at han gikk den amerikanske kløvtesten. Kayaq har nå fullført sin WPD tittel. Trond gikk med Trap Line Active Feet Salto. Salto tok sølvmerket og i tillegg har han fullført siste del av kravene til den amerikanske testen med overnatting og kan også føye WPD til sitt navn.

 

7. juni 2013

Valpene til Lykke og Felix er nå fire uker gamle og har vært på sin første tur på utsiden av hundegården. Det var spennende. Det er en gjeng med stor utforskertrang og de forsøker stadig å bryte seg ut av hundegården. Se dagens bilder av småtassene.

 

2. juni 2013

Indy fikk Excellent og ble nummer tre i åpen klasse på NKK utstillingen i Drammen i dag. Mille ble nr. to i juniorklassen og fikk very good. Mille ble slått av Trap Line Packice Alvilde som til slutt endte opp som andre beste tispe med CK. Ikke dårlig for en hund som nettopp har fylt ett år. Trap Line Fahrenheit Balder gjorde det også bra og han endte til slutt som tredje beste hanhund. Vi gratulerer Lasse og Lene med flotte resultater.

 

Etter utstillingen benyttet vi anledningen til en tur i Nordmarka. Vi gikk til Skjennungstua med start fra Frognerseteren. Det er en fantastisk trening å gå i Nordmarka. Det er vel ikke noe annet sted i Norge med større tetthet av hunder på tur, både i kobbel og løse. Og vel fremme på Skjennungstua, fikk både Mille og Indy utrolig mye oppmerksomhet. Det setter de alltid stor pris på. Vi klarte ikke helt å unngå regnet, så bildet er tatt en av de få øyeblikkene hvor det var oppholdsvær.

 

skjennungstua

 

31. mai 2013

Valpene til Lykke og Felix er nå tre uker gamle og har flyttet ut. Alt er bra med mor og barn.Se bilder av valpene.

 

3 uker

Det er slitsomt å flytte ut

 

 

30. mai 2013

Vi ble en lang "rekke" på tur i går da Maria og Trond inviterte til fellestur i sitt nærområde ved Villmarksforum, Årnes. Heldige med været var vi også, og endestasjonen var en praktfull gapahuk i vannkanten. Moro at så mange ble med selv om det var kort varsel.

 

villmarksforum

 

27. mai 2013

Valpene til Lykke og Felix ble 2 uker på fredag og de våkner mer og mer til liv. Alle har fått øyer og den første har også tatt steget ut av valpekassen.

2 uker

 

23. mai 2013

Vi er så heldige at vi har valpekjøpere som gjerne stiller opp på alt av aktiviteter som vi drar i gang. Denne gangen har Michael og Linda lyst til å stille sin hytte i Lommedalen til disposisjon som stoppested for den amerikanske kløvtesten. Invitasjonen er som følger:

Vi starter ved Tobonn i Lommedalen Bærum. Dette er en stor parkeringsplass hvor vi møtes søndag kl 1100 og går opp til L-stein som ligger ved Danielshøgda. Tobonn ligger på 220 M.O.H og L-stein ligger på 520M.O.H. Man må ta med seg egen mat og drikke. Det er en bekk i nærheten av hytta, ca 100m unna (som vi henter drikkevann i).
 
Det er også mulig å komme opp på fredag eller lørdag men da må man ta kontakt med meg Michael, direkte på mail eller tlf 48001387 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. før onsdag 5 juni for de som vil overnatte. Det er plass til 5 personer ekstra i hytta. Ellers er det masse plass ute. Det er mulig å få kjørt sekker over halvveis opp så det ikke blir så tungt å bære for de som vil overnatte. Det er ikke vann eller strøm i hytta men det er utedo.
 
Har du/dere lyst til å være med, så ikke nøl med å ta kontakt med Michael. Vi håper riktig mange har lyst til å være med. Om du ikke vil gå den amerikanske kløvtesten (det er 16 km) så bli likevel gjerne med på turen. Den amerikanske kløvtestent, Working Pack Dog, er bygd opp slik at man enten må gå en totaldistanse på 48 km, minimum 3 x 16 km, men da må en av distansene inkludere en overnatting ute. Alternativ 2 er at man må gå minimum 64 km uten overnatting, men da må man gå minimum 4 x 16 km. Vi gleder oss til turen.
 

21. mai 2013

Valpene til Lykke og Felix ble født på termin, 10. mai. Alt er bra med mor og barn. Bildet er tatt på 17. mai og da var valpene en uke gamle.

 

1 uke

20. mai 2013

Som i fjor, ble det også i år arrangert kløvtest andre pinsedag på Mangen. Vi har heldige med været på tur inn og vi fikk også grillet i oppholdsvær, men på tilbaketuren meldte regnet seg. Status etter dagens tur er at Iza, Agate og Pepzi har avlagt bronsemerketesten. I tillegg har Aura gått distansen for en av delene i den amerikanske kløvtesten. Det samme gjorde Trond med Trap Line Active Feet Salto og Roy med Trap Line Quick Kayaq. Trap Line Lightfoot Storm og Trap Line Tracking Luna besto også kløvtesten. I tillegg var det med en rekke andre hunder (og eiere) som bare var med på tur uten å gå testen. Alt i alt en strålende dag. Vi planlegger også ny kløvtest med den amerikanske distansen 8. og 9. juni. Da blir det tur med mulighet for overnatting. Nærmere informasjon kommer på hjemmesiden vår.

 

13. mai 2013

Andre pinsedag, mandag 20.5., arrangerer NAMK, avdeling Oslo/Akershus, bronsemerke kløvtest med start kl. 11.00 fra Mangen kapell i Aurskog Høland. Vi går 5 km inn til et vann hvor vi stopper for å grille og går deretter 5 km tilbake igjen. For de som ønsker å ta kløvtesten, må hunden være over 18 måneder og vekten i kløven skal være 15% av hundens vekt. Og om hunden ikke er gammel nok eller allerede har kløvtesten, er det hyggelig om dere er med på turen. Informasjon ligger på www.namk.no. Vi gleder oss til å treffe dere.

 

9. mai 2013

Vår siberian husky tispe Bjørk ble i dag BIS på SPHKs utstilling i Ånnaboda. Vår siberian husky Huskylyan High Hope fikk good. Det var mer enn 40 påmeldte siberian husky, så konkurransen var stor. På samme utstilling ble Kizz BIM valp. Vi har aldri vært på en utstilling med så mange malamute valper. Det var utrolig moro at så mange stiller valpene sine.

 

bjrk bis

Bjørk ble BIS i Ånnaboda

 

Alle valpene fra Silent kullet har flyttet til sine nye hjem. Joyce ble igjen her hos oss og hun vil få sin egen side etter hvert.

 

27. april 2013

Vårens utstillingssesong starter som regel med NPs hovedutstilling. I år ble utstillingen arrangert på Elverum og det var mange påmeldte malamuter. Det startet med valpeklassen og her ble Kizz beste tispe og BIM valp. Deretter ble Trap Line Fahrenheit Balder nummer tre i åpen klasse med excellent. NUch NTch Trap Line Jaunty Balder ble BIR veteran og han avsluttet dagen med å bli BIS2 veteran. Trap Line Packice Alvilde ble beste junior tispe med CK og hun endte opp som fjerde beste tispe og til slutt BIS junior. NJV-12 Trap Line Lightfoot Hime ble nr. 3 i unghundklassen med excellent. I åpen klasse stilte vil Gaga, Delta og Aura. Aura fikk very good fordi hun var totalt nedrøytet. Delta fikk excellent og ck. Hun ble nummer to i åpen klasse og endte til slutt som tredje beste tispe. Gaga trakk det lengste strået. Hun vant åpen klasse, fikk ck og cert og endte til slutt som beste tispe og deretter som BIR, best i rasen og til slutt BIS3. Gaga fikk dermed sitt tredje cert og ble norsk utstillingschampion. Vi stilte i oppdretterklassen med NJV-11 NORDJV-11 NUch Trap Line Gonnawannamush with Gaga, Trap Line Celsius Delta, Trap Line Packice Alvilde og NUch NTch Trap Line Jaunty Balder og fikk HP og endte til slutt som BIS oppdretter i konkurranse med de andre rasene. Alt i alt en stor dag for oss.

 

bis oppdrett elverum 2013

Foto Mari Nymoen

 

Våre siberian husky Ivrig og Hope fikk excellent.

 

Og mens vi "kjempet" i utstillingsringen, så var Heidi og Trap Line Lightfoot Mayah med på helt andre utfordringer. Mayah har i dag deltatt på mentaltest og besto med glans. Vi gratulerer Heidi og Mayah med flotte resultater.

 

26. april 2013

I går var valpene til Velvet og DJ 7 uker. I dag har de vært hos veterinæren for å få helseattester og alt var bra med hele gjengen. Se bilder fra dagens skogstur.

 

18. aprill 2013

Tenk at valpene allerede er 6 uker. De vokser i en forrykende fart og er en glad og fornøyd gjeng. De er nå på daglige skogsturer og det er dagens høydepunkt. Se bilder fra gårsdagens tur.

 

6uker

 

 

13. april 2013

I forbindelse med årsmøtet i NAMK, ble det i dag arrangert kløvtest. Rufus  og Hime fikk godkjent bronsemerket, kløvtest. Aura har allerede bronsemerket og Blixen var med som moralsk støtte.

 

Se også video fra Heidi's deltakelse på Svatsumløpet i påsken.

 

11. april 2013

Valpene er nå 5 uker og da er det tid for oppdatering av bilder. I dag var det en stor utfordring å få tatt bilder. Aktivitetsnivået blir bare høyere og høyere samtidig som kos er det viktigste av alt for valpene. Og når de skal sitte i fanget, er det umulig å samtidig få tatt bilder. Se dagens bilder.

 

7. april 2013

Vi har tilbrakt store deler av dagen på NAMKs stand på Villmarksmessen og vi har hatt en utrolig hyggelig dag. Selv om vi ikke var satt opp som vakter, var det såpass stor interesse for rasen at vi ble værende på standen. Og vi møtte mange fantastiske eiere og potensielle eiere av rasen. En riktig hyggelig dag. Kizz ble stilt ut på valpeshowet på Villmarksmessen og hun ble BIM.

 

Dagens store høydepunkt var imidlertid at Gillan ble BIR på NKK utstillingen i Bergen og han kan dermed smykke seg med tittelen Norsk Utstillingschampion, NUch.

 

5. april 2013

I går var valpene til Velvet og DJ fire uker gamle. De har god matlyst og er en sjarmerende gjeng. Glad i kos og kontakt, men sier også høylydt fra når de er misfornøyde. Se bilder. Det nærmer seg nå tid for at de skal få være med på sin første skogstur.

 

3. april 2013

Ultralyd i dag viser at Lykke, SE (POLAR)CH Sturkbergets Tundra Tanana er drektig. Far til kullet er NUch NTch Najanin's Eager Felix. Valpene er ventet ca. 10. mai. Se mer informasjon under valper.

lykke felix

Lykke og Felix

 

31. mars 2013

I dag fyller BISS Int NordUch NV-04-06 Trap Line Cougar Kitty 13 år. Kitty er datter av vår første egenoppdrettede malamute Dakota. Hun er mor til blant annet Jazz og har hatt en fantastisk utstillingskarriere. Etter at hun ble pensjonert spannhund, flyttet hun til Sonja Opsjøn og har der nytt gode dager som pensjonist.

 

29. mars 2013

Vår shiba Betty ivaretok "familiens ære" på utstilling i Stockholm i dag. Hun fikk cert og cacib og ble til slutt BIR, best i rasen. Vi stilte også vår malamute Delta og for første gang har vi opplevd at en av våre hunder har fått sufficient. Dommeren likte ikke noen av malamutene som ble stilt ut og delte ikke ut hverken ck, cert eller BIR/BIM, så vi var absolutt ikke alene om dårlig premiering.

 

28. mars 2013

I dag er valpene til Velvet og DJ tre uker gamle. De har flyttet ut, men kommer gjerne inn på besøk og stortrives med det. De legger godt på seg og er en gjeng med aktive og glade valper. Se flere bilder.

 

3 uker

 

27. mars 2013

Heidi ble nr. 5 av 9 startende i 4-spann klassen på Svatsumløpet med Noah, Pepzi, Aura og Hime. 40 km på tiden 3 timer og 28 minutter. Vi gratulerer med vel gjennomført løp.

 

heidi 2013

 

 

 

Ellers har Kizz fått sin første tur foran sleden i dag og det var stas. På bildet går hun ved siden av Jøtul, en av fjorårets andre valper.

 

kizz 6 mnd

23. mars 2013

Valpene til Velvet og DJ er nå to og en halv uke gamle. Tiden går fort. Alle har åpnet øyene og virker fremdeles veldig harmoniske. Velvet gjør en fantastisk jobb som mor og har stor omsorg for valpene sine, men hun har likevel alltid tid til litt kos.

2 uker

 

17. mars 2013

I dag har Heidi kjørt Hakadal sledehundklubbs klubbmesterskap. Hun stilte i 4-spann klassen med N SE DKUch Trap Line Nimble Paw Noah, SE (POLAR)CH Trap Line Polaris Pepzi, Trap Line Infinity Aura og NJV-12 Trap Line Lightfoot Hime. Spannet ble nr. 2 i klassen, kun slått av et alaska husky team. Vi gratulerer med vel gjennoomført løp.

 

16. mars 2013

Trap Line Packice Anastasia, som bor i Russland, har vært med på sitt første løp. Spannet ble nr. 2 av 9 startende. Vi gratulerer Inna med flotte resultater. Anstasia er den røde malamuten som går bakerst til venstre.

 

anastasia

 

15. mars 2013

Valpene til Velvet og DJ ble født for en uke siden. Det er 3 tisper og 4 hanhunder. Alle er grå/hvite. Fødselen forløp normalt og det er en stolt og fornøyd mor som nå koser seg med valpene sine. På bildet er de en uke gamle.

 

1 uke

 

2. mars 2013

Selv om kalenderen viser at våren er her, så føltes det ikke slik på dagens tur. I en forferdelig vind og med store snøskavler, var dagens tur en stor utfordring. Sporet var blåst helt igjen og snøen var til tider meterdyp. Det var umulig å holde sleden på "sporet" så vi var like mye utenfor tidligere spor, som på sporet. Det var en stor opplevelse å oppleve hvor godt hundene jobber under såpass krevende forhold. Med på turen var Pepzi og Delta som gikk i led, Mynte og Noah og bakerst gikk Gaga og Blixen. På bildet er vi inne i et roligere område, men på myrene var det helt andre og krevende forhold.

 

hllbovallen mars 2013

 

 

25. februar 2013

Da har vi mottatt bekreftelsen på at Jazz har fått godkjent sitt svenske trekkhundchampionat, SE (POLAR)CH. For å oppnå dette championatet må hun ha bestått tre deltester. Den ene testen er enspanntest på 10 km. For å kunne oppnå championatet, må man fullføre 10 km med pulk eller slede og vekten er 25 kg for tisper. Maks tid er 55 minutter og Jazz fullførte på 47 minutter. Den andre testen er 2 x 30 km og for vår del, som kjører 6-spann, er vekten på sleden 105 kg. Maks tid på denne testen er 6 timer og Jazz fullførte, sammen med resten av spannet, på 4 timer og 46 minutter. Den siste testen er 10 mil og her fullførte spannet på 10 timer og 7 minutter. Testene kan tas i den rekkefølgen man selv ønsker, men alle testene må være bestått innen hunden får godkjent sitt championat. Jazz sitt fulle navn med titler er nå Int NordUch DK Ch Nv-09 NordV-11 SE (POLAR)CH Trap Line Jaunty Jazz.

 

Jazz har også hatt sin første sesong som lederhund denne vinteren. Det er en stor prestasjon for en hund som blir 8 år i april. Hun har tatt oss gjennom flere løp på en utmerket måte denne vinteren.

 

20. februar 2013

Da vi var med på filmingen av Alexandra Joners video, Come inside me, ble vi fulgt av et team som filmet selve innspillingen. Se video.

 

17. februar 2013

Denne helgen ble Nornäsdraget arrangert for første gang. Tidligere har SHAM draget blitt arrangert denne helgen, men i år sto ikke SPHK som arrangør og derfor fikk løpet nytt navn. Det var mulig å kjøre både løp og tester og man kunne også velge om man ville kjøre begge dagene eller bare en av dagene.

 

Torhild stilte til start i sledehundklassen på 2 x 10 km og ble nr. 2 i klassen av totalt 12 startende. Vi ble bare slått av et spann med blandingshunder. På spannet gikk Agate, Rufus, Mynte, Bison, Delta og Pepzi.

 

Av andre resultater kan nevnes at Göran Dernebo stilte på 30 km med Trap Line Keep Moving Keesha og ble nr. 4 i klassen. De var kun med på søndagen.

 

Ellers ble Heidi Johansen ble nr. 5 i sledehundklassen med Trap Line Infinity Aura og NJV-12 Trap Line Lightfoot Hime. Trond Wara ble nr. 6 i sledehundklassen med Trap Line Vagabond Sunshine og Trap Line Oxygene Igaloo (kun med på lørdagen). Lene Barlund ble nr. 7 i sledehundklassen med Trap Line Fahrenheit Balder, Trap Line Packice Alvilde, SE (POLAR)CH Sturkberget's Tundra Tanana (Lykke) og Sol. Anette Sæther ble nr. 8 i sledehundklassen med Trap Line Tracking Luna, Trap Line Polaris Ice (kun på lørdagen), Pahasapa Ms'Indianajones (Indy, som også bare var med på lørdagen), Ragg og Snowy. Trond Risebrobakken ble nr. 2 i snørekjøringsklassen med Trap Line Active Feet Salto og Trap Line Packice Ullr (kun med på lørdagen). Joachim Johansen ble nr. 3 med Trap Line Qurious Dea og Michael Hansson ble nr. 5 med Trap Line Oxygene Haida (stilte kun på søndagen).

 

Takk til dere alle for en hyggelig helg.

 

9. februar 2013

På SPHKs utstilling i Kiruna, Sverige, 26. januar i år, ble Trap Line Hauling Tiffany BIR og BIS veteran. Hun ble også BIR og BIS4. Ikke dårlig av en hund som er inne i sitt 10. år. Vi gratulerer Johanna og Anders med flotte resultater. Tiffany er også mor til hundene som danner grunnstammen hos kennel My Alaskan i Danmark, en kennel som har hatt stor suksess i utstillingsringen rundt om i Europa de siste årene.

 

tiffa2

 

8. februar 2013

Det er fullt mulig å holde hundene i aktivitet vinterstid selv om man ikke har snø. Henrik og Charlotte i Danmark er et godt eksempel på det. De har deltatt på to hundeløp nå i det siste. De vant to-spann klassen i det ene hundeløpet med Trap Line Keep Moving Orla og Ronja og i Danmarksmesterskapet ble de nr. 2 i sykkel kassen. Vi gratulerer Henrik og Charlotte med flotte resultater.

 

orla

 

3. februar 2013

Västras vinterrace er et løp som er åpent for alle de polare rasene (og alle andre hunder også). Petter hadde lyst til å kjøre løp med våre siberian husky og han stilte til start på 2 x 40km. Totalt fikk han tredje beste tid. Han fullførte på tiden 4 timer og 30 minutter. På lørdagen gikk Ivrig, Viraq, Bjørk, Ozzy, Hope, Zeke, Medusa og Acin på spannet, mens Zeke og Medusa sto over på søndagen.

 

petter

Foto: Ann Sofie Nilsson

 

I og med at alle polare raser kunne stille til start, var det naturlig at også Torhild stilte med 6 malamuter på 2 x 10 km. På spannet gikk Rufus, Jazz, Bison, Agate, Delta og Pepzi. Totalt andre beste tid, 1.24.27. Spannet vårt ble kun slått av et alaska husky spann.

 

torhild

Foto Ann Sofie Nilsson

 

Heidi ble nr. 3 i klassen 2 x 10 km med tiden 1 time 38 minutter. På spannet gikk Aura og Hime.

 

heidi

Foto Ann Sofie Nilsson

 

Lasse ble nr. 4 i klassen med tiden 1 time og 56 minutter. På spannet gikk Lykke (Sturkberget's Tundra Tanana), Balder og Sol.

 

lasse

Foto Ann Sofie Nilsson

 

Vi gratulerer med flotte resultater.

 

Vi gratulerer også Anita og Hans Trygve med flotte resultater på NAMKs vintersamling. Hans Trygve kjørte 2 x 30 km og fikk godkjent test på spannet. På spannet gikk blant annet Trap Line Fahrenheit Viril. Dessuten gratulerer vi Christer Løvaas med vel gjennomført 30 km, tospann, med Trap Line Quick Vega og Trap Line Vagabond Vagabond Totak.

 

30. januar 2013

Ultralyd i dag viser at Velvet er drektig. Det betyr at vi venter valper ca. 8 mars mellom Trap Line Vagabond Velvet og SE(POLAR)CH SUch SW-10 Silent Ridge Decoy of Snow. Se stamtavle og valpesiden for mer informasjon.

 

velvet 6 mnd dj

Velvet og DJ

 

24. januar 2013

Vinteren innebærer mange aktiviteter med hunder. For de som ønsker å kjøre løp eller tester, står nå vintersamlingen til NAMK for døren. I år er samlingen lagt til Gomobu den første helgen i februar. Her arrangeres både klubbmesterskap og tester, så ikke nøl med å melde deg på. Invitasjon ligger på www.namk.no.

 

Etter en del usikkerhet, ser det nå ut som om SHAM draget skal arrangeres i Nornäs helgen 16. og 17. februar. SHAM draget er et arrangement for alle de polare rasene og her kan man både kjøre tester eller bare delta på løp. Det finnes mange distanser, både 5 km, 10 km, 15 km, 30 km og 40 km. For de som har lyst til å delta på de svenske testene, 2 x 30 km og 10 km, er det mulighet for det denne helgen. Det er SPHK i samarbeid med Vildmarkscooperativet i Nornäs som står som arrangør. Har du lyst til å være med, så finnes det overnattingsmuligheter på hytta vår i Sverige.

 

23. januar 2013

Årslistene fra NKK er klare og status viser at hunder fra vårt oppdrett har oppnådd 5 titler i løpet av 2012. NUch NTch Trap Line Jaunty Balder står for to av prestasjonene. Han ble både norsk utstillingschampion og norsk trekkhundchampion. NTch Trap Line Ruby Guro ble også norsk trekkhundchampion. Vi gratulerer eierne Anita Skagen og Hans Trygve Ulseth med flotte resultater. FIN N S Uch SE (POLAR) CH Trap Line Nimble Paw Snowhow (Wicca) bor til daglig i Finland, men tok turen til Tromsø i høst og der ble hun norsk utstillingschampion. Vi gratulerer Anne Arvola med mange flotte resultater på Wicca de siste årene. NUch Trap Line Daredevil Tikaani ble også norsk utstillingschampion i 2012. Vi gratulerer Anne Karin Botnan med flotte resultater. Da er begge tispene fra Daredevil kullet utstillingschampion.

 

I dag kom også diplomet som bekrefter at NordJV-11 NJV-11 Trap Line Gonnawannamush with Gaga, er kåret til årets mestvinnende alaskan malamute i 2012.

 

diplom

 

 

19. januar 2013

Historiens første Vildmarksrace er over. Totalt var det 35 startende ekvipasjer av mer enn 45 påmeldte spann. Torhild startet i begrenset klasse med 8 malamuter, Rufus, Jazz, Mynte, Noah. Agate, Bison, Delta og Pepzi. Løpet var delt i to runder med fire timers obligatorisk pause mellom rundene. Første runde var på 68 km og Torhild kom til sjekkpunktet etter 5.56,32. Etter å ha hatt diaré på flere av hundene på spannet den siste uken før start, noe både Mynte og Rufus bar preg av, valgte vi å ikke kjøre videre. Jazz gikk sitt første løp som lederhund og hun gjorde en fantastisk jobb, sammen med resten av gjengen, for å dra oss rundt.

 

vildmarksracet

Foto Heidi Helgaker Johansen

 

Ellers må vi takke våre fantastiske valpekjøpere som stilte som funksjonærer på Vildmarksracet. Connie kom helt fra Danmark for å ta seg av oppdateringer på hjemmesiden. Jan, Anette, Heidi H. J., Heidi J, Lars-Erik, Gunhild, Fredrik, Roy og Hans Trygve gjorde en fantastisk og absolutt nødvendig jobb både i startområdet, i løypene, på sjekkpunktet og ved målgang. Vi må heller ikke glemme Linn som også stilte opp og gjorde en strålende innsats. Takk til dere alle.

 

13. januar 2013

Aura og Hime, sammen med Heidi, vant sin klasse på Dørstokkmila i dag. Distansen var 8 km og tiden 38.13. Trond Wara ble nr. 1 i snørekjøringsklassen enspann med Trap Line Vagabond Sunshine, Lasse Evensen ble nr. 2 med Sturkbergets Tundra Tanana, Lykke, Trond Risebrobråten ble nr. 3 med Trap Line Active Feet Salto og Lene Barlund ble nr. 4 med Trap Line Fahrenheit Balder. Anette Sæther ble nr. 1 i snørekjøring tospann med Trap Line Tracking Luna og Snowy. Vi gratulerer med flotte resultater.

 

drstokk

 

6. januar 2013

Snöträffen i Nornäs har samlet masse mennesker denne helgen, både malamute eiere og siberian husky eiere. Petter har kjørt 10 km enspann test med Jazz og vant klassen med tiden 47,59 noe som betyr at Jazz tilfredsstiller kravene til svensk polarhundschampionat.

 

Torhild har kjørt 2 x 30 km og ble nr. to i mosjonsklassen med tiden 5.22.37. Den første dagen gikk Iza, Rufus, Mynte, Noah, Delta og Pepzi på spannet. Dag to gikk Iza. Rufus, Delta, Pepzi, Agate og Bison på spannet.

 

Nyheter 2012

Nyheter 2010 og 2011

Nyheter 2009 og eldre

26. desember 2012

I dag har "valpene" Jøtul, Pippa og Blixen fått sin første sledetur. Med på spannet var også Mille (som til tross for sin unge alder, 9 måneder) allerede er en "erfaren" sledehund, Iza og Agate. Etter noen akrobatiske øvelser i starten for å komme seg ut av seler og liner, gikk det over all forventning da vi fikk startet. Jøtul skjønte ikke helt hvordan han skulle stable de lange beina i starten, men fant fort ut at det gikk fint å trave. Mille og Iza gikk i front, Blixen og Jøtul i par to og Agate og Pippa gikk bakerst.

 

valpespann julen 2012

 

 

 

24. desember 2012

Vi ønsker alle våre valpekjøpere, venner og familie både i Norge og i utlandet en riktig god jul. Vi er så heldige at det nå har kommet nok snø til å kunne kjøre slede så det kommer til å bli noen turer i løpet av julen.

 

Det er ikke bare hundene som skal ha ekstra forpleining i julen (og selvfølgelig resten av året). Fuglebrettet vårt er fullt av småfugler, og det kommer også noen hakkespetter innom. Dompappen kommer også daglig. På bildet sitter hakkespetten i treet, men den er rett som det er innom brettet også.

 

julen 2012

 

17. desember 2012

Det nærmer seg nå avreise for Mathilde, Robert og Trap Line Infinity Eira. De starter sin tur Norge på langs ved Grense Jakobselv i februar. Følg turen på www.trepåtur.no. De vil gjerne ha hilsener underveis.

 

16. desember 2012

Utstillingsåret er nå over for vår del og vi fikk en strålende avslutning i Stockholm i dag. Mynte ble i dag beste tispe på svensk vinner utstillingen i Stockholm for dommer Paula Rekiranta. Det betyr at hun nå kan føre tittelen SE V-12 til sin liste over titler. Fullt navn nå er Int N SE DK UCH SE V-12 Trap Line Utility Mynte.

041

14. desember 2012

Hva er vel vakrere enn snøtunge trær og kveldsmørke? Det blir fort en trolsk stemning i hundegården vår i slikt vær.

030

 

9. desember 2012

Det skal ikke så my snø til før vi tar frem sleden. Vi fikk noen fine sledeturer i dag selv om det ikke var ankerfeste. Bare man ikke kjører alt for store spann og har hunder som er lydhøre, går det fint.

029

 

29. oktober 2012

Årets NKK utstillinger er over og kåringen av årets mestvinnende malamute på NKK utstillinger er nå klar. I år ble det NordJv-11 NJV-11 Trap Line Gonnawannamush With Gaga som er kåret til årets mestvinnende alaskan malamute.

 

24. november 2012

Årets Dogs4All utstilling er over. Hime ble beste juniortispe og kan nå smykke seg med tittelen NJV-12. Ellers ble Mynte tredje beste tispe. Videre fikk Gillan excellent og ble nr. tre i veteranklassen. Hedda fikk excellent og ble nr. 2 i veteranklassen. Aura og Indy fikk very good og Delta fikk good. På bildet ser vi Heidi og Hime sammen med dommeren, Svein Bjarne Helgesen.

 

dogs4all2012

 

20. november 2012

Vinteren nærmer seg og for noen sin del er det løp som står på programmet. Helgen 19. og 20. januar vil Vildmarkscooperativet i Nornäs, Sverige, arrangere Vildmarksracet. Nornäs ligger kun 9 km fra vår hytte i Sverige. Det blir kjørt som rent løp, ingen test, og det er allerede mange påmeldte. Løpet er på 2 x 60km med fire timers obligatorisk pause. Mer info finnes på Vildmarksracets hjemmeside.

 

Første helg i februar arrangerer NAMK sin vintersamling på Gomobu. Invitasjon med program finner du på NAMKs hjemmeside. Meld deg på i god tid. Her kan du delta på tester og løp eller bare være tilskuer om du ønsker det.

 

16. november 2012

I dag flyttet den siste valpen etter Jazz og Noah fra oss. Kayak har nå flyttet til Sverige, Foxy har flyttet til Trøndelag, Siri har flyttet til Danmark og Fenris har flyttet til Jessheim. Vi ønsker alle lykke til med de nye familiemedlemmene sine. Kizz blir igjen her hos oss og hun vil etter hvert få sin egen side. På bildet er Fenris til venstre i huset, Kizz til høyre og Kayaq ligger foran inngangen.

 

179

 

Ellers går treningen sin vante gang selv om været til tider er både vått og dårlig.

 

30. oktober 2012

Valpene til Jazz og Noah er nå 7 uker. Også i dag har vi vært på skogstur, men kveldene blir kortere og kortere, så dagens bilder er forholdsvis mørke. Se bilder.

 

29. oktober 2012

I dag har vi fått bekreftelsen fra FCI på Myntes internasjonal utstillingschampionat. Myntes fulle navn og tittel er nå Int N SE DK Uch Trap Line Utility Mynte.

 

mynte diplom int

 

28. oktober 2012

I dag har vi vært med på Halloween løpet her i Aurskog. Også i år var det en del malamute eiere som stilte til start. Av egne valpekjøpere stilte Lene Barlund og Anette Sæther i 4-spann klassen med vogn. Lene vant klassen (med Pepzi på laget) og Anette ble nummer 2. I klassen 2-spann sykkel vant Hans Trygve Ulseth foran Anita Skagen. I klassen 2-spann sparkesykkel vant Heidi Johansen foran Linn Sørensen. Heidi kjørte med Aura og Hime. I klasse 1-spann sykkel ble Trond Wara nummer 2, Anita Skagen nummer 3 og Jan Sæther nummer 4. Trond Risebrobakken stilte i klasse trehjuling med 2-spann og vant klassen sin. Torhild stilte i klasse 6-spann vogn og fordi hun var alene, vant hun selvfølgelig klassen. På spannet gikk Rufus, Agate, Velvet, Mynte, Delta og Bison. Petter ble nummer 3 i 8-spann klasse vogn med siberian husky.

 

23. oktober 2012

I dag er valpene 6 uker. Se bilder fra dagens tur i skogen. Det er en livat gjeng, så det er nesten umulig å få tatt bilder mens de står i ro. Bildene yter nok ikke valpene full rettferdighet, men slik blir det når det er full fart hele tiden.

 

6 uker

Glade og sosiale valper på tur i skogen

 

 

20. oktober 2012

Da var årets NAMK utstilling historie. I år var vi så heldige at vi hadde amerikanske dommere til å dømme både valp og voksen. Valpene ble dømt av Joyce Matott og Mille ble nr. 2 i klasse 6 - 9 måneder. De voksne ble dømt av Barbara A. Brooks og fikk følgende resultater; Hedda, som bor hos Lasse og Lene og ble handlet av Lene, ble BIR veteran. Gillan som bor hos Aslaug og Gunnleiv ble BIM veteran og ble handlet av Aslaug. Ellers fikk Noah excellent og ck og ble nr. 2 i championklassen, Indy fikk good, Aura fikk excellent og vant unghundklassen, Lykke fikk very good, Gaga fikk very good, Velvet fikk very good og Mynte fikk very good. Ellers gratulerer vi Karina og Håkon med Trap Line Oxygene Whisky som ble BIM valp og Aslaug og Gunleiv med NUch Trap Line Daredevil Dixie som ble fjerde beste tispe.

 

16. oktober 2012

Nå er valpene 5 uker. Det har skjedd mye den siste uken og nå er det full fart både inne og ute. Se bilder.

 

13. oktober 2012

Gaga fikk sitt andre cert og ble BIR (best i rasen) på NKK utstillingen på Hamar i dag. Velvet ble tredje beste tispe og fikk CK. Takk til Heidi som var med som handler og som viste Velvet for oss.

 

9. oktober 2012

I dag er valpene 4 uker gamle. De spiser godt og er en glad og lekende gjeng som trives like godt inne som ute. Se bilder av valpene.

 

hanhund1 4uker

 

4. oktober 2012

Anette, en av våre valpekjøpere, har arrangert utstillingstrening på Hellerudsletta i dag. Vi deltok med Gaga, Aura, Hime, Mille og Jøtul. Neste torsdag blir det ny trening.

 

2. oktober 2012

I dag er valpene til Jazz og Noah 3 uker gamle. De vokser og trives. I dag har de også klippet klør for første gang. Se bilder av valpene.

 

29. september 2012

Dagen opprant med et voldsomt regnvær. Det klarnet imidlertid fort opp og innen turen startet, var det oppholdsvær. Litt varmt ble det underveis, men ikke så ille at man ikke kunne fullføre turen. Det var enda flere som var med på lørdagen. Blant annet kjørte Lene sitt eget spann. Roy syklet med sine hunder. Rune og Charlotte syklet med sin hund. Pia syklet med sin hund. Kjersti syklet med sine to hunder. Selv kjørte vi et åttespann og syklet med en hund i tillegg.

 

På kvelden er det felles grilling hos oss. I år var hembygsforeningen i Nornäs medarrangør og de hadde samlet en rekke av sine medlemmer som serverte oss mat. I tillegg hadde Grete påtatt seg å koke 10 liter rømmegrøt. Den fikk virkelig ben å gå på og innen kvelden var omme, var det nesten tomt i kjelen. Ellers er det stort sett svenske spesialiteter som står på menyen.

 

065

Grete serverer nydelig rømmegrøt

 

bjornrundan

Vi fikk servert et spesielt type brød fra Idre som ble stekt på stedet.

 

bjornrundan1

Ellers koste folk seg med å grille og steke egen mat.

 

Totalt var det mellom 70 og 80 mennesker tilstede på kvelden. Det ble både bålkos og musikk utover kvelden. Et flott arrangement som blir større og større for hvert år.

 

28. september 2012

Denne helgen arrangeres Björnrundan, en felles tur arrangert av svenske polarhundklubben. Dette er femte år på rad at vi og de av våre valpekjøpere som har lyst og anledning, er med på denne turen.

 

Våre første gjester ankom allerede på onsdag uken i forveien. Deretter gikk det slag i slag og mange ankom i løpet av torsdagen og noen ankom også på fredagen. Selve turen arrangeres på lørdagen. Turen er på totalt 30 km og det er to sjekkpunkt underveis hvor vi stopper og griller eller bare koser oss.

 

I og med at de fleste hadde ankommet på torsdag, var vi også ute på fellestur på fredagen.

 

anette

Anette fikk kjøre seksspann

 

lasse

Lasse var ute med sitt firspann

 

linn og helga

Linn og Helga kjørte hvert sitt tospann

 

heidi

Heidi og Alexander fikk låne ett seksspann av oss slik at de også fikk kjørt en runde

 

Dessverre fikk vi ikke tatt bilder av Grete og hennes firspann fordi vi selv var ute og kjørte sammen med Grete.

 

22. september 2012

På malamutesamlingen på Høvringen nå i helgen, ble det arrangert kløvtester, både bronsemerket og sølvmerket. Aura fikk prøve seg på bronsemerket. Hime var for ung og det nyttet ikke å lyve på alderen. Kløvturen ble avholdt som topptur til Formokampen. Det var en fantastisk utsikt fra toppen selv om turen opp var tung og bratt. Når man kom på toppen og så den fantastiske utsikten, var det verdt alt slitet.

aura p formokampen

En fornøyd Aura på Formokampen. Hime skulle også ha vært med på bildet, men hun hadde det alt for travelt med

å utforske nye omgivelser.

 

formokampen

Været kunne ikke vært bedre og utsikten fra Formokampen var helt fantastisk.

 

18. september 2012

I dag er valpene til Jazz og Noah en uke. Det kom tre tisper og to hanhunder. Alt er vel med mor og barn.

1 uke

 

 

16. september 2012

Vi har så mange fantastiske valpekjøpere og i dag møtte en hel hær opp til utstillingstrening på Finstabru fotballbane. Utrolig at så mange kunne komme på så kort varsel. Noen fikk vi sendt mail til, men vi har dessverre mistet en del mailadresser på grunn av PC crash, så om du ikke fikk mail av oss, så må du/dere sende oss mailadressen.

 

utstillingstrening 1

Vi ble helt målløse da vi så hvor mange som dukket opp på så kort varsel.

Er det rart vi er stolte av våre engasjerte og ivrige valpekjøpere?

 

utstillingstrening 2

Normal er valpene fra våre kull, spredd over store avstander. Derfor er det riktig hyggelig

at alle valpene fra Oxygene kullet er samlet her på Østlandet. Alle bor innen 2 timers kjøretur fra oss.

På bilder ser vi fra venstre Igaloo (Messi), Haida, Pippa, Whisky, Frynse og Thule.

 

utstillingstrening 3

Valpene fra Packice kullet bor mer spredt, men de som bor i nærheten, dukket opp på

dagens utstillingstrening. Fra venstre ser vi Ullr, Alvilde, Jøtul og Aino.

 

utstillingstrening 4

Qurious kullet er også såpass spredd at det er vanskelig å samle gjengen. Her er

ihvertfall Dea til venstre og Blixen til høyre.

 

 

15. september 2012

I dag har vi vært så heldige at vi har fått være med på innspilling av musikkvideo. Noah, Rufus, Mynte, Aura og Hime har fått prøve seg som statister. Musikkvideoen har premiere på Senkveld fredag 21. september så følg med. Kanskje vi får se noen korte glimt av fem fornøyde malamuter?

 

032

Under en filminnspilling er det selvfølgelig mye som skal samkjøres.

Her venter vi på å komme i gang.

 

041

Hva er vel mer befriende enn å få lov til å løpe løse sammen?

 

043

Tilbake til utgangspunktet for nytt opptak.

 

064

Jøtul var med mor Mynte på dagens begivenhet og han fikk også

sin andel av oppmerksomhet.

 

078

Flere timer med opptak tar selvfølgelig på og da må man fylle på med

ny energi. Aura og Hime deler gladelig skål.

 

Takk til Frøya, Christopher, Lasse og Lene som gjorde dette mulig. Uten god hjelp kunne vi ikke ha fått det til.

 

 

14. september 2012

Førstkommende søndag skal vi ha utstillingstrening på Finstabru fotballbane her i Aurskog. Vi startet kl. 17.00 og alle som har lyst til å være med, kan melde fra til oss. Ta gjerne med noe å sitte på samt noe å grille/spise.

 

9 september 2012

Gaga har tydeligvis hatt det litt for godt i sommer og nå må de ekstra kiloene av. Da blir det kløvtur. I dag var det tur sammen med Noah.

img_0317 800x600

 

 

8. september 2012

Noen er tøffere enn andre. Inga flytter i dag til Canada og hun og Ryan har med sine 4 malamuter; Trap Line Black Ice Luna, Trap Line Fahrenheit Vancouver, Trap Line Lightfoot Niut og Alaska Wind of Norway. Vi ønsker dere lykke til "over there".

 

Mens Inga satt og ventet på flyet fra Frankfurt til Canada, var Heidi med på tur med "valpene". Mynte og Bison var det voksne innslaget. Av valpene var Mille, Pippa, Jøtul og Blixen med. Valpene elsker å få løpe fritt i skogen. Det er fremdeles vått etter alt regnværet som har vært og det var store vanndammer og mye gjørme. Valpene trives selvfølgelig med å løpe i vann og gjørme, men vi tobeinte setter ikke alltid like stor pris på slikt underlag.

 

img_0315 800x600

 

 

7. september 2012

Vi er så heldige at vi har mange flotte valpekjøpere. I løpet av sommeren har vi hatt mange hyggelige, og noen ganger uventede besøk. I sommer dukket Göran og Maud opp på vår hytte i Sverige etter en 10 dagers vandring i den norske fjellheimen. Med på turen var selvfølgelig Trap Line Keep Moving Kee-sha og Boss.

img_0305 800x600

 

Bamse (eller Arcus som han også heter) har også vært på besøk hos oss denne uken. Han var den første rød/hvite malamuten i vårt oppdrett. Han har utviklet seg til å bli en flott hanhund. Den andre rød/hvite malamuten i vårt oppdrett kom i år. Det er spennende med litt andre farger også.

 

2. september 2012

Vi gratulerer Anne Arvola og Marko Vesterinen med fantastiske resultater på Wicca, Trap Line Nimble Paw Snowhow. Wicca bor i Finland og i dag ble hun norsk utstillingschampion på NKK utstillingen i Tromsø. Wicca er nå finsk utstillingschampion, svensk trekkhundchampion, svensk utstillingschampion og norsk utstillingschampion. Med dagens resultat tilfredsstiller hun også kravet for nordisk utstillingschampionat. Wicca er søster til vår Noah, N SE DKUch Trap Line Nimble Paw Noah.

 

I dag har vi vært hos Kjersti og David Iversen for å se på valpene til Noah. Flotte valper. På kvelden ble det tur med Lasse, Lene, Caroline og Alvilde. Alvilde og Jøtul var med på tur sammen med mamma Mynte. Det er alltid spennende å se hvordan de andre valpene i kullet utvikler seg.

 

23. august 2012

Vi venter valper etter Int Nord DK Uch NV-08 NORDV-11 Trap Line Jaunty Jazz og N S DK UCh Trap Line Nimble Paw Noah. Foventet fødsel er 12. september 2012. Se valpenes stamtavle.

 

08_jazz1 noah bjerke

 

Jazz er en sprudlende og fornøyd dame med godt humør og god arbeidslyst. Hun går godt i spannet vårt og fungerer best som wheel hund selv om hun også kan gå i front. Jazz er norsk, svensk, dansk, finsk, nordisk og internasjonal champion. Hun er også norsk vinner i 2008 og nordisk vinner 2011. Jazz har to trekkhundcert her i Norge. Hun har godkjent draghundprov 2 x 30 km i Sverige.Hun har også godkjent distansetest. I tillegg er hun NP og NAMK klubbmester i 2009 og NAMK klubbmester i 2011.

 

Noah er vår eldste hanhund og har et humør uten sidestykke. Han er avbalansert og glad. Noah er utrolig sterk og går derfor stort sett som wheel hund i spannet. Noah er norsk, svensk og dansk utstillingschampion. Noah har ett trekkhundcert her i Norge. Han  har også godkjent enspanntest og distansetest. Noah har godkjent draghundprov 2 x 30 km i Sverige. I tillegg er han NP og NAMK klubbmester i 2009 og NAMK klubbmester i 2011.

 

Begge foreldre har A hofter og er øyelyst fri.

 

11. august 2012

I dag reiste den siste valpen til Pepzi. Nanuq har en lang kjøretur foran seg. Han skal helt til Vadsø. Blixen blir igjen her hos oss.

 

045

 

10. august 2012

Dagen startet tidlig om morgenen med at Katinka Mossin kom fra Norge til hytta vår i Sverige med to grønlandshundvalper samt en siberian husky valp som skulle fraktes videre til Stockholm. Valpene skulle reise videre sammen med Anastasia.

 

014

Katinka med grønlandshundvalpen Binna

 

 

Etter en kort frokost, var det tid for å sette seg i bilen og kjøre videre til Stockholm hvor vi skulle møte Michael som skulle ta med seg hele valpegjengen videre til Russland. På bildet lufter vi Anastasia før hun skal reise videre.

 

028

 

 

5. august 2012

Det er ikke ofte en malamute plasserer seg i gruppen på en utstilling, men i dag kan vi gratulere Inga med flotte resultater på Trap Line Black Ice Luna. Hun fikk cert, ble BIR (best i rasen) og plasserte seg som nummer fire i gruppen.

 

4. august 2012

Vi minner om noen av høstens aktiviteter. Helgen 21. - 23. september arrangerer norsk malamute klubb høstsamling på Høvringen. Se invitasjon på www.namk.no. Helgen deretter arrangeres Björnrundan ved vår hytte i Sverige, en 3 mils tur med mange stopp underveis og hyggelig grilling sammen både underveis og på kvelden. Dette samler store deler av det svenske malamute miljøet og vi håper at flest mulig har anledning til å være med.

 

3. august 2012

Varme sommerdager (som er for varme til å trene hund), kan brukes til andre aktiviteter. I dag har kennel Active Feet og kennel Trap Line stilt opp på Grenserittet Mitt, et sykkelritt som arrangeres i Halden området. Takk til Anita som stilte opp og "dro" oss rundt.

 

grenserittet

 

2. august 2012

I dag har vi fått tilsendt diplomene for avlagt bronsetest kløvmerket for Hedda, Lykke og Bison.

 

29. juli 2012

Dagen opprant med en tidlig tur til Gardermoen for å sende Frija, Anneliese og Bero hjem til Tyskland. Dermed har nesten hele Packice gjengen flyttet til sine nye hjem. Jøtul er igjen her hos oss og foreløpig er også Anastasia hos oss, men hun flytter snart til sin nye familie.

 

24. juli 2012

Tenk at valpene til Pepzi og Fimbul allerede er 7 uker. Det er ufattelig hvor fort tiden går. Qurious gjengen er en aktiv gjeng når vi er på tur og det er nesten umulig å få knipset bilder av "stjerneskuddene". Se bilder fra søndagens skogstur. Ellers er vi i ferd med å bygge om deler av hundegården vår og da er det godt å få hjelp av to småtasser. Nanuq og Farox vil gjerne hjelpe til.

 

nanuq og farox

 

 

19. juli 2012

Da har Oxygene gjengen flyttet til sine nye hjem. Pippa blir igjen her hos oss. Hun syntes nok det var litt merkelig å være igjen alene, men Mille er en god (og til tider litt voldsom) lekekamerat.

 

17. juli 2012

Valpene til Pepzi og Fimbul vokser også til. De er nå 6 uker gamle og utvikler seg veldig bra. Se bilder fra dagens skogstur.

 

16. juli 2012

Tiden flyr og valpene til Mynte og Yukon er allerede 7 uker. Det er full rulle fra morgen til kveld men likevel tid til å kose seg sammen med oss. Det er en herlig og glad gjeng. Se bilder.

 

10. juli 2012

Valpene til Pepzi og Fimbul har nå blitt 5 uker. Se bilder fra den første skogsturen.

 

9. juli 2012

Da har valpene til Mynte og Yukon blitt 6 uker. De stortrives på sine daglige skogsturer, selv om det til tider blir litt vått. Og mat smaker like godt uansett sted og tid. Se bilder av valpene.

 

6uker1

 

8. juli 2012

I dag fikk Mille være med på sin første kanotur. Det var stor stas å få være med helt alene. Utrolig nok klarte vi også å unngå regnværet og fikk en fin ettermiddag på Mangensjøen.

 

bilde 752

 

6. juli 2012

Tiden flyr og valpene til Agate og Balder er allerede 7 uker. De har nå vært til helsekontroll, blitt chippet og fått sine helseattester. Alt sto bra til med hele gjengen. De endevendte hele veterinærkontoret, dro ut ledninger, forsøkte å spise kaninmat og syntes det var utrolig morsomt å gjemme seg bak fôrhyllene for så å komme frem og skremme de andre. Ellers er skogsturene dagens høydepunkt. Se bilder av valpene.

 

pippa og haida

 

 

3. juli 2012

Valpene til Pepzi og Fimbul er nå 4 uker. De blir stadig mer våkne og nysgjerrige. Og som for de andre valpene, er matlysten stor hos disse valpene også. Se bilder av valpene.

 

2. juli 2012

Valpene til Mynte og Yukon har nå rukket å bli 5 uker gamle og begynner nå å bli modne for sin første tur i skogen. Som vanlig har vi hatt en omgang med kloklipp og ormekur. Matlysten er også stor og de er voldsomt ivrige når maten kommer. Se bilder av valpene.

 

1. juli 2012

Vår siberian husky Ozzy ble norsk utstillingschampion på NKK utstillingen i Trondheim i dag. Dommer var Frank Christensen. Ivrig fikk very good. Vår malamute tispe Velvet fikk excellent og ble nr. 1 i åpen klasse, Bison fikk very good. Vår shiba tispe Betty fikk very good.

 

29. juni 2012

Tiden flyr og valpene til Agate og Balder er allerede seks uker gamle. Det er en aktiv gjeng med full fart hele tiden. Dagens høydepunkt er turen i skogen og de beveger seg rundt i en stadig større omkrets. Bringebærbuskene får gjennomgå kraftig for tiden. Ikke noe er så morsomt som å gjemme seg der og så hoppe fram når en av de andre kommer. Se bilder av valpene.

 

6 uker

 

27. juni 2012

I går var valplene til Pepzi og Fimbul tre uker gamle. De har nå klippet klør for første gang og de har fått smake mat for første gang. Det falt i god smak. Se bilder av valpene.

 

25. juni 2012

Valpene til Mynte og Yukon har nå blitt fire uker gamle. De blir mer og mer aktive for hver dag som går. De er noen små tøffinger som ikke bryr seg om litt regn, men ligger gjerne ute og sover uansett vær. Se bilder av valpene.

 

24. juni 2012

På fredag var valpene til Agate og Balder 5 uker. I løpet av siste uke har vi vært på mange skogsturer og de stortrives når de får løpe fritt rundt og utforske nye omgivelser. Og blir de litt slitne, er det godt å krype opp i et fang.

 

tispe3 5uker3

 

22. juni 2012

Vi har tre voksne hunder som trenger nye hjem. Ta kontakt med oss om du vil vite mer. Vi kan treffes på tlf. 97152312 (Petter) og 92292866 (Torhild). Alle tre er velfungerende hunder som jobber godt og som går godt sammen med alle andre hunder.

 

18. juni 2012

I dag er valpene til Mynte og Yukon tre uker. De har så smått begynt å spise mat og de har falt i god smak. Ellers går dagene stort sett med til å sove. Se bilder. På bildene har de nettopp spist og er gode og trette.

 

17. juni 2012

På DKK utstilling i Ballerup i dag ble Gaga beste unghundtispe med excellent og ck og totalt femte beste tispe. Nora fikk excellent og ck og ble nr. 2 i veteranklassen. Hedda fikk very good.

 

16. juni 2012

På DKK utstilling i Ballerup ble Nora tredje beste tispe med excellent, ck og reservecert. Gaga ble beste unghundtispe med excellent og ck og Hedda fikk excellent og ck men plasserte seg ikke.

 

15. juni 2012

Valpene til Agate og Balder er fire uker i dag. De spiser, sover og vokser. Det blir stadig mer aktivitet og de spiser godt. Se bilder.

 

12. juni 2012

Valpene til Pepzi og Fimbul ble født 5. juni og er i dag en uke gamle. Det ble fire hanhunder og tre tisper. På bildet er de 3 dager gamle.

016

 

 

11. juni 2012

Valpene til Mynte og Yukon er nå to uker gamle. De vokser og trives. Se bilder.

 

9. juni 2012

Vår siberian husky Ozzy ble BIR og fikk cert på Røros hundeklubb sin utstilling i dag. Ivrig ble andre beste tispe med ck og reservecert. En totalt nedrøytet Aura fikk very good og det er vi godt fornøyd med i dag.

 

8. juni 2012

Valpene til Agate og Balder er 3 uker gamle. De utvikler seg fort og beveger seg raskere og raskere rundt for hver dag. I dag har de spist starter mousse for første gang og de har også klippet klør. Se bilder av valpene.

 

4. juni 2012

Valpene til Mynte og Yukon ble født for en uke siden og er altså en uke gamle i dag. Det ble 3 tisper og 5 hanhunder. Alt er vel med mor og barn.

 

1 uke

 

3. juni 2012

På NKK utstillingen i dag, var det vår lille shibafrøken Betty som gjorde det best. Hun ble andre beste tispe og fikk excellent, ck, reservecert og reservecacib. Hedda fikk very good og ble beste veteran. Gaga fikk very good og ble best i unghundklasse. Velvet fikk very good og ble beste tispe i åpen klasse.

 

28. mai 2012

I dag har vi arrangert kløvtest, bronsemerke på Mangen i Aurskog. Lykke, Bison, Hedda og Indy har alle avlagt og bestått testen.

 

27. mai 2012

På Norsk Chow Chow klubbs utstilling på Finnskogen i dag, fikk Velvet sitt fjerde cert og ble best i rasen (BIR). Trap Line Infinity Sala ble andre beste tispe, også hun med CK. Aura fikk excellent og ble nr. 1 i unghundklassen. Vår siberian husky Ozzy, fikk cert og ble best i motstatt kjønn (BIM).

 

26. mai 2012

I dag har vi vært på siberian husky klubbens spesialutstilling. Vi stilte tre siberian husky. Ozzy fikk excellent, Ivrig fikk excellent og ble nr. 3 i juniorklassen. Bjørk fikk excellent og ble nr. 3 i juniorklassen.

 

25. mai 2012

Valpene til Agate og Balder ble født natt til 18. mai. Det ble fire hanhunder og tre tisper. Alt er vel med mor og barn. På bildet er valpene 3 dager gamle.

 

3 dager

13. mai 2012

I dag reiste Faxi til Grovfjord. Mille ble igjen her hos oss. Vår lille duracell kanin.

 

12. mai 2012

Gaga ble BIR (Best I Rasen) og fikk cert på NKK utstillingen i Lillesand i dag. Vår shiba Betty fikk Very Good og ble nr. 2 i åpen klasse.

 

10. mai 2012

Pepzi er drektig. Vi venter valper mellom SE (POLAR) CH Trap Line Polaris Pepzi og Najanin's Snowrider Fimbul. Valpene er ventet første uke i juni.

 

Pepzi er svensk polarhundschampion. Det betyr at hun har godkjent enspanntest, godkjent distansetest og godkjent draghundprov. Pepzi var også med på spannet som vant VM i 2008 og hun er både norsk og svensk klubbmester. Hun har CK fra utstilling og ble tredje beste tispe på NKK utstilling på Bjerke. Fimbul har excellent fra utstilling. Begge foreldrene er glade og aktive hunder med god arbeidslyst. Se valpesiden for mer informasjon.

 

pepzi portrett najanins snowraider fimbul 01

 

5. mai 2012

Bison har vært på sin første utstilling som voksen. Han fikk cert og ble andre beste hanhund på Norsk Polarhundklubbs utstilling i Elverum. Dommer var Karsten Grønås. Velvet ble beste tispe, BIM, og fikk sitt tredje cert. Vår siberian husky Viraq, fikk excellent og vant juniorklassen.

 

Heidi gikk kløvtest med Nora og Nora har nå bestått bronsemerket.

 

2. mai 2012

I dag har vi tatt ultralyd av Mynte og det viser seg at hun er drektig. Hun ble inseminert med sæd etter vår aller første hanhund, Najanin's Yukon Jack i slutten av mars. Valpene er ventet i månedsskiftet mai/juni. Mynte er norsk, svensk og dansk champion. Hun oppnådde internationalt championat på utstilling i Sverige i begynnelsen av januar og så fort vi får tilsendt alle hennes cacib, kan vi søke om, og få godkjent hennes internasjonale tittel. Hun har godkjent draghundprov 2 x 30 km fra Sverige. Yukon er norsk utstillingschampion. Han har godkjent enspann test og distansetest og har også oppnådd trekkhundcert. Se mer informasjon og stamtavle på valpesiden. Vi gleder oss stort til denne kombinasjonen.

 

mynte mydog 2012 yukon

29. april 2012

Faxi og Mille er nå syv og en halv uke gamle. De storkoser seg når de får løpe fritt rundt. Ingen hindringer er for store og de løper rett gjennom vanndammer og små bekker. De hopper og krabber og nedfalte trær og finner løsninger på hvordan de skal ta seg frem i naturen.

faxi mille

 

28. april 2012

Velvet har vært på utstilling i Letohallen i dag. Hun fikk sitt andre cert og ble BIM. Det har også vært utstilling på Sunndalsøra og Trap Line Daredevil Tikaani ble i dag norsk utstillingschampion. Vi gratulerer Anne-Karin med flotte resultater.

 

22. april 2012

Valpene til Iza og Fax, Faxi og Mille, er nå 6 og en halv uke gamle. De er aktive og glade småfrøkner som gjerne er med på tur. Turene blir lengre og lengre for hver dag og de har lært seg å ta seg ned skråninger, hoppe over små nedfalne trær (eller krype under). Matlysten er også på topp, selv om de fremdeles får die av Iza.

 

tispe1 6uker4 tispe2. 6uker4

Faxi og Mille

 

16. april 2012

I dag har vi fått konstatert at Agate er drektig. Hun er parret med NUch NTch Trap Line Jaunty Balder. Han er norsk utstillingschampion og norsk trekkhundchampion og bror til vår tispe Jazz. Valpene er forventet i midten av mai. Se bilder og stamtavle på valpesiden.

 

15. april 2012

Gillan fikk reservecert og reservecacib på utstilling i dag for dommer Eivind Mjærum.

 

14. april 2012

Valpene til Iza og Fax er nå 5 uker og to dager. De stortrives når de får være med på tur i skogen og turene blir lengre for hver dag som går. De er gode til å ta seg frem uansett underlag og gnager på det meste de finner. De er tillitsfulle og trygge, akkurat slik en malamute valp skal være.

 

tispe1 5uker4 tispe2 5uker1

 

12. april 2012

Besøk NAMK sin stand på Villmarksmessa i Lillestrøm. I dag har Noah tilbrakt dagen på NAMK standen, og det skal han også i morgen. På standen kan du også treffe Tonje, Norges yngste som har gått Norge på langs og som turkamerat har hun hatt en malamute. På bildet er Noah, Tonje og Petter. Fotograf er Kenneth Nordseth.

 

225

 

5. april 2012

I dag er jentene våre 4 uker. De storkoser seg både inne og ute og har vokst seg store i løpet av disse ukene. De har klippet klør og fått ormekur. Begge utvikler seg godt og har god motorikk. De er utadvendte og kontaktsøkende.På bildene er de fire uker og slapper av etter et godt måltid mat.

 

tispe1 4uker2 tispe2 4uker2

 

1. april 2012

Dette er ingen aprilspøk. Trap Line Daredevil Dixie har i løpet av helgen vært på dobbelutstilling (palmeutstilling). Ikke nok med at hun ble BIR begge dagene, men hun plasserte seg også i gruppen til tross for stor deltagelse i gruppe 5. På lørdagen ble Dixie BIG3 og på søndagen ble hun BIG4. Det er ikke ofte en malamute plasserer seg i gruppen og vi gratulerer Aslaug og Gunnleiv med flotte resultater.

 

31. mars 2012

Tenk at Kitty fyller 12 år i dag. Tiden har gått så utrolig fort. Kitty har mange flotte avkom som vi har stor glede av, blant annet er hun mor til vår Jazz. Kitty er norsk, svensk, dansk, nordisk og internasjonal champion. I tillegg er hun norsk vinner i 2004 og 2006. Hennes mor Dakota er norsk og svensk champion, norsk brukshundchampion, samt norsk vinner 1999. Hennes mormor Selma er norsk og svensk champion, samt norsk brukshundchampion. Hennes datter Jazz er norsk, svensk, finsk, dansk, nordisk og internasjonal champion, samt norsk vinner 2008 og nordisk vinner 2011. Hennes datterdatter Mynte er norsk, svensk, dansk og internasjonal champion. Vi er utrolig stolte av disse linjene våre.

 

Kitty tilbringer sin pensjonisttilværelse hos Sonja Opsjøn, og hun kunne ikke hatt det bedre. Bildet er tatt av Sonja.

 

vakre kitty 12 r 2

 

29.  mars 2012

I dag har Noah, Mynte og Bison fått sine chd nummer fra USA. Noah og Mynte er de første som får sine nummer etter regelendringen som fant sted i fjor høst.

 

26. mars 2012

På selveste kvinnedagen, 8. mars, ble Iza mor til to tisper. Mor og barn har det bra og valpene er nå snart tre uker gamle. Bilder kommer snart.

 

18. mars 2012

Da har vi endelig fått tatt nye bilder av Bison og Delta. Vi forsøkte å spore ville dyr i dag, men det var for lite snø igjen til at vi lyktes med det.

 

bison portrett

13. mars 2012

Vi er så utrolig heldige at vi har mange flotte, engasjerte og ikke minst aktive valpekjøpere. Det er viktig å gjøre alvor av sine drømmer. Neste år skal Robert og Mathilde, sammen med Trap Line Infinity Eira, gå Norge på langs. Allerede nå er forberedelsene godt i gang og selve turen starter i februar neste år.

 

Forhåpentligvis får de anledning til å være med på vårt valpekjøpertreff i uke 7 neste år før de legger ut på sin langtur. Kanskje det blir anledning til å treffe både Robert, Mathilde og Eira på valpekjøpertreffet for de som har lyst til det. Vi gleder oss til å følge dere.

 

eira

7. mars 2012

Det er lov å mimre litt. Heidi har sendt oss bilde som ble tatt på Dogs4All i november 2011. Nora ble da den første norske malamuten som har fått en norsk veteran vinner tittel. Bildet viser en stolt Heidi og Nora. På Dogs4All kunne Nora føre en ny tittel foran sitt navn, NUch NVV-11 Trap Line Grayling Nora.

 

nora dogs4all 2011

 

3. mars 2012

I dag ble Boogie norsk trekkhundchampion. All ære til Anita og Hans Trygve som har tatt henne gjennom testene. Samtidig ble Trap Line Ruby Guro og  Trap Line Jaunty Balder også trekkhundchampion. Vi gratulerer Anita og Hans Trygve med flotte resultater.

 

28. februar 2012

Jentetur 3

Maria Grøntjernet har hatt mange langturer i løpet av det siste året med Trap Line Quick Vega og Trap Line Vagabond Totak. Til sommeren planlegger hun å gå Norge på tvers med Vega. I midten av januar ble det også sendt et program på TV2 om Maria og hennes turer. Du kan følge henne på villmarksjenta.blogg.no

 

dsc_8797

26. februar 2012

Jentetur 2

I dag ble det jentetur med slede. Jazz og Mynte går i led. Gaga og Lerke i par to og bakerst går Hime og Aura.

jente sledetur 2012

 

25. februar 2012

Jentetur 1

Petter og Bjørn var på langtur/sledetur med de fleste av hundene vår. De yngste var igjen på hytta og hva var vel da mer naturlig enn at det ble en jentetur på ski med moder'n og Gaga.

gaga snrekjrer

 

19. februar 2012

For første gang har Torhild kjørt løp med slede. Det skjedde under SHAM draget i Sverige. Løpet var 2 x 10 km og vi stilte i 4-spann klassen. Løypene var tunge og subbete og mye vind gjorde at løypene mange steder var gjenblåste. Vinden var til tider så kraftig at det var umulig å holde sleden på sporet. Resultatet etter to dager er at spannet vårt fikk beste tid og vant. På spannet gikk Noah, Rufus, Velvet og Delta.

 

sham draget start sham draget ml

 

Vi hadde ca. 30 valpekjøpere boende hos oss fra tirsdag til søndag i forbindelse med SHAM draget og det er var mer enn 80 hunder samlet hos oss. 9 av de som var med, stilte til start på SHAM draget. Gunnleiv stilte til start på 2 x 30 km nordisk med Trap Line Daredevil Dixie og Noatak's Bearclaw Gillan du Breeze. I klassen 15 km snørekjøring stilte Hans Trygve til start med Active Feet Armstrong Gregor, Anita med Trap Line Active Feet Tyri, Pia med Active Feet Armstrong Kilaq og Jon Erik med Drogba Okkomut des rives du haut verdon. I klassen 10 km stilte Lasse med Trap Line Fahrenheit Balder, Jan med Trap Line Polaris Ice og Anette med Snowy, Ragg, Trap Line Tracking Luna og Paha Sapa Ms'Indiana Jones. Og Charlotte Hansen fra Danmark stilte til start med blant annet Trap Line Keep Moving Orla.

 

Flere av våre gjester kom langveisfra. Helga fra Danmark og Henrik og Charlotte, også de fra Danmark, var nok de som hadde lengst vei. Gunnleiv og Aslaug hadde over 80 mil å kjøre en vei og Morten og Emil som kom fra Stavanger, hadde også riktig langt å kjøre. Fredrik fra Umeå var nok den som kjørte lengst, hele 91 mil en vei.

 

Takk til dere alle for noen riktig hyggelig dager.

 

13. februar 2012

Anci Emanuelsson, kennel Cahppes, har sendt oss flotte bilder som hun har tatt av Pepper.

pepper 2012

 

11. februar 2012

Gillan ble BIM og fikk sitt andre cert på utstilling i dag. BIR på utstillingen ble NUch Trap Line Daredevil Dixie.

 

6. februar 2012

Vi venter valper etter SE (POLAR) CH  Trap Line Iron Iza og Trap Line Tracking Fax. Iza er en av våre beste lederhunder og gikk blant annet på spannet som vant VM i 2008. Hun er klubbmester i både NP og NAMK og har CK fra utstilling. Fax har excellent fra utstilling og han har avlagt bronsemerket i kløvtest. Felles for begge er at de er glade, utadvendte og omgjengelige med god arbeidslyst. Begge har godt humør og er lette å håndtere. Se valpekull for mer informasjon.

 

iza portrett fax1

 

5. februar 2012

Boogie har bestått enspann testen på Merket.

 

21. januar 2012

Spannet vårt besto draghundprovet 2 x 30 km på Grønlandshundtreffet, Nederhögen, i Sverige. Totalt forbrukt tid var 4 timer 52 minutter og 4 sekunder. For et 6-spann er vekten på sleden 100 kg. På spannet gikk Rufus, Agate, Thelma, Lykke, Delta og Bison. Agate og Lykke har godkjent draghundprov fra tidligere år, men for Rufus, Thelma, Delta og Bison var det første gang.

 

15. januar 2012

Det er ikke ofte en malamute blir BIS (Best In Show), men nå har det skjedd. Trap Line Lightfoot Niut ble BIS på Gudbrandsdal hundeklubbs valpeshow i dag. Vi gratulerer Inga med strålende resultater. Niut er sønn av Trap Line Spirit Thelma og vår franske import Drogba Okkomut des Rives du Haut Verdon (Pepper).

 

img_7863

 

14. januar 2012

I dag deltok vi på Dørstokkmila som ble arrangert på Gåsbu, Hamar. Petter stilte i 6 spann klasse med Agate, Rufus, Thelma, Velvet, Delta og Bison. Han var alene i klassen og kjørte 12 km på tiden 44 minutter og 4 sekunder. Løpet var åpent for alle uansett hvilken type hund man hadde, og en rekke alaska husky og siberian husky spann/kjørere deltok. Til og med en eier av en retriver deltok i snørekjøring. Det viser at man kan ha det morsomt vinterstid uansett hvilken type hund man har.

 

drstokkmila 2012

Spannet før start

 

drstokkmila m

Foto Janne Grandalen Nielsen

Spannet etter noe kilometer

 

drstokkmila malamute

I mål

 

Anette Aaen stilte i 6 spann klasse med 4 av våre siberian husky, Milan, Ozzy, Titti og Bjørk. Hun ble nummer fire i klassen på tiden 46 minutter og 50 sekunder.  Takk til Anette for at hun kjørte med hundene våre. I tillegg kjørte hun med sin egen hanhund Ikko.

 

drstokkmila s

Anette i mål med siberian spannet

 

Øvrige resultater, snørekjøring, 8 km.

Anita Skagen, 2 spann, nr. 1 med tiden 41.38, Najanin's Cross Country Boogie og Trap Line Ruby Guro

Hans Trygve Ulseth, 1 spann, nr. 1 med tiden 27.09, Active Feet Armstrong Gregor

Trond Wara, 1 spann, nr. 2 med tiden 36.45, Trap Line Vagabond Sunshine

Lasse Evensen, 1 spann, nr. 3 med tiden 40.36, Trap Line Fahrenheit Balder

Jan Sæther, 1 spann, nr. 4 med tiden 40.38, Trap Line Polaris Ice

Lars Grøttum, 2 spann, nr. 5 med tiden 41.38, Trap Line Vagabond Frøya

 

6. januar 2012

Sesongens første skitur for Petter var på en mils snørekjøringsløp i Nornäs med Rufus. Dårlige spor ga en tung tur, og tiden ble 52 minutter.

 

5. januar 2012

Utstillingsåret startet bedre enn vi våget å håpe på. Mynte manglet ett Cacib for å kunne titulere seg internasjonal champion. Derfor valgte vi å melde henne på SKK utstilling MyDog i Gøteborg. Mynte ble BIR og fikk det cacib'et hun manglet. Hun har ett cacib fra Norge, ett fra Danmark og nå to fra Sverige. Mynte er nå internasjonal champion. Dette er tredje generasjon med internasjonal champion i vårt oppdrett.

 

mynte mydog 2012

 

3. januar 2012

Da har vi fått tilsendt bekreftelsene og diplomene på nordisk juniorvinnertittel 2011 på Gaga og nordisk vinnertittel 2011 på Jazz.

 

gaga nordisk vinner jazz nordisk vinner

9. desember 2012

Det skal ikke så my snø til før vi tar frem sleden. Vi fikk noen fine sledeturer i dag selv om det ikke var ankerfeste. Bare man ikke kjører alt for store spann og har hunder som er lydhøre, går det fint.

029